Gestionar el trànsit no vàlid

El sofisticat sistema de supervisió de Google pot detectar trànsit no vàlid. Us pot ajudar a registrar i identificar impressions i clics no vàlids i actuar en conseqüència. Més informació sobre el trànsit no vàlid

Com gestiona Google el trànsit no vàlid

Si el nostre sistema detecta trànsit no vàlid als anuncis, automàticament els filtrem perquè no es mostrin als informes. Tampoc no se us cobraran, però continuareu tenint l'opció de veure'n les dades corresponents.

Us donarem crèdits per qualsevol interacció no vàlida dels dos darrers mesos que el nostre sistema de detecció automàtica no hagi detectat. Per veure els crèdits de les interaccions no vàlides:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Transaccions.

Els crèdits per les interaccions no vàlides que hàgiu rebut s'etiquetaran com a "Activitat no vàlida" a l'historial de transaccions i s'abonaran al vostre compte.

Les impressions no vàlides que hi hagi al vostre compte no afectaran la CTR utilitzada per determinar el nivell de qualitat de la paraula clau.

Editor d'informes

L'editor d'informes és una eina d'anàlisi que us permet interaccionar amb les vostres dades mitjançant gràfics i taules multidimensionals.

• Una senzilla interfície d'arrossegar i deixar anar us permet crear i manipular ràpidament gràfics i taules multidimensionals, amb la qual cosa es redueix la necessitat de baixar les dades per analitzar-les més a fons.
  • L'anàlisi de diversos segments ofereix diferents maneres de consultar i segmentar les dades amb una granularitat més precisa a les taules i als gràfics.
  • Els gràfics personalitzats us permeten veure ràpidament els patrons i les tendències que segueixen les dades.
  • Les opcions de filtre i d'ordenació avançades us permeten filtrar les dades per mètriques segmentades (com ara els clics des de mòbils) i ordenar-les en diferents columnes.

Descobriu com podeu explorar les dades amb l'editor d'informes.

Supervisar el trànsit no vàlid pel vostre compte

Si us preocupa que el vostre compte registri interaccions no vàlides, teniu diverses maneres de supervisar-ne l'activitat.

• Fer un seguiment de les interaccions no vàlides a les estadístiques del compte: afegiu les columnes d'informació sobre les interaccions no vàlides a la taula d'estadístiques de la campanya. D'aquesta manera, veureu el nombre i el percentatge d'interaccions no vàlides del vostre compte. Recordeu que aquestes interaccions no se us cobren i que no afecten les estadístiques del compte.
  • Optimitzar el compte: la principal defensa contra l'activitat no vàlida consisteix a optimitzar el compte perquè els anuncis rebin només les impressions i els clics més ben segmentats. Recordeu que el percentatge de conversions és un dels millors indicadors d'una bona publicitat. Identifiqueu i corregiu les àrees del compte amb poques conversions per identificar les àrees amb possible activitat no vàlida.
  • Supervisar el compte amb Google Analytics: Google Analytics és una eina gratuïta que us ajuda a supervisar diversos aspectes del compte de Google Ads, com ara el percentatge de conversions, el comportament dels visitants i el rendiment de les campanyes. Google Analytics proporciona informes que podeu utilitzar per definir millor el trànsit que arriba als anuncis. També podeu fer servir l'etiquetatge automàtic per fer un seguiment del rendiment de les paraules clau.
  • Supervisar els percentatges de conversions de la Xarxa de Display: en el cas de les campanyes que estiguin activades per a la Xarxa de Display, superviseu els percentatges de conversions dels anuncis als llocs web de la Xarxa de Display mitjançant l'informe d'emplaçaments. Si observeu que els clics de la Xarxa de Display no generen tantes conversions com els clics de Google o de la Xarxa de Cerca, valoreu la possibilitat de reduir les ofertes de la Xarxa de Display. Si trobeu que un lloc determinat de la Xarxa de Display no genera prou conversions, valoreu la possibilitat d'excloure'l de la campanya.

Percentatges de conversions baixos

Els percentatges de conversions baixos no impliquen necessàriament que es produeixin interaccions no vàlides. Hi ha diversos factors que poden generar un alt nivell de trànsit però relativament poques vendes. A continuació es descriuen les causes habituals dels percentatges de conversions baixos i les possibles solucions:
  • Els canvis en l'estat del mercat, en el comportament dels usuaris i en el contingut web poden afectar el rendiment de la campanya: alguns dels nostres anunciants registren un retorn de la inversió (ROI) més baix, ja que, als seus sectors, la competència en el mercat de la publicitat per Internet és cada vegada més gran. Us recomanem que superviseu atentament el ROI de cadascuna de les paraules clau i dels anuncis. També podeu ajustar les ofertes conseqüentment dins del pressupost que sigui més adequat per a la vostra empresa. Informació sobre com es pot maximitzar el ROI fent ofertes estratègiques
  • Els llocs web de navegació difícil poden fer que els clients potencials els abandonin: penseu a avaluar el disseny, la disposició i la funcionalitat globals del vostre lloc. Google Analytics permet saber si els visitants acostumen a abandonar el vostre lloc web en un punt determinat abans de fer-hi cap compra.
  • És possible que les paraules clau i el text de l’anunci no siguin prou concrets: si les paraules clau i el text de l'anunci són genèrics, és possible que els usuaris que arribin al lloc esperin trobar alguna cosa que no oferiu. Si les paraules clau de segmentació i el text de l'anunci són molt específics, augmenta la probabilitat que els anuncis es mostrin únicament als clients interessats en el vostre producte o servei.
  • Pot ser que la campanya no estigui optimitzada per a la Xarxa de Display: si la campanya està activada per a la Xarxa de Display però no està optimitzada, és possible que els anuncis es mostrin en llocs web d'aquesta xarxa que no siguin rellevants per als productes o serveis que anuncieu. És més probable que els visitants facin una compra al vostre lloc web si els anuncis són pertinents per als llocs que visiten. Per obtenir els millors resultats, és important que cada grup d’anuncis contingui una llista de paraules clau curta i concreta que se centri solament en un producte o servei. Més informació sobre l'optimització per a la Xarxa de Display
Nota: en casos excepcionals, un clic es pot considerar no vàlid i es pot treure, però no necessàriament la conversió associada. Això pot fer que, molt rarament, el nombre de conversions sigui més alt que el de clics.

Més informació sobre com es pot entendre millor el trànsit d'anuncis

Diversos clics de la mateixa adreça IP

Que hi hagi diversos clics provinents de la mateixa adreça IP no implica necessàriament una activitat no vàlida. Hi ha diferents motius possibles perquè això passi:
  • Visites posteriors: els usuaris poden fer clic més d’una vegada al vostre anunci si comparen preus o tornen al vostre lloc per cercar-hi informació addicional.
  • Adreces IP compartides: és possible que un proveïdor d'Internet (ISP) hagi assignat adreces IP idèntiques a més d'un usuari, per la qual cosa es podrien efectuar diversos clics des d’una mateixa font. Alguns ISP distribueixen una quantitat relativament petita d'adreces IP rotatives i compartides a un gran nombre d'usuaris. Per tant, és possible que diversos usuaris accedeixin al vostre lloc web des de la mateixa adreça IP, de manera que sembla que rebeu diversos clics d'un mateix visitant.
  • Registres del servidor web: els registres del servidor web del lloc web inclouen dades de tots els visitants del lloc web, no només d'aquells que hi han arribat després de fer clic en un anunci. És possible que també observeu l'URL de referència "Google.com" dels visitants que han arribat al vostre lloc web mitjançant els resultats de la cerca de Google i no a través de l'anunci. Tingueu la seguretat que només us cobrarem els clics que rebin els vostres anuncis.
  • Programari de tercers: hem detectat que alguns programes d'execució d'informes registren els clics entre les pàgines mentre els visitants naveguen pel lloc web. Com a conseqüència, pot semblar que heu rebut un gran nombre de clics d'un mateix visitant en un període breu de temps. Si voleu fer un seguiment més precís dels clics relacionats amb Google Ads, us recomanem que feu servir l'etiquetatge automàtic.

Clics de Google

Els clics fets des de Google als anuncis no es carreguen al vostre compte. És possible que vegeu aquesta activitat als registres del vostre servidor web, però no us preocupeu perquè no us els cobrarem. Això també s'aplica als robots de rastrejament web de Google.

Informar del trànsit no vàlid

Un increment en el trànsit pot ser degut a moltes causes, que no impliquen necessàriament l'existència d'interaccions no vàlides. Ara bé, si creieu que s'han produït interaccions no vàlides al vostre compte, us ajudarem a investigar-ho.

El nostre equip d'especialistes fa servir un seguit de senyals, com ara informació sobre els clics i les impressions, per identificar les fonts d'activitat no vàlida. Com que hi ha molts factors per analitzar, la investigació del vostre compte pot tardar diversos dies laborables. Quan sol·liciteu una investigació, és important que ens proporcioneu tanta informació com sigui possible sobre el trànsit que us preocupa.

Més informació sobre com es pot sol·licitar una investigació dels clics