Konfigurer udvidede konverteringer til websites med Google Tag Manager

Udvidede konverteringer til websites er en funktion, der kan gøre målingen af konverteringer mere præcis. Denne funktion supplerer dine eksisterende konverteringstags ved at sende hashkrypterede førstepartskonverteringsdata fra dit website på en privatlivssikret måde. Funktionen benytter en sikker algoritme til envejshashkryptering, der kaldes SHA256, på dine førstepartskundedata, f.eks. mailadresser, inden de sendes til Google. De hashkrypterede data matches derefter med Google-konti for brugere, der er logget ind, for at tilskrive dine kampagnekonverteringer til annoncehændelser, f.eks. klik eller visninger.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer udvidede konverteringer til websites med Google Tag Manager. Du kan også konfigurere udvidede konverteringer til websites med Google-tagget eller konfigurere udvidede konverteringer til websites med Google Ads API.

Bemærk! Udvidede konverteringer understøtter ikke konverteringer, der måles ved import af Google Analytics-mål. Hvis du vil bruge udvidede konverteringer, kan du overveje at konfigurere en ny Google Ads-konverteringshandling med Google-tagget eller Google Tag Manager.

Før du begynder

Gennemgå følgende krav, inden du starter konfigurationen:

• Notér webadressen for den konverteringsside, hvor konverteringstagget aktiveres (f.eks. bekræftelsessidens webadresse), og triggeren for konverteringshændelsen (f.eks. et klik på en knap eller en sidevisning).
  • Sørg for, at der er tilgængelige førstepartskundedata (mailadresse, fulde navn og hjemmeadresse og/eller telefonnummer) på den side, hvor dit konverteringssporingstag aktiveres.
  • Denne implementering kræver viden om, hvordan konverteringssporing er konfigureret på dit website, samt visse kodeændringer, så sørg for at have den nødvendige dialog med udviklingsteamet.
  • Sørg for, at du har gennemgået og bekræftet, at du kan overholde politikkerne for kundedata vedrørende udvidede konverteringer i Google Ads (du kan se fremgangsmåden nedenfor under Vejledning).
  • Hvis du konfigurerer konvertering ved hjælp af webadresse, kan du kun konfigurere udvidede konverteringer ved hjælp af JavaScript- eller CSS-vælger-mulighederne eller automatisk udvidede konverteringer.
Bemærk! Vi har foretaget en række opdateringer for at give dig et bedre overblik over effekten af udvidede konverteringer i forbindelse med din rapportering. Du kan nu se effekten af dine udvidede konverteringer med nye resultater i tabellen med konverteringshandlinger. Få flere oplysninger om resultaterne af udvidede konverteringer til websites.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Udvid panelet "Udvidede konverteringer til websites".
  5. Aktivér "Udvidede konverteringer til websites"
  6. Læs overensstemmelseserklæringen. Hvis du vil aktivere udvidede konverteringer, skal du bekræfte, at du overholder vores politikker, og at vilkårene for databehandling i Google Ads gælder for din brug af udvidede konverteringer. Klik på Acceptér for at bekræfte, at du accepterer disse vilkår.
  7. Klik på rullemenuen for at vælge en metode til konfiguration og administration af brugergenererede data. Vælg "Google Tag Manager".
    • Bemærk! Hvis du sender data om udvidede konverteringer på Google på en anden måde end den, du allerede har valgt i Google Ads, behandles disse data muligvis ikke. Hvis du f.eks. vælger "Google-tag" og forsøger at sende data via API, behandles de data, der sendes via API, ikke.
  8. Hvis du er i tvivl om, hvilken taggingmetode du skal vælge, skal du klikke på Hvilken metode skal jeg bruge? Angiv dit websitedomæne, og klik på Tjek webadresse for at se forslag.
  9. Klik på Gå til Google Tag Manager, og følg nedenstående vejledning for at fuldføre konfigurationen i Google Tag Manager.

Fuldfør konfigurationen af udvidede konverteringer i Google Tag Manager

Du kan konfigurere udvidede konverteringer i Google Tag Manager på 3 måder:

1. Automatisk indsamling: Denne metode giver tagget mulighed for automatisk at registrere brugergenererede data på siden. Det er den hurtigste og nemmeste konfigurationsmetode, men den er ikke lige så pålidelig som at tilføje et kodestykke på dit website eller angive CSS-selectors eller JavaScript-variabler.
  2. Kode! Tilføj et kodestykke på dit website, som sender hashkrypterede kundedata til matchning. Denne metode maksimerer nøjagtigheden af udvidede konverteringer ved at sikre, at du konsekvent sender korrekt formaterede data, når dit konverteringstag aktiveres.
  3. Manuel konfiguration: Angiv CSS-selectors eller JavaScript-variabler manuelt på den af dine sider, der indeholder relevante brugergenererede data. Denne metode er mere præcis end automatisk registrering, men den er ikke lige så pålidelig som at tilføje kode på dit website. Hvis du ofte ændrer koden på dit website, særligt formateringen eller CSS-vælgerne på din konverteringsside, kan det være en god idé at bruge datalagsvariabler i stedet eller valgmuligheden "Kode" nedenfor, da ændringer af websitets formatering kan "forstyrre" CSS-vælgermetoden.

Bemærk! Den optimale løsning er at bruge id-attributten til at hente værdien fra et DOM-element. Id'er er unikke og mindre tilbøjelige til at ændre sig over tid end andre ejendomme, f.eks. klassenavne eller navne. De påvirkes heller ikke af layoutændringer, hvilket betyder, at din kode stadig vil fungere, selvom layoutet på din side ændres.

Hvis et felt ikke allerede har et id, kan du tilføje et ved at bruge attributten id i HTML-koden. Eksempler:

<input type="text" id="myTextField">

Når du har fuldført konfigurationen i Google Tag Manager, kan du validere din implementering for at sikre, at udvidet konvertering er konfigureret korrekt.

Bemærk! Efter ca. 30 dage kan du se effekten af udvidede konverteringer i dine rapporter. Få flere oplysninger om resultaterne af implementeringen af udvidede konverteringer til websites.

Konfigurer udvidede konverteringer i form af "automatisk indsamling" i Google Tag Manager

Du kan konfigurere automatisk udvidede konverteringer på 2 forskellige måder:

• Standard for automatisk udvidede konverteringer: Brug denne metode, når brugergenererede data (mailadresse, telefonnummer eller adresse) er tilgængelige på siden med konverteringshændelsen. Hvis din side med konverteringshændelsen f.eks. er købsbekræftelsessiden, og brugerens mailadresse er synlig på den pågældende side, skal du bruge denne metode.
  • Automatiske udvidede konverteringer med hændelsestagget til brugergenererede data: Brug denne metode, hvis kundedata (mailadresse, telefonnummer eller adresse) ikke er tilgængelige på siden med konverteringshændelsen, men er tilgængelige på en tidligere side. Hvis siden med konverteringshændelsen f.eks. er købsbekræftelsessiden, og brugerens mailadresse blev angivet på en side inden købsbekræftelsessiden, kan du bruge denne metode.
Bemærk! Hvis du bruger metoden med hændelsestagget for brugergenererede data, registreres førstepartskundedata som mail, telefon og adresse automatisk på de sider, som brugerne besøger, før de når konverteringssiden. Med denne konfiguration giver du Google tilladelse til at bruge en annoncecookie til at indsamle hashkrypterede førstepartskundedata på dine vegne og til at knytte disse data til efterfølgende konverteringshændelser, der sker inden for samme brugersession, på dine vegne. Alle data, der ikke er knyttet til en konvertering, slettes. Hvis du implementerer samtykketilstand, er annoncecookien underlagt samtykkestatussen ad_storage for den samtykketilstand, hvor den er implementeret.

Konfigurer automatisk udvidede konverteringer som standard

1. Log ind på din Google Tag Manager-konto.
  2. Klik på Arbejdsområde, og klik derefter på Tags i navigationsmenuen.
  3. Vælg det Google Ads-konverteringssporingstag, som du vil implementere udvidede konverteringer med, og rediger dette tag.
    • Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
  4. Klik på Inkluder brugergenererede data fra dit website.
  5. Vælg Ny variabel på rullemenuen, eller brug en eksisterende variabel, hvis du allerede har oprettet en.
  6. Vælg Automatisk samling.
  7. Klik på Gem for variablen, og gem derefter konverteringssporingstagget.

Konfigurer automatisk udvidede konverteringer med hændelsestagget for brugergenererede data

1. Log ind på din Google Tag Manager-konto.
  2. Klik på Arbejdsområde, og klik derefter på Tags i navigationsmenuen.
  3. Klik på Ny for at oprette et nyt tag.
  4. Klik på Tagkonfiguration, og vælg Google Ads-brugergenererede datahændelser.
  5. Angiv dit Google Ads-konverteringssporings-id.
    • Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
  6. Vælg Ny variabel på rullemenuen.
  7. Vælg Automatisk.
  8. Navngiv variablen.
  9. Klik på Gem.
  10. Klik på Aktivering i det Google Ads-brugergenererede datahændelsestag. Det er her, du forventer, at brugerdataene er tilgængelige.
  11. Klik på plusikonet.
  12. Klik på Triggerkonfiguration.
  13. Klik på Formularindsendelse.
    Bemærk! Du skal vælge "Formularindsendelse" for at få udvidede konverteringer til at fungere korrekt.
  14. Vælg Alle formularer.
  15. Vælg Gem, og gem derefter dit nye Google Ads-hændelsestag til brugergenererede data.

Konfigurer udvidede konverteringer ved at vælge "Manuel konfiguration" i Google Tag Manager

Find variabler for udvidede konverteringer

1. Gå til den side, hvor brugergenererede data vises, i Chrome-browseren.
    • Brugergenererede data kan blive vist på konverteringssiden på dit website eller på en side, der ligger før konverteringssiden, f.eks. en side til indsendelse af en formular, som vises før købsbekræftelsessiden. Find alle de kundedata på siden, der skal sendes til Google. Eksempelvis vises der måske en "Tak"-meddelelse og en kundes mailadresse efter et køb.

Bemærk! Mindst ét af følgende felter skal angives:

• Mailadresse (foretrækkes)
      • Adresse – Fornavn, efternavn, postnummer og land skal udfyldes.
        • Valgfrit: Adresse, by og region som ekstra matchnøgler.
      • Du kan også angive et telefonnummer som en selvstændig matchnøgle, men det anbefales at sende det sammen med en mailadresse.
  2. Når du har fundet kundedataene på siden, skal du følge nedenstående trin for at kopiere CSS-vælgerne og angive dem i Google Tag Manager (eller bruge eksisterende datalagsvariabler, hvis de allerede findes), så dit udvidede konverteringstag registrerer, hvilke data der skal hashkrypteres og sendes til Google. Det er vigtigt, at du holder fanen med konverteringssiden åben.

Aktivér udvidede konverteringer i Google Tag Manager

Åbn Google Tag Manager på en separat fane.

Du kan konfigurere manuelle udvidede konverteringer på 2 forskellige måder:

1. Standard for manuelle udvidede konverteringer: Brug denne metode, når brugergenererede data (mailadresse, telefonnummer eller adresse) er tilgængelige på siden med konverteringshændelsen. Hvis din side med konverteringshændelsen f.eks. er købsbekræftelsessiden, og brugerens mailadresse er synlig på den pågældende side, skal du bruge denne metode.
  2. Manuelle udvidede konverteringer med hændelsestagget til brugergenererede data: Brug denne metode, hvis brugergenererede data (mailadresse, telefonnummer eller adresse) ikke er tilgængelige på siden med konverteringshændelsen, men er tilgængelige på en tidligere side. Hvis siden med konverteringshændelsen f.eks. er købsbekræftelsessiden, og brugerens mailadresse blev angivet på en side inden købsbekræftelsessiden, kan du bruge denne metode. Med denne metode kan du identificere de CSS-selectors og JavaScript-variabler, der indeholder brugergenererede data på sider, som er placeret før konverteringssiden.
Bemærk! Hvis du bruger metoden med hændelsestagget for brugergenererede data, registreres førstepartskundedata som mail, telefon og adresse automatisk på de sider, som brugerne besøger, før de når konverteringssiden. Med denne konfiguration giver du Google tilladelse til at bruge en annoncecookie til at indsamle hashkrypterede førstepartskundedata på dine vegne og til at knytte disse data til efterfølgende konverteringshændelser, der sker inden for samme brugersession, på dine vegne. Alle data, der ikke er knyttet til en konvertering, slettes. Hvis du implementerer samtykketilstand, er annoncecookien underlagt samtykkestatussen ad_storage for den samtykketilstand, hvor den er implementeret.

Konfigurer standarden for manuelle udvidede konverteringer

1. Log ind på din Google Tag Manager-konto.
  2. Klik på Arbejdsområde, og klik derefter på Tags i navigationsmenuen.
  3. Vælg det Google Ads-konverteringssporingstag, som du vil implementere udvidede konverteringer med, og rediger dette tag.
    • Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
  4. Klik på Inkluder brugergenererede data fra dit website.
  5. Vælg Ny variabel på rullemenuen, eller brug en eksisterende variabel, hvis du allerede har oprettet en.
  6. Vælg Manuel konfiguration.
    • Du kan også vælge "Kode", hvis du vil bruge Tilpasset JavaScript eller andre dataobjekter til at sende dine data via Google Tag Manager. Denne metode kræver, at dataene formateres på en bestemt måde. Hvis du vil gøre dette, kan du læse vejledningen til "Kode" nedenfor. Her vil du se "Brugerangivne data" øverst på siden efterfulgt af alle de kundedata, du kan medtage som en del af dit tag til udvidede konverteringer.
  7. Klik på rullemenuen, og vælg Ny variabel for det relevante brugerdatafelt, som du vil angive via udvidede konverteringer.
    Bemærk! Hvis du allerede har variabler, der ikke er hashkrypterede, i dit datalag (uanset om du bruger CSS-selectors eller andre variabeltyper), kan du vælge disse i stedet for at oprette nye variabler. Hvis du ikke er sikker, kan du fortsætte ved at følge vejledningen.
  8. Vælg Vælg en variabeltype for at komme i gang med konfigurationen… på skærmen "Konfiguration af variabel". Vælg DOM-element på skærmen "Vælg variabeltype".
  9. Gå tilbage til skærmen "Konfiguration af variabel", og ændr "Valgmetode" på rullemenuen til "CSS-vælger".
  10. Giv din variabel en titel.
  11. Indtast den CSS-selector, der henviser til dine brugeres data, i indtastningsfeltet "Elementvælger" (se afsnittet nedenfor om, hvordan du finder CSS-selectoren). Du kan lade feltet "Attributnavn" stå tomt (få flere oplysninger om dette nedenfor).
  12. Klik på Gem for variablen, og gem derefter konverteringssporingstagget.

Konfigurer manuelle udvidede konverteringer med hændelsestagget for brugergenererede data

1. Log ind på din Google Tag Manager-konto.
  2. Klik på Arbejdsområde, og klik derefter på Tags i navigationsmenuen.
  3. Klik på Ny for at oprette et nyt tag.
  4. Klik på Tagkonfiguration, og vælg Google Ads-brugergenererede datahændelser.
  5. Angiv dit Google Ads-konverteringssporings-id.
    • Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
  6. Vælg Ny variabel på rullemenuen.
  7. Vælg Manuel konfiguration.
    • Du kan også vælge "Kode", hvis du vil bruge Tilpasset JavaScript eller andre dataobjekter til at sende dine data via Google Tag Manager. Denne metode kræver, at dataene formateres på en bestemt måde. Hvis du vil gøre dette, kan du læse vejledningen til "Kode" nedenfor. Her vil du se "Brugerangivne data" øverst på siden efterfulgt af alle de kundedata, du kan medtage som en del af dit tag til udvidede konverteringer.
  8. Klik på rullemenuen, og vælg Ny variabel for det relevante brugerdatafelt, som du vil angive via udvidede konverteringer.
    Bemærk! Hvis du allerede har variabler, der ikke er hashkrypterede, i dit datalag (uanset om du bruger CSS-selectors eller andre variabeltyper), kan du vælge disse i stedet for at oprette nye variabler. Hvis du ikke er sikker, kan du fortsætte ved at følge vejledningen.
  9. Vælg Vælg en variabeltype for at komme i gang med konfigurationen… på skærmen "Konfiguration af variabel". Vælg DOM-element på skærmen "Vælg variabeltype".
  10. Gå tilbage til skærmen "Konfiguration af variabel", og ændr "Valgmetode" på rullemenuen til "CSS-vælger".
  11. Giv din variabel en titel.
  12. Indtast den CSS-vælger, der henviser til dine brugeres data, i indtastningsfeltet "Elementvælger" (se sektionen nedenfor om, hvordan du finder CSS-vælgeren). Du kan lade feltet "Attributnavn" stå tomt. Du kan læse mere om dette nedenfor.
  13. Klik på Gem.
  14. Klik på Aktivering i det Google Ads-brugergenererede datahændelsestag. Det er her, du forventer, at brugerdataene er tilgængelige.
  15. Klik på plusikonet.
  16. Klik på Triggerkonfiguration.
  17. Klik på Formularindsendelse.
    Bemærk! Du skal vælge "Formularindsendelse" for at få udvidede konverteringer til at fungere korrekt.
  18. Vælg Alle formularer.
  19. Vælg Gem, og gem derefter dit nye Google Ads-hændelsestag til brugergenererede data.

Næste trin viser dig, hvordan du kopierer CSS-selectorerne fra din konverteringsside og indsætter dem i disse variabler for udvidede konverteringer. Det er vigtigt, at du holder fanen for denne side åben.

Identificer CSS-vælgere for udvidede konverteringer, og indtast dem i Google Tag Manager

Følg denne fremgangsmåde for at identificere de CSS-selectorer, der skal indtastes i felterne for tagget til udvidede konverteringer (f.eks. mail, telefon osv.). Hvis du allerede har variabler, der ikke er hashkrypterede, i dit datalag, kan du vælge disse i stedet for at oprette nye CSS-variabler. Hvis du ikke er sikker, kan du fortsætte ved at følge vejledningen:

1. Gå tilbage til dit website (luk ikke Google Tag Manager-siden).
  2. Identificer de kundedata, du vil sende med udvidede konverteringer. Disse data kan blive vist på konverteringssiden eller på en anden side, f.eks. en side til indsendelse af en formular lige før købsbekræftelsessiden. Højreklik på det med musen, og vælg Undersøg.
    • Hvis du f.eks. forsøger at registrere en mailadresse, skal du sørge for, at du højreklikker på mailadressen (f.eks. eksempel@mail.dk)
  3. Værktøjer til Chrome-udviklere aktiveres i Chrome-browseren.
  4. I den kildekode, der vises på siden med udviklerværktøjer til Chrome, er en del af koden fremhævet. Denne fremhævede kode er det sideelement, hvor du skal ekstrahere CSS-vælgere for de kundedata, som du har højreklikket på i trin 2 i denne sektion.
  5. Hold markøren over den fremhævede kode, og højreklik på den.
  6. Rul ned til "Kopiér", og vælg derefter Kopivælger.
  7. Indsæt den kopierede tekst i feltet "Elementvælger" på den anden fane (husk at Google Tag Manager skal være åben).
    • Det skal se nogenlunde således ud:

tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail

8. Klik på Gem.
  9. Gentag trin 2-8 i dette afsnit for alle typer kundedata (f.eks. mail, navn og adresse osv.) ved at kopiere CSS-selectoren til en ny variabel for alle kundedatavariabler i Google Tag Manager.
  10. Klik på Gem i Google Tag Manager.

Konfigurer udvidede konverteringer i form af "Kode" i Google Tag Manager

Identificer og definer dine variabler for udvidede konverteringer

Først skal du sikre dig, at de variabler, du har brug for (f.eks. mail, adresse og telefonnummer), er tilgængelige på den konverteringsside, hvor Google Ads-konverteringstagget aktiveres. Dette vil sandsynligvis være tilfældet på konverteringssider for køb, tilmeldinger og andre lignende konverteringstyper, som ofte kræver kundedata. Hvis du ikke er sikker på, hvilken side dette findes på, skal du kontakte din udvikler.

Når du har bekræftet, at oplysningerne er tilgængelige, skal du gemme de pågældende kundedata på din side som globale JavaScript-variabler, så de kan bruges af tagget til udvidede konverteringer (som vi ser nærmere på i næste afsnit).

Bemærk! Mindst én af følgende felter skal angives:

• Mailadresse (foretrækkes)
  • Adresse – Fornavn, efternavn, postnummer og land skal udfyldes. Du kan eventuelt angive adresse, by og region som ekstra matchnøgler.
  • Du kan også angive et telefonnummer som en selvstændig matchnøgle, men det anbefales at sende det sammen med en mailadresse

Du kan enten sende ikke-hashkrypterede data, som Google normaliserer og hashkrypterer, før dataene når serverne, eller normaliserede og hashkrypterede data. Hvis du beslutter dig for at normalisere og hashkryptere dataene, skal du følge nedenstående vejledning.

Til normalisering:

• Fjern foranstillede eller efterfølgende blanktegn.
  • Konverter teksten til små bogstaver.
  • Formatér telefonnumre i henhold til E164-standarden.

Til hashkryptering:

I tabellen nedenfor kan du se flere oplysninger om de variabler for kundedata, som du kan definere. Du kan navngive de ønskede variabler, og kolonnen "Nøglenavn" angiver, hvordan der henvises til dem i tagget til udvidede konverteringer (som vi ser nærmere på i næste trin). Bemærk! Alle data skal overføres som strengvariabler. Når du definerer navn og adresse, skal du også sørge for at definere hver komponent som en individuel variabel (f.eks. fornavn, efternavn).

Datafelt Nøglenavn Beskrivelse
Mailadresse mail

Brugerens mail.

Eksempel: "jhansen@eksempel.dk"

sha256_email_address

Hashkrypteret brugermail.

Eksempel:

"a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db"

Telefonnummer phone_number

Brugers telefonnummer. Skal være i E.164-format, hvilket betyder, at det skal være på 11 til 15 cifre, inklusive et plustegn (+) og en landekode, uden bindestreger, parenteser eller mellemrum.

Eksempel: "+11231234567"

sha256_phone_number

Hashkrypteret brugertelefonnummer.

Eksempel:

"e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1"

Fornavn address.first_name

Brugerens fornavn.

Eksempel: "John"

address.sha256_first_name

Hashkrypteret version af brugerens fornavn.

Eksempel:

"96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a"

Efternavn address.last_name

Brugerens efternavn.

Eksempel: "Nielsen"

address.sha256_last_name

Hashkrypteret version af brugerens efternavn.

Eksempel:

"799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f"

Adresse address.street Brugerens adresse. Eksempel: "Vestergade 123"
By address.city Brugerens bynavn. Eksempel: "Aarhus"
Region address.region Brugerens provins, stat eller region. Eksempel: "Jylland"
Postnummer address.postal_code Brugerens postnummer. Eksempel: "SO99 9XX"
Land address.country Brugerens landekode. Eksempel: "DK". Brug landekoder på 2 bogstaver i henhold til ISO 3166-1 alpha-2-standarden.

Næste trin er at aktivere udvidede konverteringer i Google Tag Manager og henvise til de kundedatavariabler, du lige har oprettet. Vi anbefaler, at du giver kundedatavariablerne et navn, der er nemt at huske, da de skal bruges efterfølgende i andre trin i fremgangsmåden.

Aktivér udvidede konverteringer i Google Tag Manager, og opret en tilpasset JavaScript-variabel

1. Log ind på din Google Tag Manager-konto.
  2. Klik på Arbejdsområde, og klik derefter på Tags i navigationsmenuen.
  3. Vælg det Google Ads-konverteringssporingstag, som du vil implementere udvidede konverteringer med, og rediger dette tag.
    • Læs Google Ads-konverteringer, hvis du ikke har konfigureret dit Google Ads-konverteringssporingstag på din Google Tag Manager-konto.
    • Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
  4. Klik på Inkluder brugergenererede data fra dit website.
  5. Klik på Vælg variabel for brugergenererede data, og vælg derefter Ny variabel.
  6. Vælg Kode nederst i den nye variabel "Data leveret af bruger".
  7. Vælg Tilpasset JavaScript under "Vælg variabeltype".
  8. Kopiér nedenstående kode til den tilpassede JavaScript-variabel:

function () {

return {

"email": yourEmailVariable , // erstat yourEmailVariable med det variabelnavn, der registrerer din brugers mailadresse

"phone_number": yourPhoneVariable , // gentag dette for yourPhoneVariable og følgende variabelnavne nedenfor

"address": {

"first_name": yourFirstNameVariable ,

"last_name": yourLastNameVariable ,

"street": yourStreetAddressVariable ,

"city": yourCityVariable ,

"region": yourRegionVariable ,

"postal_code": yourPostalCodeVariable ,

"country": yourCountryVariable

}

}

}

Kodeeksempler for normaliserede og hashkrypterede variabler:

Bemærk! Du kan lave fikseret kodning af feltet med en streng eller bruge en funktion i stedet for variabler.
    // Implement
    <script>
    gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": yourNormalizedandHashedEmailVariable,
    "sha256_phone_number": yourNormalizedandHashedPhoneVariable,
    "address": {
    "address.sha256_first_name": yourNormalizedandHashedFirstNameVariable,
    "address.sha256_last_name": yourNormalizedandHashedLastNameVariable,
    "city": yourCityVariable,
    "region": yourRegionVariable,
    "postal_code": yourPostalCodeVariable,
    "country": yourCountryVariable
    }
    });
    </script>

Hvis du vil angive hashkrypterede brugerdataværdier, kan du bruge følgende eksempelkodestykke:

async function processUserData() {
    const userData = {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),
    'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),
    'address': {
    'address.sha256_first_name': await hashName(firstName),
    'address.sha256_last_name': await hashName(lastName),
    'city': city,
    'region': region,
    'postal_code': postalCode,
    'country': country,
    },
    };
    return userData;

Telefonnummeret skal være i E.164-format, hvilket betyder, at det skal være på 11 til 15 cifre, inklusive et plustegn (+) og en landekode, uden bindestreger, parenteser eller mellemrum.

9. Du skal for alle typer kundedata i koden ovenfor erstatte pladsholdervariablerne (f.eks. yourEmailVariable) med navnet på den globale JavaScript-variabel, der indeholder denne type kundedata på din konverteringsside.
    • Du skal angive mindst én af følgende felter:
      • Mailadresse (foretrækkes)
      • Adresse (fornavn, efternavn, postnummer og land skal udfyldes)
      • Du kan også angive et telefonnummer som en selvstændig matchnøgle, men det anbefales at sende det sammen med en mailadresse.
    • Bemærk! Hvis dit website ikke indsamler et af disse felter, skal du fjerne feltet helt i stedet for at lade det stå tomt. Et website, der kun indsamler mails og telefonnumre, opretter f.eks. en tilpasset JavaScript-variabel, der ser således ud:

function () {

return {

"email": yourEmailVariable ,

"phone_number": yourPhoneVariable

}

}

10. Klik på Gem.

Du har nu konfigureret udvidede konverteringer for den pågældende konverteringshandling. Næste trin er at verificere, at alt fungerer korrekt. Gå til sektionen "Valider din implementering" nedenfor.

Valider din implementering

Du kan tjekke, om din implementering af udvidede konverteringer fungerer, som den skal, ved at gå til konverteringssiden (du skal muligvis foretage en testkonvertering for at gøre dette) og følge denne fremgangsmåde: Vi anbefaler, at du gør dette, umiddelbart efter at du har implementeret udvidede konverteringer, så der kan foretages ændringer, hvis det ikke fungerer korrekt.

Valider din implementering ved hjælp af værktøjer til Chrome-udviklere

1. Højreklik på din webside.
  2. Vælg Undersøg.
  3. Vælg fanen "Netværk".
  4. Skriv "google" i søgefeltet.
  5. Find den netværksanmodning, der sendes til "googleadservices.com/pagead/conversion/" (eller "google.com/pagead/1p-conversion/" i nogle browsere).
  6. Klik på Nyttedata for at se listen over parametre i forespørgselsstrengen.
  7. Kig efter parameteren "em" med en hashkrypteret streng som værdi. Værdien skal starte med "tv.1~em" efterfulgt af en lang streng. Hvis du ser parameteren "em", betyder det, at tagget for udvidede konverteringer indsamler og hashkrypterer objektet enhanced_conversion_data korrekt.
Bemærk! Hvis du ser parameteren "em", men du kun kan se "tv.1~em" uden en lang hashkrypteret streng, sender du parameteren for udvidede konverteringer, men den er tom. Dette kan ske, hvis brugergenererede data ikke er tilgængelige på konverteringstidspunktet.

Efter 48 timer skal du gennemgå rapporten Diagnostik for at verificere din implementering

Cirka 48 timer efter implementering af udvidede konverteringer kan du se rapporten Tagdiagnostik i Google Ads, som du kan bruge til at validere, at din implementering fungerer korrekt. Sådan får du den vist:
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen, og klik derefter på Oversigt.
  3. Klik på den konverteringshandling, der har fået aktiveret udvidede konverteringer.
  4. Vælg Diagnostik på sidemenuen øverst. Rapporten Diagnostik for udvidede konverteringstags vises med metrics for udvidede konverteringer i hvert afsnit.
  5. Gennemgå de forskellige sundhedstjeks for at sikre, at alt fungerer som forventet.
  6. Hvis rapporten Diagnostik for tags underretter dig om, at der er noget galt, skal du følge vejledningen i underretningen og Hjælp til Google Ads for at finde og rette fejlen.

Deaktiver udvidede konverteringer

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Følg denne fremgangsmåde for at deaktivere udvidede konverteringer på kontoniveau:

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Udvid panelet "Udvidede konverteringer til websites".
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for at deaktivere udvidede konverteringer.
  6. Klik på Gem.

Følg denne fremgangsmåde for at deaktivere udvidede konverteringer på konverteringshandlingsniveau:

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Vælg den konverteringshandling, du vil deaktivere udvidede konverteringer for.
  4. Klik på Indstillinger.
  5. Udvid panelet "Udvidede konverteringer".
  6. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Aktivér udvidede konverteringer.
  7. Klik på Gem.
Bemærk! Hvis du deaktiverer udvidede konverteringer, kan du ikke bruge dem til budgivning eller rapportering. Hvis du deaktiverer dem, påvirker det dog ikke dine eksisterende konverteringsdata.