Gedeelde budgetten koppelen aan portfoliobiedstrategieën

In Google Ads is een gedeeld budget één gemiddeld dagbudget voor meerdere campagnes in een portfoliobiedstrategie. U kunt nu portfoliobiedstrategieën en gedeelde budgetten koppelen. U kunt gedeelde budgetten het best in combinatie met portfoliobiedstrategieën gebruiken. Met portfoliobiedstrategieën maakt u optimaal gebruik van uw totale budget en de biedstrategieën voor campagnes met dezelfde doelen. Lees Over gedeelde budgetten voor meer informatie over hoe u met gedeelde budgetten de campagneprestaties kunt verbeteren.

Nadat een portfoliobiedstrategie aan een gedeeld budget is gekoppeld, is het gedeelde budget altijd gekoppeld aan de campagnes die deel uitmaken van de portfoliobiedstrategie. Als een campagne wordt toegevoegd aan of verwijderd uit de portfoliobiedstrategie, wordt het gedeelde budget automatisch geüpdatet op basis van de wijziging. Indien van toepassing wordt u gevraagd of u het huidige budget wilt updaten.

U kunt op de volgende manieren een gedeeld budget koppelen aan een portfoliobiedstrategie:

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u specifiek voor portfoliobiedstrategieën een gedeeld budget maakt.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een gedeeld budget maken wanneer u een portfoliobiedstrategie maakt:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën. De tabel Portfoliobiedstrategieën verschijnt.
  4. Klik op de plusknop en kies het type biedstrategie dat u wilt maken.
  5. Geef de naam van de nieuwe portfoliobiedstrategie op.
  6. Selecteer de campagnes die u wilt opnemen (u kunt ook meer campagnes toevoegen nadat uw portfoliobiedstrategie is gemaakt).
  7. Geef de instellingen voor de biedstrategie op:
    1. Zorg ervoor dat het selectievakje 'Een gedeeld budget maken om te gebruiken met deze portfoliobiedstrategie' is aangevinkt (dit is de standaardinstelling).
    2. Geef het gemiddelde dagbudget op (het gemiddelde dat u elke dag wilt besteden aan alle campagnes in de portfoliobiedstrategie).
      Opmerking: U moet dit budgetbedrag invullen, zelfs als u de campagnes nog niet heeft geselecteerd.
      • Als de campagnes eerder zijn geselecteerd, wordt het veld voor het gedeelde-budgetbedrag vooraf gevuld met het berekende totaal van de afzonderlijke campagnebudgetten.
        Voorbeeld: als het budget voor elke campagne € 50 is en u 5 campagnes
        heeft geselecteerd, is het vooraf ingevulde budgetbedrag € 250.
      • Als u wilt, kunt u het gedeelde budget bewerken door het vooraf ingevulde bedrag te verwijderen en een nieuw bedrag op te geven. Het vooraf ingevulde bedrag wordt niet opnieuw getoond nadat u het heeft bewerkt, zelfs niet als u het bedrag verwijdert.
  8. Klik op Opslaan.

Een gedeeld budget maken of bewerken via de instellingen voor uw portfoliobiedstrategie:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën. De tabel Portfoliobiedstrategieën verschijnt.
  4. Klik in de eerste kolom op de naam van de biedstrategie die u wilt bewerken. Het rapport Portfoliostrategie wordt geopend voor de geselecteerde naam.
  5. Scroll naar de onderkant van het rapport en klik op Instellingen.
  6. Klik op het selectievakje om de optie 'Een gedeeld budget gebruiken met deze portfoliobiedstrategie' te openen.
    • Als u het gedeelde budget wilt ontkoppelen van de portfoliobiedstrategie, vinkt u het selectievakje uit. U kunt nu campagnes rechtstreeks toevoegen of verwijderen vanuit het gedeelde budget.
  7. Geef (indien nodig) een nieuw bedrag op voor het gedeelde budget.
  8. Klik op Opslaan.

Een gedeeld budget voor een portfoliobiedstrategie maken of bewerken in de kolom Dagbudget

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën. De tabel Portfoliobiedstrategieën verschijnt.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de kolom Budget voor de portfoliobiedstrategie die u wilt wijzigen. Afhankelijk van de budgetstatus kunt u een nieuw gedeeld budget maken of een bestaand budget bewerken. Bekijk Budgetstatus aan het eind van dit artikel.
  5. Klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon om een nieuw budget te maken of een bestaand gedeeld budget te bewerken voor een portfoliobiedstrategie.
  6. Klik op Opslaan.

Budgetstatus

Budgetstatus

Actie

- -

Klik op het bewerkingsicoon om een nieuw gedeeld budget te maken en campagnes toe te voegen.

Waarde (bijv. € 1000)

Er is een gedeeld budget gemaakt. Klik op het bewerkingsicoon om een bestaand gedeeld budget te bewerken.

Gevarieerd

Klik op het bewerkingsicoon om een nieuw gedeeld budget te maken waarin u afzonderlijke budgetten opneemt.

Gevarieerd

Als het bewerkingsicoon niet actief is, is het aantal campagnes mogelijk groter dan 500. Verminder het aantal campagnes in de portfoliobiedstrategie.