Ändringar av vilka kortuppgifter som lagras hos Google

På grund av RBI:s (Reserve Bank of India) regelverk kring lagring av kortuppgifter kan Google från och med den 1 oktober 2022 inte längre spara kortuppgifter (kortnummer, utgångsdatum osv.) i nuvarande format för kunder med konton med faktureringsadress i Indien. Med ditt tillstånd kan vi dock spara dina kortuppgifter i ett format som följer RBI:s nya regler och skyddar dina känsliga kortuppgifter.

Om du använder Visa eller Mastercard behöver du bara göra en manuell betalning med dina befintliga kortuppgifter för att godkänna att vi sparar ditt kort i det nya formatet. För att undvika att behöva ange dina kortuppgifter på nytt senare rekommenderar vi att du gör denna manuella betalning före den 30 september 2022.

Om vi inte kan spara ditt Visa eller Mastercard i ett kompatibelt format senast den 30 september 2022 måste du ange dina kortuppgifter på nytt varje gång du gör betalningar.

Om du använder RuPay, American Express, Discover eller Diners Card lagrar vi inte dina kortuppgifter efter den 30 september 2022 eftersom lagring av kortuppgifter enligt det nya formatet inte stöds för dessa kortnätverk ännu.

Från och med den 1 oktober 2022 stöds inte American Express-, Diners- och Discover-kort för betalningar i Google Ads. RuPay-kort stöds även fortsättningsvis, men du måste ange dina RuPay-kortuppgifter varje gång du gör en betalning.

Vanliga frågor

Hur tar jag bort mina kort från Google Ads-kontot?

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Ta bort för att ta bort kortet.

Om du vill göra nya betalningar måste du ange kortuppgifterna igen.

Hittar jag mina sparade kort i Betalningsmetoder efter den 30 september 2022?

Vi tar bort alla bank- och kreditkort som har sparats på Googles plattform om du inte godkänner att vi sparar dem i ett RBI-kompatibelt format senast den 30 september 2022.

Om dina kort tas bort måste du ange kortuppgifterna igen när du vill göra en manuell betalning från och med den 1 oktober 2022.

Hur godkänner jag att Google sparar mitt kort i ett RBI-kompatibelt format?

Om du använder Visa eller Mastercard behöver du bara göra en manuell betalning med dina befintliga kortuppgifter för att godkänna att vi sparar ditt kort i det nya formatet.

Det går för närvarande inte att spara RuPay, American Express, Discover eller Diners Card i det nya formatet.

Kan jag fortfarande ge Google mitt tillstånd efter den 30 september 2022?

Ja, men bara om du använder Visa eller Mastercard. Observera att ditt kort tas bort om du inte gör en manuell betalning med ditt befintliga Visa- eller Mastercard-kort senast den 30 september 2022. Efter detta datum måste du ange dina kortuppgifter på nytt när du gör en betalning för att ge oss ditt tillstånd.

Berörs mina återkommande betalningar efter den 30 september 2022?

Dina återkommande betalningar bör inte påverkas om du har skickat in en e-fullmakt för ditt kreditkort. Följ de här anvisningarna för att skicka in en e-fullmakt.
I det sällsynta fallet då kortutgivaren inte godtar en e-fullmakt som är krypterad i ett kompatibelt format senast den 30 september kan återkommande betalningar misslyckas och dina annonser kan sluta visas. Vi rekommenderar att du lägger till en ny primär betalningsmetod som följer RBI:s regler eller gör manuella betalningar för ditt utestående saldo för att fortsätta visa dina annonser.