Konversiotavoitteiden muuttaminen konversioiden yhteenvetosivulla

Konversioiden yhteenveto sisältää tarkkoja tietoja muun muassa konversiotavoitteista, ‑tapahtumista, ‑lähteistä ja ‑arvoista. Yhteenvetosivulta voit myös lisätä ja muokata konversiotavoitteita ja muita konversioihin liittyviä tietoja.

Tavoitteiden luominen ja muokkaaminen

Seuraamalla alla olevia ohjeita voit päivittää tai lisätä tilin oletuskonversiotavoitteita. Voit käyttää niitä sekä aiemmin luoduissa että tulevissa kampanjoissa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Tavoitteet-kuvake.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa ja klikkaa sitten Yhteenveto.
  3. Konversioiden yhteenvedossa näkyvät automaattisesti vakiotavoitteet ja niiden alle ryhmitellyt konversiotapahtumat. Nämä tavoitteet luodaan konversiotapahtumiesi perusteella.
    • Tavoitteen muokkaaminen: Klikkaa Muokkaa konversiotavoitetta ja valitse, käytetäänkö sitä tilin oletustavoitteena.
    • Huom. Kun asetat tavoitteen tilin oletustavoitteeksi, se lisätään kaikkiin tilin oletustavoitteita käyttäviin kampanjoihin. Kun poistat tavoitteen tilin oletustavoitteista, se poistetaan kaikista tilin oletustavoitteita käyttävistä kampanjoista. Oletustavoitteiden lisääminen ja poistaminen eivät vaikuta kampanjoihin, joissa käytetään muita tavoiteyhdistelmiä.
  4. Lisää konversiotapahtumasi joko ensisijaisiksi tai toissijaisiksi konversiotapahtumiksi: Kun olet asettanut tilin oletustavoitteen, voit valita kullekin tavoitteeseen kuuluvalle konversiotapahtumalle haluamasi Tapahtuman optimointi ‑vaihtoehdon. Valitse "Ensisijainen" tapahtumille, joista haluat tehdä hintatarjouksia, kun kyseinen tavoite on valittu. Valitse "Toissijainen" tapahtumille, joista haluat saada havaintoja mutta joihin et halua kohdentaa kampanjasi budjettia.
    • Huom. Konversiotapahtuman optimointivaihtoehdon muuttaminen vaikuttaa tapahtumasta tehtäviin hintatarjouksiin kaikissa kampanjoissa, joiden tavoitteeseen tapahtuma kuuluu.
  5. (Valinnainen) Lisää uusi konversiotapahtuma: Klikkaa minkä tahansa konversiotavoitteen kohdalta Lisää konversiotapahtuma, jos haluat lisätä kyseiseen tavoitteeseen muita tapahtumia.
  6. Omien tavoitteiden lisääminen tai muokkaaminen: Mahdolliset omat tavoitteet näkyvät konversioiden yhteenvedon alaosassa. Jos haluat lisätä uuden oman tavoitteen, klikkaa pluspainiketta .
    1. Klikkaa Omat tavoitteet, niin voit lisätä uusia omia tavoitteita ja näet taulukon, joka sisältää aiemmin luodut omat tavoitteet.
      1. Jos haluat nimetä oman tavoitteen uudelleen ja päivittää siihen kuuluvat konversiotapahtumat, klikkaa tavoitetta.
      2. Jos haluat käyttää joukkomuokkausta, valitse haluamiesi omien tavoitteiden valintaruudut. Valitse näkyviin tulevasta sinisestä palkista Muokkaa ja sitten Poista.
      3. Jos haluat lisätä ja nimetä uuden oman tavoitteen ja valita siihen kuuluvat konversiotapahtumat, klikkaa Lisää oma tavoite.
    2. Uusien vakiotavoitteiden luominen: Jos haluat luoda uusia vakiotavoitteita, klikkaa sinistä Uusi konversiotavoite ‑painiketta ja luo uusi tavoite seuraamalla ohjeita.

Lisätietoja konversiotavoitteista ja ‑tapahtumista

Konversioiden yhteenvetosivulla voit tehdä myös seuraavia asioita:

• Osoita hiirellä haluamaasi konversiotapahtumaa, niin näet nämä tiedot:
  • Klikkaa ensimmäisen tavoitteen yläpuolelta Katso lisädataa, niin näet lisätietoja konversioikkunoista, seurannan tilasta, toistoprosentista, poistetuista konversiotapahtumista ja kaikista konversioarvoista. Osoita hiirellä kohteita, joita haluat muokata (esim. konversioarvo tai konversioikkunat).
  • Osoita hiirellä konversiotavoitteen nimen vieressä olevaa Tilin oletustavoite ‑merkintää, niin näet yhteenvedon tavoitteeseen kuuluvista konversion lähteistä.
  • Osoita hiirellä kampanjamäärää tai Kaikki kampanjat ‑kohtaa, niin näet kampanjat, joissa konversiotavoitetta käytetään.
  • Osoita hiirellä Tila-saraketta, niin saat lisätietoja tavoitteen tilasta.
  • Suositukset ja ongelmien ratkaiseminen: Yhteenvedon yläosasta näet suosituksia konversioseurannan optimoimiseksi sekä ilmoituksia konversioseurannassa havaituista ongelmista. Seuraamalla viesteissä näkyviä kehotteita ja klikkaamalla Vianetsintä-painiketta voit tehdä nopeasti parannuksia ja ratkaista ongelmia.
    • Suositukset ja ilmoitukset voivat auttaa sinua parantamaan konversioseurantaa.
    • Klikkaa Vianetsintä, niin saat apua konversioseurannassa havaittujen ongelmien ratkaisemiseen.

Aiheeseen liittyvä linkki