Länka delade budgetar till portföljbudstrategier

I Google Ads är en delad budget en enstaka genomsnittlig daglig budget för flera kampanjer i en portföljbudstrategi. Nu kan du länka portföljbudstrategier och delade budgetar. Vi rekommenderar att du använder delade budgetar tillsammans med portföljbudstrategier. Med portföljbudgivning kan du utnyttja din totala budget och dina budstrategier så effektivt som möjligt i kampanjer som har samma mål. Mer information om hur kampanjresultatet förbättras med delade budgetar finns i Om delade budgetar.

När en portföljbudstrategi är kopplad till en delad budget är den delade budgeten alltid kopplad till de kampanjer som ingår i portföljbudstrategin. När en kampanj läggs till eller tas bort från portföljbudstrategin uppdateras den delade budgeten automatiskt. Vid behov blir du tillfrågad om du vill uppdatera den aktuella budgeten.

Du kan länka en delad budget till en portföljbudstrategi på följande sätt:

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en delad budget specifikt för portföljbudstrategier.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en delad budget när du skapar en portföljbudstrategi

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier. Tabellen Portföljbudstrategier öppnas.
  4. Klicka på plusknappen och välj den typ av budstrategi du vill skapa.
  5. Ange namnet på din nya portföljbudstrategi.
  6. Välj de kampanjer du vill ta med (du kan även lägga till fler kampanjer efter att du har skapat portföljbudstrategin).
  7. Ange inställningarna för budstrategin:
    1. Se till att Skapa en delad budget som ska användas med denna portföljbudstrategi är markerad (detta är standardinställningen).
    2. Ange beloppet för den genomsnittliga dagliga budgeten (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag för alla kampanjer i portföljbudstrategin).
      Obs! Budgetbeloppet måste fyllas i även om du inte har valt kampanjer ännu.
      • Om du valde kampanjer tidigare fylls det delade budgetbeloppet i på förhand med den beräknade summan av de enskilda kampanjbudgetarna.
        Exempel: Om budgeten för respektive kampanj är 500 kronor och du har valt
        fem kampanjer blir det förifyllda budgetbeloppet 2 500 kronor.
      • Om du vill redigera det delade budgetbeloppet tar du bort det förifyllda beloppet och anger ett nytt. Det förifyllda beloppet visas inte igen efter att du har redigerat det, även om du raderar beloppet.
  8. Klicka på Spara.

Skapa eller redigera en delad budget för portföljbudstrategier via inställningar för portföljstrategier:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier. Tabellen Portföljbudstrategier öppnas.
  4. Klicka på namnet på budstrategin du vill redigera i den första kolumnen. Portföljbudstrategirapporten för den valda budstrategin öppnas.
  5. Scrolla längst ned i rapporten och klicka på Inställningar.
  6. Klicka på kryssrutan för att aktivera alternativet Använd en delad budget med denna portföljbudstrategi.
    • Avmarkera kryssrutan om du vill ta bort länken till den delade budgeten från portföljbudstrategin. Nu kan du lägga till och ta bort kampanjer direkt från den delade budgeten.
  7. Redigera (vid behov) ett nytt delat budgetbelopp.
  8. Klicka på Spara.

Skapa eller redigera en delad budget för portföljbudstrategier via kolumnen Daglig budget

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier. Tabellen Portföljbudstrategier öppnas.
  4. Håll muspekaren över kolumnen Budget för portföljbudstrategin du vill ändra. Beroende på budgetens status kan du skapa en ny delad budget eller redigera en befintlig. Läs mer i avsnittet Budgetstatus sist i den här artikeln.
  5. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon för att skapa en ny delad portföljbudget eller redigera en befintlig.
  6. Klicka på Spara.

Budgetstatus

Budgetstatus

Åtgärd

- -

Klicka på redigeringsikonen för att skapa en ny delad budget och lägga till kampanjer.

Värde (till exempel 10 000 kronor)

Den delade budgeten har skapats. Klicka på redigeringsikonen för att redigera en befintlig delad budget.

Olika

Klicka på redigeringsikonen för att skapa en ny delad budget för att anpassa separata budgetar.

Olika

Om redigeringsikonen inte är tillgänglig kanske antalet kampanjer är större än 500. Minska antalet kampanjer i portföljbudstrategin.