Om filtre og filterverdier i egendefinerte kolonner

Noen filtre kan bare brukes i visse kolonner. Konverteringsbaserte kolonner kan for eksempel filtreres med egendefinerte konverteringsvariabler. Hvis et filter ikke er oppført i filterpanelet (i visuell modus) eller i filterforslagene (i tekstmodus) etter at du har satt inn en kolonne, støttes ikke filteret i den aktuelle kolonnen.

Du finner en veiledning til hvordan du kan bruke filtre i egendefinerte kolonner, i artikkelen Opprett egendefinerte kolonner.

Du kan legge til filtre i kolonner i visuell modus ved å klikke på kolonnenavnet og legge til filteret via sidepanelet. I tekstmodus kan du legge til filtre ved å føye til et punktum etter kolonnenavnet, begynne å skrive inn tekst og så velge filteret blant forslagene som vises, eller du kan følge oppsettet i tabellen nedenfor. Verdier i tekstmodus spesifiseres i parenteser etter filternavnet. Klikk som filtreres til bare klikk på enten mobil eller nettbrett, blir for eksempel skrevet slik: clicks.device(mobile, tablet).

Du kan bruke flere filtertyper i den samme beregningen (opptil to ulike typer, f.eks. «Enhet» og «Nettverk»). Hvis du spesifiserer to typer, kombineres de med den logiske «OG»-funksjonen, slik at beregningen filtreres to ganger. I tabellen nedenfor kan du se funksjonaliteten til filterverdiene (f.eks. mobil, nettbrett og datamaskiner som enhetstype) for hver type. For de fleste typer kombineres filterverdiene med den logiske «ELLER»-funksjonen, og du kan spesifisere så mange verdier du måtte ønske.

Filternavn Filternavn i tekstmodus Tillatte verdier i tekstmodus Merknader
Konverteringshandling conversion_action

Verdiene varierer. Se under «Merknader».

Eksempelverdi: "navnet på konverteringshandlingen vises her"

De tillatte verdiene inkluderer navnene på alle konverteringshandlingene som eieren av den egendefinerte kolonnen kan se, omsluttet av doble anførselstegn ("navn"). Velg minst én verdi.
Konverteringskilde conversion_source

analytics

website

phone_number_clicks

mobile_app

ios_app_install

import_from_clicks

google_play

calls_from_website

store_visits

store_sales

store_sales_automated

store_sales_uploaded

Enkelte verdier for konverteringskilder er bare tilgjengelige for kontoer der denne funksjonen er aktivert. Velg minst én verdi.
Enhet device

mobile

tablet

desktop

tv

Velg minst én verdi.
Nettverk (med søkepartnere) network

search

partners

display

Velg minst én verdi.
Øverst kontra annet placement

google_search_top

google_search_other

google_display_network

partners_top

partners_other

cross_network

Velg minst én verdi.
Egendefinert variabel custom_variable

Verdiene varierer. Se under «Merknader».

Eksempelverdi (er lik):

"Eksempel på variabelnavn" = "Resultat A" | "Resultat B"

Eksempelverdi (inneholder):

"Eksempel på variabelnavn" ~ "Resultat A" | "Resultat B"

Velg én egendefinert variabel og minst én resultatverdi. Skriv inn navnet på variabelen, omsluttet av doble anførselstegn, etterfulgt av = (er lik) eller ~ (for inneholder). Nå kan du liste opp et hvilket som helst antall resultatverdier det skal etableres samsvar med. Verdiene skal være omsluttet av doble anførselstegn og atskilles med | (som representerer den logiske ELLER-funksjonen).
Datoperiode date_range

today

yesterday

last_7_days

last_14_days

last_30_days

last_week_starting_sunday

last_week_starting_monday

last_month

last_quarter

last_year

last_business_week

this_week_starting_sunday

this_week_starting_monday

this_month

this_quarter

this_year

Velg nøyaktig én verdi.
between_dates

Verdier (spesifiser to):

date(<year>, <month>, <day>)

today

yesterday

week_start_sunday

week_start_monday

month_start

year_start

report_range_start

report_range_end

Du kan velge å legge til følgende for en verdi: <value>.shift(<years>, <months>, <days>)

Oppgi nøyaktig to verdier (både start- og sluttdato, hhv. «fra og med» og «til og med»), atskilt med komma i tekstmodus. Rekkefølgen av datoene har ingen betydning.

For å spesifisere en eksakt dato må du bruke «date(..)»-verdien og legge til et firesifret årstall, en måned (1–12) og en dag (1–31 avhengig av den aktuelle måneden), atskilt med komma.

Etter én av eller begge datoverdiene må du legge til «.shift(...)»-modifikatoren for å justere datoen det ønskede antallet år, dager eller måneder fremover eller bakover.

Start- og sluttdatoen i datoperioden rapporten omfatter (report_range), representerer den globale start- og sluttdatoen i alle rapporter, tabeller og diagrammer som inneholder den egendefinerte kolonnen.