Sobre la Llei sobre la transparència, la prevenció i la lluita contra les pràctiques inadequades de Mèxic

La Llei sobre la transparència, la prevenció i la lluita contra les pràctiques inadequades pel que fa al mercat publicitari de Mèxic estableix un conjunt de requisits per a les agències de publicitat i els proveïdors de serveis publicitaris (com ara Google). D'entre les seves disposicions, es requereix que Google facturi tots els costos publicitaris directament a l'anunciant final si aquest té la residència a Mèxic i si els anuncis es mostren a Mèxic. A més, Google ha de proporcionar als anunciants informes que incloguin determinada informació sobre els detalls de les seves campanyes.

Obligacions de facturació: heu de facturar els costos publicitaris directament a l'anunciant final.

A continuació, consulteu com us afectarà com a client de Google Ads, en funció de la vostra configuració de pagament.

Clients que utilitzen l'opció de configuració de pagament Facturació mensual

Si actualment Google factura a l'agència com a principal* part responsable financera (que factura en nom d'un anunciant), ara, per complir la nova llei, aquests comptes de Google Ads hauran de canviar per facturar a l'anunciant com a principal part responsable financera, mentre que l'agència es pot incloure com a part secundària** perquè pugui continuar gestionant la facturació en nom de l'anunciant.

Aquest canvi de facturació principal o secundària requereix un format de facturació nou que Google desenvoluparà durant les properes setmanes per a tots els clients de Mèxic. Les agències rebran una notificació per correu electrònic quan el format de facturació nou estigui disponible, amb els passos que cal seguir per canviar-se al format nou (l'anunciant com a part principal de la facturació i l'agència com a secundària).

Nota: d'altra banda, si una agència vol deixar de gestionar la facturació de l'anunciant (és a dir, ni rebre ni pagar factures, etc.), té l'opció de donar-se de baixa com a part secundària, assegurant-se que l'anunciant passa a ser la principal i única part financera. Per fer aquest canvi, contacteu amb nosaltres.

Què més canvia en definir l'anunciant com a part principal i l'agència com a part secundària?

Principal* Secundària**
Detalls per emetre factures, complements de pagament i notes de crèdit. sí, confirmat Red X icon
Detalls inclosos a les factures comercials (no vàlid des del punt de vista fiscal). sí, confirmat sí, confirmat
Rep documents per correu electrònic. sí, confirmat sí, confirmat
Pot pagar factures. sí, confirmat sí, confirmat
Pot veure factures a l'eina Extracte del compte. sí, confirmat Red X icon
Pot veure factures a la interfície d'usuari de Google Ads. sí, confirmat sí, confirmat
Responsable principal de l'obligació de pagament i del restabliment de la suspensió. sí, confirmat sí, confirmat
Primer responsable amb qui contactarà el nostre equip de cobraments en cas d'impagament o de suspensió per impagament. Red X icon sí, confirmat
No hi ha canvis en les condicions de pagament actuals (el temps per pagar a partir de la data de facturació) independentment de qui sigui el responsable principal o secundari. Red X icon sí, confirmat

Clients que utilitzen l'opció de configuració Pagament manual

Si actualment l'agència figura com a principal part financera al compte de Google Ads corresponent, cal canviar-ho perquè l'anunciant es mostri com a principal part financera. Per fer aquest canvi, les agències i els anunciants poden contactar amb nosaltres.

En contactar amb nosaltres per fer aquest canvi, assegureu-vos que proporcioneu tota la informació que s'indica a continuació:

• Identificadors de client de Google Ads.
  • Nom legal de l'empresa de l'anunciant, tal com es mostra als documents de registre.
  • Adreça fiscal de l'anunciant, tal com es mostra als documents de registre.
  • Número del Registre Federal de Contribuents (RFC) de l'anunciant.
  • Nom del contacte de facturació principal de l'anunciant.
  • Adreça electrònica del contacte de facturació principal de l'anunciant (ha de ser un domini d'empresa i enllaçat a un Compte de Google***).
  • Número de telèfon del contacte de facturació principal de l'anunciant.

*** Per fer un enllaç a un Compte de Google, seguiu els passos següents:

1. Visiteu aquesta pàgina: Crea el teu Compte de Google.
  2. Seleccioneu l'opció "Utilitza la meva adreça electrònica actual" i empleneu el camp "Nom d'usuari" / "La teva adreça electrònica" amb la vostra adreça electrònica corporativa.
  3. Empleneu les dades restants i feu clic a "Següent" fins a arribar al final del procés.
  4. És possible que rebeu un missatge al vostre compte de correu electrònic en què se us demani que confirmeu l'enllaç (comproveu que el missatge no ha anat a la carpeta Correu brossa). Confirmeu per finalitzar el procés.

Obligacions d'informes: heu de proporcionar informes als anunciants amb els detalls de les campanyes de Google Ads

Els anunciants amb accés als seus comptes de Google Ads poden accedir fàcilment a la informació de les campanyes des de la interfície d'usuari de Google Ads. Tanmateix, és possible que els anunciants que hagin optat per la configuració mencionada anteriorment, segons la qual una agència gestiona les seves campanyes i la seva facturació (com a part responsable secundària) en nom seu, no puguin tenir una visibilitat completa de l'activitat del seu compte.

Per tant, a fi de complir la llei, tots els anunciants de Google Ads que configurin els seus comptes amb l'anunciant com a part principal de la facturació i l'agència com a secundària rebran un informe mensual per correu electrònic anomenat "Informe de campanya de Google Ads".

Aquest informe s'enviarà als contactes del perfil de pagaments de l'anunciant al principi de cada mes i inclourà els detalls de l'activitat del compte del mes anterior, com ara:

• Interval de dates de les campanyes
  • Noms i estats de les campanyes
  • Tipus de xarxa publicitària (per exemple, Cerca o YouTube) en què els anuncis s'han mostrat en el format corresponent.
  • Cost i cost per interacció de les campanyes
  • etc.

Tingueu present que l'informe mensual consolidat de la campanya de Google Ads inclourà els detalls anteriors de cada mes, independentment de si hi ha canvis en les parts facturades.