Ons advertentiebeleid en beleid voor inkomsten genereren worden geüpdatet met betrekking tot klimaatverandering

7 oktober 2021

In nauwe samenwerking met externe experts beoordelen en updaten we regelmatig ons advertentiebeleid en beleid voor inkomsten genereren. Zo zorgen we voor een merkveilige omgeving voor onze advertentiepartners en kunnen we gebruikers beter beschermen tegen onbetrouwbare claims, zoals nepbehandelingen voor medische aandoeningen of anti-vaccinatiepromoties.

De ontkenning van klimaatverandering aanpakken

In de afgelopen jaren hebben steeds meer advertentie- en uitgeverspartners rechtstreeks contact met ons opgenomen om hun bezorgdheid te uiten over advertenties die worden getoond naast onjuiste claims over klimaatverandering of die dergelijke onjuiste claims promoten. Adverteerders willen niet dat hun advertenties naast deze content verschijnen. En uitgevers en creators willen niet dat advertenties die deze claims promoten, worden getoond op hun pagina's of in hun video's.

Daarom kondigen we vandaag een nieuw beleid voor inkomsten genereren aan voor Google-adverteerders, uitgevers en YouTube-creators. Dit beleid verbiedt advertenties voor, en inkomsten genereren met, content die in strijd is met de bewezen wetenschappelijke consensus over het bestaan en de oorzaken van klimaatverandering. Hiertoe behoort ook content die verwijst naar klimaatverandering als een hoax of scam, claims waarin wordt ontkend dat langetermijntrends aantonen dat het wereldwijde klimaat opwarmt en claims waarin wordt ontkend dat de uitstoot van broeikasgassen of menselijke activiteit bijdraagt aan klimaatverandering.

Tijdens de evaluatie van content op basis van dit nieuwe beleid kijken we zorgvuldig naar de context waarin de claims worden gedaan, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen content waarin een valse claim wordt vermeld als feit, en content waarin verslag wordt gedaan van die claim of de claim wordt besproken. We blijven ook advertenties en inkomsten genereren toestaan voor andere klimaatgerelateerde onderwerpen, waaronder openbare debatten over het klimaatbeleid, de verschillende gevolgen van klimaatverandering en nieuw onderzoek.

Tijdens de opstelling van dit beleid en de bijbehorende parameters hebben we advies gevraagd van gezaghebbende bronnen op het gebied van klimaatwetenschappen, onder wie experts die hebben bijgedragen aan de evaluatierapporten van de Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering van de Verenigde Naties. Zoals bij veel van onze beleidsregels gebruiken we een combinatie van geautomatiseerde tools en handmatige beoordelingen om dit beleid af te dwingen tegen schendende uitgeverscontent, door Google weergegeven advertenties en YouTube-video's die inkomsten genereren via het Partnerprogramma van YouTube. Vanaf volgende maand gaan we dit beleid afdwingen.

Met dit nieuwe beleid kunnen we niet alleen de integriteit van ons advertentie-ecosysteem versterken, het sluit ook aan bij onze inspanningen in de afgelopen 20 jaar om duurzaamheid te promoten en klimaatverandering rechtstreeks aan te pakken.

Gepost door het Google Ads-team