Smart Biddingin käyttöönotto

Smart Bidding on joukko automaattisia hintatarjousstrategioita, joissa konversiot tai konversioarvo optimoidaan huutokauppakohtaisesti Googlen tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus tunnetaan nimellä Auction-time-hintatarjoukset.

CPA-tavoite, ROAS-tavoite, konversiomäärän maksimointi ja konversioarvon maksimointi ovat kaikki Smart Bidding ‑strategioita.

Voit luoda vakiotyyppisen hintatarjousstrategian yksittäiselle kampanjalle tai luoda portfoliokohtaisen hintatarjousstrategian, jota voidaan käyttää useissa kampanjoissa (suositus).

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa Smart Biddingin käyttöön yhdessä kampanjassa ja luoda uuden portfoliostrategian, kun luot uutta kampanjaa, muutat nykyisiä kampanjoita tai muokkaat portfoliostrategioita Jaetun kirjaston Hintatarjousstrategiat-sivulta.

Huom. Suositukset-sivulla saattaa näkyä Hintatarjoukset ja budjetit ‐suosituksia. Suositusten avulla voit löytää liiketoimintatavoitteisiisi sopivan hintatarjousstrategian ja varmistaa, ettei budjetti rajoita kampanjoitasi.

Ennen kuin aloitat

Ohjeet

Smart Biddingin käyttöönotto yksittäisessä kampanjassa

Aloita luomalla uusi kampanja tililläsi ja valitsemalla kampanjalle tavoite.

Kun olet luonut uuden Hakukampanjan, voit valita, kenelle haluat kohdistaa mainoksesi, miten haluat käyttää budjettisi ja millaisilla elementeillä haluat tehostaa kampanjaasi.

Kohdistus vaikuttaa siihen, kuka voi nähdä mainoksesi. Budjetti puolestaan määrittää, kuinka moni näkee mainoksesi, ja hintatarjoukset määrittävät, mitä haluat kyseisten ihmisten tekevän.

1. Lisää päiväbudjettisi. Tämä on keskimääräinen summa, jonka haluat käyttää päivittäin.
  2. Valitse Hintatarjoukset-kohdan avattavasta valikosta Konversiot tai Konversioarvo.
  3. Jos sinulla on jo kokemusta hintatarjousten tekemisestä, voit valita hintatarjousstrategian suoraan. Lue, miten voit määrittää hintatarjousstrategian tavoitteidesi mukaan.
  4. Klikkaa Näytä lisäasetukset, niin voit tehdä lisää valintoja:
    • Konversiot: Valitse, millaisista konversioista haluat tehdä hintatarjouksia.
    • Mainosten esitysaikataulu: Valitse tietyt päivät ja kellonajat, jolloin haluat mainostesi näkyvän.
    • Mainosten vuorottelu: Valitse, haluatko tehokkaampien mainosten näkyvän muita useammin vai kaikkien mainosten näkyvän tasaisesti.
  5. Klikkaa Tallenna ja jatka.
Huom. Kun lisäät kampanjan jaettuun budjettiin, kampanjan budjetti lisätään myös jaetun budjetin summaan.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Portfoliostrategian luominen Jaetun kirjaston Hintatarjousstrategiat-sivulta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Valitse Hintatarjousstrategiat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse luotavan hintatarjousstrategian tyyppi.
  5. Kirjoita uuden portfoliostrategian nimi.
  6. Valitse sisällytettävät kampanjat (voit myös lisätä kampanjoita sen jälkeen, kun portfoliostrategia on luotu).
  7. Lisää hintatarjousstrategian asetukset.
  8. Klikkaa Tallenna.

Portfoliostrategian luominen tai muuttaminen käyttämällä aiemmin luotuja kampanjoita

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse sisällytettävien kampanjoiden viereiset valintaruudut.
  5. Klikkaa yläreunan sinisestä palkista Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta valikosta Muuta hintatarjousstrategiaa.
  7. Valitse joko Luo uusi portfoliostrategia tai Käytä aiemmin luotua portfoliostrategiaa.
    • Jos valitsit "Käytä aiemmin luotua portfoliostrategiaa", valitse strategia luettelosta.
    • Jos valitsit "Luo uusi portfoliostrategia", lisää uuden strategian asetukset ja nimeä strategia.
  8. Klikkaa Käytä.