Conversiedoelen beheren via het conversieoverzicht

Het conversieoverzicht biedt gedetailleerde informatie, bijvoorbeeld over uw conversiedoelen, acties, bronnen, waarden. U kunt hier ook conversiedoelen en andere conversiegerelateerde informatie toevoegen en bewerken.

Doelen voor bestaande en toekomstige campagnes maken en bewerken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Volg deze stappen om standaard conversiedoelen van het account te updaten of toe te voegen aan bestaande campagnes:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. In het conversieoverzicht worden standaarddoelen en de bijbehorende gegroepeerde conversieacties automatisch getoond. Deze doelen worden gemaakt op basis van uw conversieacties.
    • Als u een doel wilt bewerken, klik dan op Conversiedoel bewerken om te selecteren of het doel een standaarddoel van het account is of niet.
    • Opmerking: Als u een doel instelt als standaarddoel van het account, wordt het toegevoegd aan alle campagnes die de standaarddoelen van het account gebruiken. Als een doel wordt verwijderd als standaarddoel van het account, wordt het ook verwijderd uit alle campagnes die de standaarddoelen van het account gebruiken. In beide gevallen worden campagnes met andere combinaties van doelen niet beïnvloed.
  4. Uw conversieacties toevoegen als primaire of secundaire conversieacties: Nadat u de standaardinstelling van uw account heeft ingesteld, kunt u de Actieoptimalisatie bepalen voor elke conversieactie in uw doel. Selecteer Primair voor acties waarop u wilt bieden als dat doel wordt geselecteerd. Selecteer Secundair voor acties die u wilt observeren, maar waarvan u niet wilt dat uw campagne hier budget aan toewijst.
    • Opmerking: Als u het Gebruik voor een conversieactie wijzigt, verandert ook de manier waarmee op de conversieactie wordt geboden op alle plaatsen waar het doel waar deze deel van uitmaakt wordt gebruikt.
  5. (Optioneel) Nog een conversieactie toevoegen: Klik op Een conversieactie toevoegen bij een willekeurig conversiedoel om meer acties toe te voegen die deel uitmaken van dat conversiedoel.
  6. Aangepaste doelen toevoegen of bewerken: Aangepaste doelen worden, als u die heeft, onderaan het conversieoverzicht weergegeven. U kunt een nieuw aangepast doel toevoegen door op de plusknop te klikken.
    1. Klik op Aangepaste doelen om nieuwe aangepaste doelen toe te voegen en de tabel met bestaande aangepaste doelen te openen.
      1. Klik op het specifieke aangepaste doel om de naam van het aangepaste doel te wijzigen en de conversieacties voor dat doel te updaten.
      2. Klik op de selectievakjes naast de namen van de aangepaste doelen om bulkbewerkingen te gebruiken. Selecteer in de blauwe balk die wordt weergegeven Bewerken en vervolgens Verwijderen.
      3. Klik op Aangepast doel toevoegen om een nieuw aangepast doel toe te voegen en een naam te geven en conversieacties voor dat doel te selecteren.
    2. Nieuwe standaarddoelen maken: Als u nieuwe standaarddoelen wilt maken, klikt u op de blauwe knop Nieuw conversiedoel en volgt u de stappen om een nieuw doel te maken.

Aanvullende informatie over uw conversiedoelen en -acties bekijken

Vanuit het conversieoverzicht kunt u ook het volgende doen:

• Plaats de muisaanwijzer op een afzonderlijke conversieactie om het volgende te bekijken:
  • Klik boven het eerste doel op Aanvullende gegevens bekijken voor aanvullende gegevens over conversieperioden, trackingstatus, herhalingsratio verwijderde conversieacties en alle conversiewaarden. Plaats de muisaanwijzer op items zoals conversiewaarde of conversieperioden als u die u wilt bewerken.
  • Plaats de muisaanwijzer op 'standaarddoel van het account' naast de naam van het conversiedoel voor een overzicht van de conversiebronnen.
  • Plaats de muisaanwijzer op het specifieke aantal campagnes of op 'Alle campagnes' om de specifieke campagnes te bekijken die het conversiedoel gebruiken.
  • Plaats de muisaanwijzer op items in de kolom Status voor meer informatie over de doelstatus.
  • Aanbevelingen en probleemoplossing: Bovenaan het overzicht vindt u aanbevelingen voor de optimale manier om conversies bij te houden en meldingen over problemen die zijn vastgesteld bij het bijhouden van conversies. Gebruik de prompts in deze berichten en de knop 'Problemen oplossen' om het snelste pad te volgen voor verbeteringen en probleemoplossing.
    • Met aanbevelingen en meldingen kunt u problemen met Conversies bijhouden oplossen.
    • Klik op Problemen oplossen om problemen met Conversies bijhouden op te lossen.

Gerelateerde link