Om kolumner i anpassade kolumner

Många kolumner returnerar ett numeriskt värde, men vissa kolumner (till exempel Kampanjnamn) returnerar ett textvärde. Om du använder en felaktig funktion eller operator för en kolumns returvärde visas ett felmeddelande. Vissa textkolumner returnerar dessutom alltid en fast uppsättning värden (till exempel Kampanjstatus). Dessa värden anges nedan och är alltid på engelska.

Anvisningar om hur du använder kolumner i anpassade kolumner finns i Skapa anpassade kolumner.

Du kan skapa och redigera anpassade kolumner i bild- eller textläge. När du skriver i textläge måste du skriva kolumn-, filter- och funktionsnamn exakt som de står i tabellerna nedan (men de är inte skiftlägeskänsliga). I bildläget behöver du inte informationen i textlägeskolumnerna nedan för att skriva en formel.

Förutom de kolumner som anges nedan kan du också hänvisa till andra anpassade kolumner i en formel. I bildläget infogar du andra anpassade kolumner på samma sätt som med standardkolumner. I textläget inleds hänvisningar till andra kolumner med prefixet c: och omges sedan av dubbla citattecken. Om du till exempel vill hänvisa till en anpassad kolumn med namnet Min exempelkolumn skriver du c:"Min exempelkolumn".

I textläget är kolumn- eller filternamnen inte lokaliserade, vilket de däremot är i bildläget. Funktionsnamnen är desamma i båda lägena och är inte lokaliserade. Läs mer om internationalisering av anpassade kolumner

Kategori Kolumnnamn Kolumnnamn i textläget Typ
Resultat Klick Clicks Tal
Resultat CTR CTR Tal
Resultat Exp. Impr Tal
Resultat Kostnad Cost Tal
Resultat Gen. CPM Avg_CPM Tal
Resultat Ogiltig klickfrekvens Invalid_click_rate Tal
Resultat Ogiltiga klick Invalid_clicks Tal
Resultat Gen. CPC Avg_CPC Tal
Resultat Besök Visits Tal
Konverteringar Alla konverteringsfrekvenser All_conversion_rate Tal
Konverteringar Alla konverteringsvärden All_conversion_value Tal
Konverteringar Alla konverteringsvärden (efter konv.tid) All_conversion_value_by_conv_time Tal
Konverteringar Alla konverteringsvärden/klick All_conversion_value_per_click Tal
Konverteringar Alla konverteringsvärden/kostnad All_conversion_value_per_cost Tal
Konverteringar Alla konverteringar All_conversions Tal
Konverteringar Alla konverteringar (efter konv.tid) All_conversions_by_conv_time Tal
Konverteringar Kostnad/alla konverteringar Cost_per_all_conversions Tal
Konverteringar Värde/alla konverteringar Value_per_all_conversions Tal
Konverteringar Värde/alla konverteringar (efter konv.tid) Value_per_all_conversions_by_conv_time Tal
Konverteringar Konverteringar över flera enheter Cross_device_conversions Tal
Konverteringar Konverteringsvärde över flera enheter Cross_device_conversions_value Tal
Konverteringar Konverteringar över flera enheter (efter konv.tid) Cross_device_conversions_by_conv_time Tal
Konverteringar Konverteringsvärde över flera enheter (efter konv.tid) Cross_device_conversions_value_by_conv_time Tal
Konverteringar Konverteringar Conversions Tal
Konverteringar Konverteringar (efter konv.tid) Conversions_by_conv_time Tal
Konverteringar Kostn./konv. Cost_per_conv Tal
Konverteringar Konverteringsfrekvens Conversion_rate Tal
Konverteringar Konverteringsvärde Conversion_value Tal
Konverteringar Konverteringsvärde (efter konv.tid) Conversion_value_by_conv_time Tal
Konverteringar Konverteringsvärde/kostnad Conversion_value_per_cost Tal
Konverteringar Konverteringsvärde/klick Conversion_value_per_click Tal
Konverteringar Värde/konv. Value_per_conv Tal
Konverteringar Värde/konv. (efter konv.tid) Value_per_conv_by_conv_time Tal
Varumärkespåverkan Absolut varumärkespåverkan Absolute_Brand_Lift Tal
Varumärkespåverkan Positiv svarsfrekvens från baslinjegrupp Baseline_positive_response_rate Tal
Varumärkespåverkan Enkätsvar från exponerad grupp Exposed_Survey_responses Tal
Varumärkespåverkan Enkätsvar från baslinjegrupp Baseline_Survey_responses Tal
Varumärkespåverkan Alla enkätsvar All_survey_responses Tal
Varumärkespåverkan Kostnad per influerad användare Cost_per_lifted_user Tal
Varumärkespåverkan Influerade användare Lifted_users Tal
Varumärkespåverkan Utrymme för varumärkespåverkan Headroom_Brand_Lift Tal
Varumärkespåverkan Relativ varumärkespåverkan Relative_Brand_Lift Tal
Google Analytics Avvisningsfrekvens Bounce_rate Tal
Google Analytics Sidor/besök Pages_per_session Tal
Google Analytics Med. sessionstid (sekunder) Avg_session_duration_seconds Tal
Google Analytics % nya sessioner Percent_new_sessions Tal
Konkurrensmätvärden Visningsand. i sökn. Search_impr_share Tal*
Konkurrensmätvärden Klickandel Click_share Tal*
Konkurrensmätvärden Exp.andel – Display Display_impr_share Tal*
Konkurrensmätvärden Förlorad exponeringsandel (budget) Sök Search_Lost_IS_budget Tal*
Konkurrensmätvärden Förlorad exponeringsandel (budget) Display Display_Lost_IS_budget Tal*
Konkurrensmätvärden Förlorad exponeringsandel (rankning) Sök Search_Lost_IS_rank Tal*
Konkurrensmätvärden Förlorad exponeringsandel (rankning) Display Display_Lost_IS_rank Tal*
Samtalsuppgifter Telefonsamtal Phone_calls Tal
Samtalsuppgifter Telefonexp. Phone_impr Tal
Samtalsuppgifter Samtalsfrekvens PTR Tal
Attribut Kampanjnamn Campaign_name Text
Attribut Annonsgruppens namn Ad_group_name Text
Attribut Daglig budget Daily_Budget Tal
Attribut Sökord Keyword Text
Attribut Högsta CPC Max_CPC Tal
Attribut Kampanjstatus Campaign_status Text**
Attribut Status för annonsgrupp Ad_group_status Text**
Attribut Annonsstatus Ad_status Text**

*Om värdet är mindre än 10 % (< 0,1) i kolumnerna exponeringsandel och klickandel blir kolumnens värde 0,0999 eller tom (–). Om värdet är större än 90 % (> 0,9) i kolumner för förlorad exponeringsandel blir kolumnens värde 0,9001.

**Textresultaten för statuskolumnerna är alltid på engelska. Värdet är något av följande: Enabled (aktiverad), Paused (pausad) eller Removed (borttagen).