Todentamattomiin tai ei-aktiivisiin konversiotapahtumiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen Tag Assistantin avulla

Konversioseuranta on keskeinen työkalu online-markkinointikampanjoissa. On tärkeää, että olet selvillä konversioidesi tilasta ja diagnosoit konversiotapahtumat, joissa on virheitä ja jotka eivät toimi oikein.

Tag Assistant on työkalu, jonka avulla voit todentaa verkkosivustosi konversiotapahtumat. Tag Assistant on nyt integroitu Google Adsiin, ja voit käynnistää sen suoraan tililtäsi, kun haluat tutkia konversioseurannan tageja. Jos konversiotapahtumataulukon Seurannan tila ‑sarakkeessa lukee "Todentamaton" tai "Tagi ei ole aktiivinen", voit todentaa konversiotapahtumat Tag Assistantin avulla.

Näin se toimii

Voit käynnistää Tag Assistantin konversioiden yhteenvetotaulukosta, kun haluat todentaa minkä tahansa konversiotapahtuman, jonka tila on "Todentamaton" tai "Tagi ei ole aktiivinen".

Näin voit testata konversiotapahtumia Tag Assistantin avulla

Muodosta yhteys Tag Assistantiin Klikkaa konversiotapahtumaa Klikkaa "Finish" (Valmis) Refresh conversion page

Step 1

Tag Assistant avautuu uudelle välilehdelle.

Step 2

Muodosta yhteys verkkosivustollesi Tag Assistantin avulla.

Step 3

Testaa konversiotapahtumaa käynnistämällä se verkkosivustollasi.

Step 4

Kun olet valmis, sulje Tag Assistant ja päivitä konversiosivu, jotta voit tarkistaa konversiotapahtumiesi tilan.

Voit lopettaa virheenkorjauksen milloin vain, jolloin näet yhteenvedon todennetuista konversiotapahtumista. Noin 30 minuuttia tämän jälkeen kaikki virheenkorjausistunnon aikana todennetut konversiotapahtumat päivittyvät Google Ads ‑tililläsi.

Tag Assistantin käyttäminen Google Ads ‑tililtä

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa Näytä kaikki konversiotapahtumat.
  5. Etsi konversioiden yhteenvetotaulukosta Seurannan tila ‑sarakkeesta "Vahvistamaton"- tai "Tagi ei ole aktiivinen" ‑tiloja.
  6. Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Vianetsintä.
  7. Avaa Tag Assistant ‑ikkuna klikkaamalla Aloita. Näytölle avautuu uusi ikkuna.
  8. Lisää sen verkkosivun URL-osoite, johon liittyviä vikoja haluat etsiä. Kannattaa käyttää laskeutumissivua tai etusivua konversiosivun URL-osoitteen sijaan. Kun tulet laskeutumissivulle, voit siirtyä konversiosivulle.
  9. Klikkaa Yhdistä. Verkkosivu avautuu uudelle selainvälilehdelle. Konversioiden yhteenvetotaulukko ja Tag Assistant ‐ikkuna pysyvät auki myöhempää käyttöä varten. Älä sulje näitä välilehtiä.
Huom. Jos käytät Google Tag Manageria, sinun on ehkä otettava Tag Manager ‑säilö käyttöön virheenkorjausta varten ennen jatkamista. Palaa Tag Assistant ‑ikkunaan ja klikkaa Debug live version (Jäljitä ja korjaa liveversion virheet). Palaa sitten takaisin oman sivustosi ikkunaan.
  1. Tag Assistant opastaa sinua konversiotapahtuman todentamisessa ja antaa palautetta jokaisesta testistä. Kun olet käynnistänyt testattavat konversiotapahtumat, voit klikata Valmis. Jos taas olet mielestäsi käynnistänyt konversion mutta se ei ole näkynyt Tag Assistantissa, voit klikata Luulin käynnistäneeni sen jo.
    1. Voit klikata Tag Assistant ‑merkkiä ja vetää sen mihin tahansa kohtaan sivulla tai pienentää merkin, jos haluat katsoa verkkosivuasi ja testata sitä.
  2. Kun klikkaat Valmis, Tag Assistant ‑merkki ja verkkosivusi sulkeutuvat. Testauksen tulokset ilmestyvät Tag Assistant ‑ikkunaan. Vianetsintäsivun tuloksissa näkyvät testaamasi alkuperäisen konversiotapahtuman sekä muiden testaamiesi konversiotapahtumien tulokset. Näet tällä sivulla lisätietoja jokaisesta todennetusta konversiotapahtumasta.
  3. Kun olet valmis, klikkaa Sulje Tag Assistant. Palaat takaisin Google Adsiin konversioiden yhteenvetosivulle.

Kun olet sulkenut Tag Assistantin, konversiotapahtumataulukko päivittyy. Vahvistettujen konversiotapahtumien kohdalla lukee "Ei viimeaikaisia konversioita". Kun verkkosivulle kirjataan konversioita, tilaksi tulee "Tallennetaan".

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Luulin käynnistäneeni sen jo

Jos testasit konversiotapahtumaa Tag Assistantissa mutta et saanut palautetta, tee näin:

1. Klikkaa Luulin käynnistäneeni sen jo. Näet Tag Assistantissa epäonnistuneet tulokset sekä suosituksia ongelman ratkaisemiseksi.
  2. Sulje vianetsintäistunto klikkaamalla Tag Assistant ‐merkistä Valmis.
Huom. Jos suljet selainikkunan klikkaamatta Valmis, istunto ei sulkeudu oikein ja päättyy aikakatkaisuun.
  1. Katso mahdolliset lisätiedot Tag Assistant ‑ikkunasta.

En saanut yhteyttä verkkosivuun

Jos testasit konversiotapahtumaa ja testaus epäonnistui esimerkiksi lomakkeesta puuttuvien tietojen vuoksi tai Tag Assistant ‐merkki katosi, tarkista Tag Assistant ‑ikkunasta virheilmoitukset ja mahdolliset ratkaisuvaihtoehdot.