Bättre mätning av videoannonser i Display-nätverket

27 september 2021

Att mäta den totala effekten av displayannonser handlar om att se längre än till antalet klick. Detta är särskilt viktigt när du utnyttjar möjligheten till storytelling med videoannonser längs dina kunders allt mer komplexa onlineresa. Därför har vi utvecklat konverteringar av typen Visning med användarengagemang, vilket är ett mer robust mätvärde av konverteringar som inte är klick. En konvertering räknas när en användare tittar på tio sekunder av en video i din annons utan att interagera men senare slutför en konvertering på din webbplats.

Nu kan du mäta effekten av dina annonser i olika Google Ads-kanaler på ett mer enhetligt sätt. Denna typ av konverteringar (även kallade EVC) kan även spåras i överhoppningsbara TrueView in stream-annonser, lokala kampanjer och appkampanjer.

Du kan ta reda på värdet av dina videotillgångar i responsiva displayannonser genom att titta i kolumnen Alla konverteringar. Som standard är tillbakablicksperioden för EVC tre dagar för displaykampanjer.

Har du inga videotillgångar? Om du lägger till video i dina responsiva displayannonser kan det ge fem procent fler konverteringar till en liknande CPA. Men vi vet att videotillgångar kräver tid och resurser. Av det skälet införde vi förra året automatiskt genererade videor, som gör det lättare än någonsin att skapa högeffektivt annonsmaterial.

An example of auto-generated video in a responsive display ad
Exempel på en automatiskt genererad video i en responsiv displayannons

Besök hjälpcentret för att läsa mer om konverteringar av typen Visning med användarengagemang och andra mätverktyg.

Upplagt av Kate Grosch, Product Manager, Display Ads