Om filter och filtervärden i anpassade kolumner

Vissa filter är endast tillgängliga för vissa kolumner. Till exempel kan endast konverteringsorienterade kolumner filtreras med en anpassad konverteringsvariabel. Om ett filter inte visas i filterpanelen (i bildläget) eller i filterförslagen (i textläget) när du har infogat en kolumn är det för att filtret inte stöds för kolumnen i fråga.

Anvisningar om hur du använder filter i anpassade kolumner finns i Skapa anpassade kolumner.

Du kan lägga till ett filter i en kolumn i bildläget genom att klicka på kolumnnamnet och lägga till filtret i sidopanelen. Du kan lägga till ett filter i textläget genom att lägga till en punkt efter ett kolumnnamn och skriva ett filternamn från förslagen som visas. Du kan även titta i tabellen nedan. Värden i textläget anges inom parentes efter filternamnet. Klick som till exempel filtreras för att endast visa klick från antingen mobila enheter eller surfplattor skrivs som clicks.device(mobile, tablet).

Flera filtertyper kan anges för samma mätvärde (upp till två olika typer, t.ex. Enhet och Nätverk). Om flera typer anges kombineras de med ett logiskt AND, vilket innebär att mätvärdet filtreras flera gånger. Se tabellen nedan för information om filtervärdenas beteenden (till exempel telefon, surfplatta och dator för enhetstyp) för respektive typ. För de flesta typer kombineras filtervärdena med ett logiskt OR. Det finns ingen gräns för hur många värden som kan anges.

Filternamn Filternamn i textläget Tillåtna värden i textläget Kommentarer
Konverteringsåtgärd conversion_action

Värdena varierar, se kommentarerna.

Exempelvärde: ”Namn på konverteringsåtgärd här”

Tillåtna värden innefattar namnen på alla konverteringsåtgärder som är synliga för ägaren av den anpassade kolumnen, omgivna av dubbla citattecken. Välj minst ett värde.
Konverteringskälla conversion_source

analytics

website

phone_number_clicks

mobile_app

ios_app_install

import_from_clicks

google_play

calls_from_website

store_visits

store_sales

store_sales_automated

store_sales_uploaded

Vissa värden för konverteringskällor är endast tillgängliga för konton som har funktionen aktiverad. Välj minst ett värde.
Enhet device

mobile

tablet

desktop

tv

Välj minst ett värde.
Nätverk (med sökpartner) network

search

partners

display

Välj minst ett värde.
Högst upp kontra annan placement

google_search_top

google_search_other

google_display_network

partners_top

partners_other

cross_network

Välj minst ett värde.
Anpassad variabel custom_variable

Värdena varierar, se kommentarerna.

Exempelvärde (är lika med):

”Exempelvariabelnamn” = ”Resultat A” | ”Resultat B”

Exempelvärde (innehåller):

”Exempelvariabelnamn” ~ ”Resultat A” | ”Resultat B”

Välj en anpassad variabel och minst ett resultatvärde. Ange namnet på variabeln omgiven av dubbla citattecken följt av = (för lika med) eller ~ (för innehåller). Därefter kan du ange valfritt antal resultatvärden som ska matchas mot omgivna av citattecken och avgränsas med | (som representerar ett logiskt OR).
Datumintervall date_range

today

yesterday

last_7_days

last_14_days

last_30_days

last_week_starting_sunday

last_week_starting_monday

last_month

last_quarter

last_year

last_business_week

this_week_starting_sunday

this_week_starting_monday

this_month

this_quarter

this_year

Välj exakt ett värde.
between_dates

Värden (ange två):

date(<year>, <month>, <day>)

today

yesterday

week_start_sunday

week_start_monday

month_start

year_start

report_range_start

report_range_end

Valfritt tillägg för ett värde: <value>.shift(<years>, <months>, <days>)

Ange exakt två värden (startdatum och slutdatum, från och med respektive till och med) avgränsade med ett kommatecken i textläget. Datumens ordning har ingen betydelse.

Om du vill ange ett exakt datum använder du värdet för date(..) med ett fyrsiffrigt år, en månad (från 1–12) och en dag (från 1–31 beroende på månad) avgränsade med kommatecken.

Efter ett eller båda datumvärdena lägger du till modifieraren .shift(...) för att justera datumet framåt eller bakåt ett valfritt antal år, månader och dagar.

Start-/slutdatumen för ”report range” representerar globala start- och slutdatum för alla tabeller, diagram eller rapporter där den anpassade kolumnen ingår.