Laajennetut verkkokonversiot Google Ads APIssa

Jos sinulla on Google Ads APIa koskevia teknisiä kysymyksiä (jotka liittyvät suoraan esimerkiksi APIn tai SDK:n käyttöön tai APIssa tai SDK:ssa näkemiisi virheisiin), seuraa APIn teknisen tuen sivulla olevia ohjeita.

Jos kysymyksesi liittyvät Google Adsin käyttöliittymään, klikkaa sivun alareunasta "Ota yhteyttä".

Laajennetut verkkokonversiot ‑ominaisuuden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta. Se täydentää konversiodataasi lähettämällä tiivistettyä ensimmäisen osapuolen asiakasdataa yksityisyyttä vaarantamatta. Tiivistettyä asiakasdataa verrataan sisäänkirjautuneiden Google‐tilien tiivistettyyn asiakasdataan, ja se kirjataan mainostapahtumista (kuten klikkauksista ja videoiden katselukerroista) tulleeksi, jolloin kampanjan konversioita on helpompi mitata.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön Google Ads APIn avulla.

Huom. Tässä artikkelissa käsitellään laajennettujen konversioiden käyttöönottoa vain Google Ads APIn avulla. Voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön manuaalisesti Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla.

Hyödyt

• Ensimmäisen osapuolen data voidaan toimittaa konversiotapahtuman jälkeen: Toisin kuin muissa laajennettujen konversioiden toteutusvaihtoehdoissa, kuten taggauksessa, joka edellyttää ensimmäisen osapuolen datan lähettämistä konversion aikana, APIa käyttäessäsi voit lähettää tiivistettyä ensimmäisen osapuolen dataa 24 tunnin kuluessa konversiotapahtumasta. Voit myös hakea ensimmäisen osapuolen dataa muista lähteistä, kuten asiakastietokannasta tai CRM-järjestelmästä.
  • Enemmän datalähdevaihtoehtoja: APIa käyttäessäsi voit hakea ensimmäisen osapuolen dataa useista lähteistä, kuten asiakastietokannasta tai CRM-järjestelmästä.

Huom. Sovelluksen lisäkonversioiden tutkiminen edellyttää tällä hetkellä erilaista API‑toteutusta kuin mikä tässä artikkelissa on kuvattu. Ota yhteyttä myyjään, jos olet kiinnostunut tällaisesta kokeilusta.

Näin se toimii

Google Ads APIn avulla voit hyödyntää laajennettuja konversioita lähettämällä ensimmäisen osapuolen asiakasdataa konversiomuokkausten muodossa. Laajennettujen konversioiden dataa lähetetään samaan tapaan kuin muiden konversionmuokkausten dataa lukuun ottamatta muutamia merkittäviä eroja. Lue lisää siitä, miten voit ottaa käyttöön laajennetut verkkokonversiot Google Ads APIn konversionmuokkausten avulla.

Jos haluat ottaa laajennetut konversiot käyttöön Google Ads APIn avulla, sinun on kirjattava konversiot käyttämällä sivustollasi tavallista konversioseurantatagia. Konversion tallentamisen jälkeen voit lähettää tiivistettyä ensimmäisen osapuolen dataa (esim. sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, nimen ja/tai kotiosoitteen) API‑yhteyden kautta 24 tunnin ajan.

Lähettämäsi tiivistetty data yhdistetään Googlen sisäänkirjautumisdataan, ja tililläsi raportoidaan konversio.

Sinun on muotoiltava data vakiomuotoon ja tiivistettävä se SHA‑256‑algoritmilla, ennen kuin lähetät sen Googlelle.

Ennen kuin aloitat

Huom. Laajennetut konversiot ‑ominaisuus ei tue konversioita, joiden mittauksessa käytetään Google Analyticsin tavoitteiden tuontia. Jos haluat käyttää laajennettuja konversioita, sinun kannattaa luoda Google Adsissa uusi konversiotapahtuma Google-tagin tai Google Tag Managerin avulla.

• Selvitä sen konversiosivun URL-osoite, jolla konversiotagi käynnistyy (esim. vahvistussivun URL-osoite), sekä konversiotapahtuman triggeri (esim. painikkeen klikkaus tai sivun katselu).
  • Varmista, että saatavilla on ensimmäisen osapuolen asiakasdataa (sähköposti, koko nimi ja kotiosoite ja/tai puhelinnumero).
  • Tutustu asiakasdataa koskeviin käytäntöihin ja hyväksy käyttöehdot ja käytännöt Google Adsissa (katso ohjeet alta).

Ohjeet

Laajennettujen konversioiden käyttöönotto Google Ads APIn avulla

Seuraa Google Adsin kehittäjädokumentaation laajennettuja konversioita koskevia ohjeita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Huom. Muista lähettää konversiodata Enhanced conversions APIn kautta 24 tunnin sisällä konversiosta. Näin varmistat, että konversioiden kirjaaminen ja mittaaminen voidaan tehdä puolestasi mahdollisimman nopeasti.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Laajennetut verkkokonversiot ‐paneeli.
  5. Valitse "Laita laajennetut verkkokonversiot päälle".
  6. Tutustu ehtojen noudattamista koskevaan lausekkeeseen. Jotta voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön, sinun on vahvistettava, että noudatat käytäntöjämme ja että laajennettujen konversioiden käyttöön sovelletaan Google Adsin mainosdatankäsittelyä koskevia ehtoja. Vahvista ehtojen noudattaminen klikkaamalla Hyväksyn.
  7. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse, miten haluat ottaa käyttöön käyttäjältä saadun datan ja hallinnoida sitä. Valitse "Google Ads API".
    Huom. Jos lähetät laajennettujen konversioiden dataa Googlelle muulla kuin Google Adsissa valitsemallasi tavalla, dataa ei välttämättä käsitellä. Jos esimerkiksi valitset Google‑tagin ja yrität lähettää dataa APIn kautta, APIn kautta lähetettyä dataa ei käsitellä.
  8. Varmista, että olet ottanut sivustollasi käyttöön konversioseurantatagin ja lisännyt siihen tapahtumatunnuksen, jotta Google voi yhdistää tagin välittämät konversiot API‑konversioihin eikä päällekkäisyyksiä tule.
  9. Ota sisäisessä järjestelmässäsi käyttöön palvelin, joka voi lähettää dataa (ensimmäisen osapuolen asiakasdataa, konversiodataa ja klikkaustunnistedataa) HTTPS‑yhteyden kautta. HTTPS on toimialan standardi turvallisessa datansiirrossa.
  10. Lähetä konversiodata Googlelle Google Ads APIn avulla. Sinun on muotoiltava data vakiomuotoon ja tiivistettävä se SHA‑256‑algoritmilla, ennen kuin lähetät sen Googlelle. Lue lisää siitä, miten data on muotoiltava ja miten voit lähettää laajennettuja verkkokonversioita koskevaa dataa Googlelle APIn kautta.
    • Huom. Muista lähettää konversiodata Google Ads APIn kautta 24 tunnin sisällä konversiosta. Näin varmistat, että konversioiden kirjaaminen ja mittaaminen voidaan tehdä puolestasi mahdollisimman nopeasti.
  11. Kun olet lähettänyt datan Googlelle, tarkista palvelimesi saamat vastaukset virheiden varalta.