Jaettujen budjettien linkittäminen portfoliokohtaisiin hintatarjousstrategioihin

Google Adsissa jaettu budjetti tarkoittaa yhtä keskimääräistä päiväbudjettia, joka on yhteinen usealle saman portfoliostrategian kampanjalle. Voit nyt linkittää portfoliokohtaisia hintatarjousstrategioita ja jaettuja budjetteja toisiinsa. Portfoliostrategian kanssa kannattaa käyttää jaettua budjettia. Portfoliostrategian avulla voit varmistaa, että kokonaisbudjetti ja hintatarjousstrategia toimivat mahdollisimman tehokkaasti kampanjoissa, joissa tavoitteet ovat samat. Kun haluat tietää, miten jaetulla budjetilla saa parempia kampanjatuloksia, lue Tietoja jaetuista budjeteista.

Kun portfoliokohtainen hintatarjousstrategia on linkitetty jaettuun budjettiin, jaettu budjetti linkitetään aina portfoliostrategiaasi kuuluviin kampanjoihin. Kun kampanja lisätään portfoliokohtaiseen hintatarjousstrategiaan tai poistetaan siitä, jaettu budjetti päivittyy automaattisesti muutoksen mukaisesti. Tarvittaessa sinulta kysytään, haluatko päivittää nykyisen budjetin.

Voit linkittää jaetun budjetin portfoliokohtaiseen hintatarjousstrategiaan seuraavilla tavoilla:

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda jaetun budjetin portfoliostrategioille.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit luoda jaetun budjetin portfoliostrategian luomisen yhteydessä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hintatarjousstrategiat. Portfoliostrategioiden taulukko avautuu.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse luotavan hintatarjousstrategian tyyppi.
  5. Lisää uudelle portfoliostrategialle nimi.
  6. Valitse sisällytettävät kampanjat (voit myös lisätä kampanjoita sen jälkeen, kun portfoliostrategia on luotu).
  7. Lisää hintatarjousstrategian asetukset:
    1. Varmista, että "Luo jaettu budjetti, jota käytetään tämän portfoliokohtaisen hintatarjousstrategian kanssa" on valittuna (tämä on oletusasetus).
    2. Lisää keskimääräinen päiväbudjetti (keskimääräinen summa, jonka olet valmis käyttämään päivittäin kaikissa portfoliokohtaisen hintatarjousstrategian kampanjoissa).
      Huom. Tämä summa on täytettävä, vaikka et olisi vielä valinnut kampanjoita.
      • Jos olet valinnut kampanjat aiemmin, jaettu budjetti esitäytetään yksittäisten kampanjabudjettien yhteenlasketulla summalla.
        Esimerkki: Jos kunkin kampanjan budjetti on 50 euroa ja olet valinnut viisi
        kampanjaa, esitäytetty budjetti on 250 euroa.
      • Jos haluat muokata jaettua budjettia, poista esitäytetty summa ja lisää uusi summa. Esitäytetty summa ei muutu sen jälkeen, kun olet muokannut sitä, vaikka poistaisit sen.
  8. Klikkaa Tallenna.

Näin voit luoda portfoliolle jaetun budjetin tai muokata sitä portfoliostrategian asetuksista:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hintatarjousstrategiat. Portfoliostrategioiden taulukko avautuu.
  4. Klikkaa ensimmäisestä sarakkeesta muokattavaa hintatarjousstrategiaa. Valitun portfoliostrategian raportti avautuu.
  5. Vieritä raportin alareunaan ja klikkaa Asetukset.
  6. Avaa "Käytä jaettua budjettia tämän portfoliostrategian kanssa" ‑asetus klikkaamalla valintaruutua.
    • Jos haluat poistaa jaetun budjetin linkityksen portfoliostrategiasta, poista merkintä valintaruudusta. Nyt voit lisätä kampanjoita suoraan jaettuun budjettiin tai poistaa niitä siitä.
  7. Muokkaa tarvittaessa uutta jaettua budjettia.
  8. Klikkaa Tallenna.

Luo portfoliolle jaettu budjetti tai muokkaa sitä Päiväbudjetti-sarakkeesta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hintatarjousstrategiat. Portfoliostrategioiden taulukko avautuu.
  4. Vie hiiri Budjetti-sarakkeen päälle sen portfoliostrategian kohdalla, jota haluat muuttaa. Budjetin tilasta riippuen voit luoda uuden jaetun budjetin tai muokata nykyistä budjettia. Lisätietoja on tämän artikkelin lopussa Budjetin tila ‑kohdassa.
  5. Klikkaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake, jos haluat luoda uuden jaetun budjetin tai muokata portfolion nykyistä jaettua budjettia.
  6. Klikkaa Tallenna.

Budjetin tila

Budjetin tila

Tee näin

- -

Klikkaa muokkauskuvaketta, niin voit luoda uuden jaetun budjetin ja lisätä kampanjoita.

Arvo (esim. 1 000 €)

Jaettu budjetti on luotu. Muokkaa jaettua budjettia klikkaamalla muokkauskuvaketta.

Vaihteleva

Klikkaa muokkauskuvaketta ja yhdistä yksittäiset budjetit luomalla uusi jaettu budjetti.

Vaihteleva

Jos muokkauskuvake ei ole aktiivinen, kampanjoita voi olla yli 500. Vähennä portfoliostrategian kampanjoiden määrää.