Laajennettujen verkkokonversioiden vaikutus

Laajennetut konversiot ‑ominaisuuden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta. Se täydentää konversiotagejasi lähettämällä tiivistettyä ensimmäisen osapuolen konversiodataa verkkosivustoltasi yksityisyyttä vaarantamatta.

Olemme tehneet joukon päivityksiä, jotta voisit ymmärtää paremmin, millainen vaikutus laajennetuilla konversioilla on raportteihisi. Nyt voit nähdä tämän vaikutuksen tutkimalla Google Adsin konversioyhteenvetosivulla näkyviä uusia tuloksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi laajennettuja konversioita kannattaa käyttää. Voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön manuaalisesti Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla, jos et ole vielä tehnyt sitä.

Mitä näet, kun laajennetut konversiot on otettu käyttöön?

Uusi tila konversioiden Tila-sarakkeessa

Muutaman päivän kuluttua laajennettujen konversioiden käyttöönotosta näet Tila-sarakkeessa merkinnän "Kirjataan (käsitellään laajennettuja konversioita)". Tämä tarkoittaa, että laajennettujen konversioiden dataa käsitellään parhaillaan ja että saat ilmoituksen, kun data on integroitu konversiotapahtumaan.

Laajennettujen konversioiden vaikutus alkaa näkyä raporteissa oppimisajan jälkeen eli 30 päivän kuluessa. Konversioseuranta toimii sillä välin normaalisti, ja oppimisajan jälkeen laajennettujen konversioiden data lisätään raportteihisi.

Laajennettujen konversioiden vaikutuskortti

Oppimisajan jälkeen näet laajennetut konversiot raporteissa ja konversiotapahtuman Tila-sarakkeeseen tulee merkintä "Kirjataan (laajennettuja konversioita)". Tämä tarkoittaa, että konversiotapahtuman raportoinnissa on alettu käyttää laajennettujen konversioiden dataa. Viemällä hiiren tilan päälle näet, mistä päivästä lähtien laajennetut konversiot on sisällytetty raportteihisi ja miten ne ovat vaikuttaneet raportoituihin konversioihin kyseisen konversiotapahtuman osalta. Näet myös kampanjatyypin ja raportoitujen konversioiden prosenttiosuuden.

Kortti näkyy vain 30 päivän ajan siitä, kun laajennettujen konversioiden vaikutus raportoituihin konversioihin on alkanut näkyä. Tämän jälkeen tilana näkyy jälleen "Konversioita kirjataan". Viemällä hiiren tilan päälle näet kortin, jossa kerrotaan, että laajennettuja konversioita kirjataan. Et kuitenkaan näe enää laajennettujen konversioiden vaikutusta.

Huom. Kun laajennettujen konversioiden data voidaan integroida konversiotapahtumaan, saat asiasta ilmoituksen Ilmoitukset.