Ställa in Smart Bidding

Smart Bidding är en undergrupp av automatiska budstrategier som tar hjälp av Googles AI för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion, något som kallas budgivning vid auktion.

Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde är alla Smart Bidding-budstrategier.

Du kan skapa en standardbudstrategi som tillämpas på en kampanj eller skapa en portföljbudstrategi som kan tillämpas på flera kampanjer (rekommenderas).

I den här artikeln beskriver vi hur du aktiverar Smart Bidding för en enstaka kampanj och skapar en ny portföljbudstrategi i samband med att du skapar en ny kampanj, ändrar befintliga kampanjer och använder sidan Budstrategier i det delade biblioteket för att hantera dina portföljbudstrategier.

Obs! Du kan se rekommendationer av typen Budgivning och budgetarsidan Rekommendationer. Med rekommendationer får du hjälp med att hitta rätt budstrategi för att nå dina verksamhetsmål och se till att dina kampanjer inte begränsas av budget.

Innan du börjar

Anvisningar

Aktivera Smart Bidding för en enstaka kampanj

Börja med att skapa en ny kampanj i ditt konto och välja ett mål för din kampanj.

När du har skapat din nya sökkampanj kan du välja vem du vill inrikta dig på med dina annonser, hur du vill spendera din budget och hur du vill förbättra din kampanj med tillgångar.

Inriktningen avgör vem som kan se dina annonser, men budgeten avgör hur många som ser din annons och budgivningen avgör vad du vill att de ska göra.

1. Ange din dagliga budget. Detta belopp är det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag.
  2. Välj Konverteringar eller Konverteringsvärde i rullgardinsmenyn i avsnittet Budgivning.
  3. Om du har erfarenhet av budgivning kan du välja en budstrategi direkt. Läs om hur du bestämmer en budstrategi utifrån dina mål.
  4. Klicka på Visa fler inställningar för att välja ytterligare alternativ:
    • Konverteringar: Välj vilken typ av konvertering du vill lägga bud på.
    • Annonsschema: Ange vilken tid och dag du vill att dina annonser ska visas.
    • Annonsväxling: Välj om du vill visa annonser som ger bättre resultat oftare eller om alla annonser ska visas jämnt fördelade.
  5. Klicka på Spara och fortsätt.
Obs! När du lägger till en kampanj i en delad budget läggs kampanjbudgeten även till i den delade budgeten.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en portföljbudstrategi på sidan Budstrategier i det delade biblioteket

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Klicka på plusknappen och välj den typ av budstrategi du vill skapa.
  5. Ange namnet på din nya portföljbudstrategi.
  6. Välj de kampanjer du vill ta med (du kan även lägga till fler kampanjer efter att du har skapat portföljbudstrategin).
  7. Ange inställningar för budstrategin.
  8. Klicka på Spara.

Skapa eller ändra en portföljbudstrategi med befintliga kampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Markera kryssrutan vid kampanjerna som du vill ta med.
  5. Klicka på Redigera i det blå fältet högst upp.
  6. Klicka på Ändra budstrategi i rullgardinsmenyn.
  7. Välj Skapa ny portföljstrategi eller Använd befintlig portföljstrategi beroende på vad du vill göra.
    • Om du väljer Använd befintlig portföljbudstrategi ska du välja en strategi på listan.
    • Om du väljer Skapa ny portföljbudstrategi ska du ange inställningar för den nya strategin och ge den ett namn.
  8. Klicka på Använd.