Förbättra söktermsrapporten och samtidigt upprätthålla användarnas integritet

9 september 2021

Konsumenternas förväntningar på integritet är högre än någonsin. Faktum är att sökningar på Google efter ”integritet online” ökade med mer än 50 % mellan våren 2019 och våren 2020.1 Därför uppdaterade vi förra åretsöktermsrapporten ochsöktermsrapporten för dynamiska sökannonser så att de uppfyller de nya integritetskraven. Gränserna säkerställer användaranonymitet genom att endast rapportera om termer som har fått tillräckligt hög sökvolym i alla sökningar på Google. Efter de här uppdateringarna fick vi feedback från många som efterfrågade mer data. Sedan dess har vi utforskat nya integritetssäkra sätt så att du ska få insikterna du behöver för att köra mer effektiva kampanjer.

Från och med i dag kan vi visa fler sökfrågor som uppfyller våra integritetsstandarder i söktermsrapporten för kampanjer i sökkampanjer och kampanjer med dynamiska sökannonser. Denna data visas nu i dina rapporter för sökfrågor som du har fått från och med den 1 februari 2021. Uppdateringen kan hjälpa dig att identifiera mer relevanta sökordsteman, vilket gör det lättare att optimera annonstexten, målsidorna med mera. Dessa mätvärden blir nu mer konsekventa med övriga mätvärden i Google Ads.

Som en del av vårt pågående arbete med integritet strävar vi efter att göra våra gränsvärden för integritet enhetliga på Google. Under de kommande månaderna kommer du att se fler förändringar i våra andra verktyg, inklusive hur vi hanterar information om tidigare resultat. I Google Ads innebär detta att äldre sökfrågedata i ditt konto, som samlades in före den 1 september 2020 och inte uppfyller de aktuella gränsvärdena för söktermsrapporten, finns tillgänglig i dina rapporter fram till den 1 februari 2022.

Vårt mål är att ge dig en djupare förståelse för hur dina kunder hittar dig på Sök. Under de kommande månaderna kommer vi att tillhandahålla ännu fler resurser på sidan Insikter som hjälper dig att förstå de sökfrågeteman som gav resultat i dina kampanjer – även om dessa sökfrågor inte visas i söktermsrapporten. På så sätt kan du spara tid och få en bättre bild av konsumenternas avsikt, samtidigt som användarnas integritet upprätthålls.

Upplagt av Pallavi Naresh, Senior Product Manager, Google Ads

1.Googles data, engelska globalt, 15 april 2020–13 juni 2020 jämfört med 15 april 2019–13 juni 2019.