Updates in de manier waarop Slim bieden-strategieën worden geordend

22 juli 2021

We hebben eerder wijzigingen aangekondigd in de manier waarop Slim bieden-strategieën worden geordend, zodat u de juiste strategie voor uw bedrijf kunt kiezen. U ziet nu de volgende opties wanneer u nieuwe biedstrategieën voor campagnes in het zoeknetwerk maakt:

• Aantal conversies maximaliseren krijgt een optionele Doel-CPA.
  • Conversiewaarde maximaliseren krijgt een optionele Doel-ROAS.

De komende weken kunt u de oude biedstrategieën Doel-CPA en Doel-ROAS niet meer gebruiken voor standaardcampagnes. Gebruik in plaats daarvan de geüpdatete biedstrategieën door optionele doelen in te stellen. Deze update is alleen van toepassing op strategieën op campagneniveau. Portfoliobiedstrategieën worden volgend jaar geüpdatet.

Deze update heeft geen gevolgen voor het biedgedrag. Als u 'Aantal conversies maximaliseren' gebruikt met Doel-CPA, is het biedgedrag hetzelfde als voor Doel-CPA. Als u 'Conversiewaarde maximaliseren' gebruikt met Doel-ROAS, is het biedgedrag hetzelfde als voor Doel-ROAS.

Prestatiedoel

Oude biedstrategie

Geüpdatete biedstrategie

Aantal conversies maximaliseren binnen een bepaald budget

Aantal conversies maximaliseren

Aantal conversies maximaliseren
(geen Doel-CPA opgegeven)

Aantal conversies maximaliseren tot Doel-CPA

Doel-CPA

Aantal conversies maximaliseren met Doel-CPA

Conversiewaarde maximaliseren binnen een ingesteld budget

Conversiewaarde maximaliseren

Conversiewaarde maximaliseren
(geen Doel-ROAS opgegeven)

Conversiewaarde maximaliseren tot Doel-ROAS

Doel-ROAS

Conversiewaarde maximaliseren met Doel-ROAS

In de kolom Type biedstrategie kunt u nu zien of Doel-CPA of Doel-ROAS is ingesteld.

Screenshot of the "Bid strategy type" column in the Google Ads UI

Alle bestaande campagnes die gebruikmaken van Doel-CPA of Doel-ROAS, worden zoals gebruikelijk weergegeven. We stellen u op de hoogte voordat deze oude biedstrategieën in 2022 automatisch worden overgezet naar de nieuwe indeling. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor het biedgedrag.

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over deze updates van biedstrategieën.

Gepost door Neera Thavornvanit, Product Manager, Google Ads