Om förbättrade konverteringar för webben i Google Ads API

Om du har tekniska frågor om Google Ads API (t.ex. frågor som är direkt relaterade till API- eller SDK-användning, fel från API:et eller SDK:et och annat) följer du felsökningsstegen på sidan för teknisk support för API

Om du har frågor om Google Ads API som är specifikt för Google Ads-gränssnittet klickar du på Kontakta oss längst ned på sidan.

Förbättrade konverteringar för webben är en funktion som kan göra konverteringsmätningen mer exakt. Den kompletterar din befintliga konverteringsdata genom att skicka hashad kunddata från första part på ett integritetssäkert sätt. Hashad kunddata jämförs med hashad kunddata från inloggade Google-konton och tillskrivs annonshändelser, som klick och videovisningar, för att hjälpa dig att mäta dina kampanjkonverteringar.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in förbättrade konverteringar med hjälp av Google Ads API.

Obs! Här beskriver vi bara hur du ställer in förbättrade konverteringar med Google Ads API. Du kan ställa in förbättrade konverteringar för webben manuellt med Google Taggstyrning eller ställa in förbättrade konverteringar för webben manuellt med Google-taggen.

Fördelar

• Data från första part kan tillhandahållas efter konverteringshändelsen: Du kan använda API:et för att skicka hashad förstapartsdata upp till 24 timmar efter konverteringshändelsen. Det här skiljer sig från andra alternativ för förbättrade konverteringar, som taggning, som kräver att du skickar förstapartsdata vid konverteringstillfället. Detta gör också att du kan hitta förstapartsdata från andra källor, till exempel en kunddatabas eller ett CRM-system.
  • Fler alternativ för datakällan::Med API:et kan du hitta förstapartsdata från en mängd olika källor, till exempel en kunddatabas eller ett CRM-system.

Obs! Experiment med appinkrementalitet kräver för närvarande en annan API-implementering än vad som beskrivs i den här artikeln. Kontakta en säljare om du är intresserad av den här typen av experiment.

Så fungerar det

Med Google Ads API kan du dra fördel av förbättrade konverteringar genom att skicka kunddata från första part i form av konverteringsjusteringar. Tillvägagångssättet för att skicka data om förbättrade konverteringar liknar andra konverteringsjusteringar, med några viktiga skillnader. Läs om hur du implementerar förbättrade konverteringar för webben med hjälp av konverteringsjusteringar i Google Ads API.

För att kunna implementera förbättrade konverteringar med hjälp av Google Ads API måste du registrera konverteringar via en normal tagg för konverteringsspårning på din webbplats. Efter att en konvertering har registrerats kan du skicka hashad förstapartsdata (till exempel e-postadress, telefonnummer, namn och/eller hemadress) via en API-anslutning upp till 24 timmar efter konverteringen.

Denna hashade data matchas mot data om inloggade Google-användare och en konvertering rapporteras i ditt konto.

Du måste formatera data enligt standardformat och sedan hasha den med SHA-256 innan du skickar den till Google.

Innan du börjar

Obs! Förbättrade konverteringar kan inte användas med konverteringar som mäts via import av Google Analytics-mål. Om du vill använda förbättrade konverteringar kan du skapa en ny Google Ads-konverteringsåtgärd med hjälp av en Google-tagg eller Google Taggstyrning.

• Du behöver känna till webbadressen till konverteringssidan där konverteringstaggen aktiveras (till exempel bekräftelsesidan) och konverteringshändelsens utlösare (till exempel ett klick på en knapp eller en sidvisning).
  • Se till att det finns kunddata från första part (e-postadress, fullständigt namn och hemadress och/eller telefonnummer).
  • Se till att du har läst policyn för kunddata och godkänt användarvillkoren och policyerna i Google Ads (se hur du gör det nedan, under Anvisningar).

Anvisningar

Ställa in förbättrade konverteringar med hjälp av Google Ads API

Följ anvisningarna för förbättrade konverteringar i utvecklardokumentationen för Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Obs! Tänk på att skicka konverteringsdata via enhanced conversions API inom 24 timmar efter konverteringen, så att vi kan tillskriva konverteringen och utföra mätningen i rätt tid.

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka panelen Förbättrade konverteringar för webben.
  5. Markera Aktivera förbättrade konverteringar för webben.
  6. Läs igenom efterlevnadsmeddelandet. För att aktivera förbättrade konverteringar måste du bekräfta att du följer våra policyer och att din användning av förbättrade konverteringar omfattas av villkoren för databehandling med Google Ads. Klicka på Godkänn för att bekräfta att du godkänner villkoren.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja en metod för att ställa in och hantera data som tillhandahålls av användare. Välj Google Ads API.
    Obs! Om du skickar data om förbättrade konverteringar till Google på ett annat sätt än det du redan har valt i Google Ads kanske sådan data inte behandlas. Om du till exempel väljer Google-tagg och försöker skicka data via API behandlas inte data som skickas via API.
  8. Kontrollera att du har ställt in en tagg för konverteringsspårning på din webbplats och att du använder funktionen för transaktions-id för taggen, så att Google kan matcha taggkonverteringar med API-konverteringar och undvika dubbletter.
  9. Ställ in en server i ditt interna system som kan skicka data (kunddata från första part, konverteringsdata och klickidentifierardata) via en HTTPS-anslutning, vilket är branschstandarden för säker dataöverföring.
  10. Använd Google Ads API för att skicka konverteringsdata till Google. Du måste formatera data enligt standardformat och sedan hasha den med SHA-256 innan du skickar den till Google. Läs mer om hur du formaterar och skickar data om förbättrade konverteringar för webben till Google via API:et.
    • Obs! Tänk på att skicka konverteringsdata via Google Ads API inom 24 timmar efter konverteringen, så att vi kan tillskriva konverteringen och utföra mätningen i rätt tid.
  11. Efter att du har skickat data till Google bör du granska svaren som tas emot på servern för att kontrollera att det inte inträffar några fel.