Over 'Overschakelen naar DDA' (data-driven-attributie)

Gebruik de pagina 'Overschakelen naar DDA' in de attributierapporten in Google Ads om voor geschikte conversieacties snel over te schakelen van op regels gebaseerde attributiemodellen (zoals Laatste klik of Lineair) naar data-driven-attributie.

Over data-driven-attributie

Bij data-driven-attributie wordt er conversiekrediet toegekend op basis van hoe mensen interactie hebben met uw verschillende advertenties en hoe ze besluiten klant bij u te worden. Waar mogelijk gebruikt dit model de gegevens van uw account om te bepalen welke zoekwoorden, advertenties en campagnes de grootste impact hebben op uw zakelijke doelen. Bij data-driven-attributie wordt er gekeken naar websiteconversies, conversies via winkelbezoeken en Google Analytics-conversies voor zoekadvertenties (waaronder Shopping-advertenties), advertenties op YouTube en display-advertenties.

Voordelen

Als u van een op regels gebaseerd model overschakelt naar data-driven-attributie, kunt u het volgende doen:

• Ontdekken welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes het belangrijkst zijn om uw zakelijke doelen te behalen
  • Uw biedingen optimaliseren op basis van de prestatiegegevens van uw specifieke account

Automatische overschakeling voor conversieacties

Sommige conversieacties die niet zijn opgenomen in automatische biedstrategieën, kunnen worden geselecteerd voor automatische overschakeling naar data-driven-attributie. Als u beheerderstoegang tot uw Google Ads-account heeft, krijgt u 30 dagen voordat er wijzigingen worden doorgevoerd een e-mail. Als u wilt dat de overschakeling op het geplande moment plaatsvindt, hoeft u niets te doen. Als u zich wilt afmelden of eerder wilt overschakelen, gaat u naar de pagina Overschakelen naar DDA.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  3. Selecteer Attributie onder Meting en ga naar de pagina Overschakelen naar DDA.
  4. Als u voor een specifieke conversieactie wilt overschakelen naar een ander attributiemodel, klikt u in de betreffende rij op Nu overschakelen.
  5. Zo kunt u overschakelen naar een ander attributiemodel voor meerdere conversieacties tegelijk of voor alle in aanmerking komende conversieacties:
    1. Voor meerdere conversieacties tegelijk: Vink het selectievakje voor elke conversieactie aan en selecteer Attributiemodel wijzigen in DDA in het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
    2. Voor alle in aanmerking komende conversieacties: Vink het selectievakje voor de kolomkop Conversieactie aan en selecteer Attributiemodel wijzigen in DDA in het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
  6. Lees de pop-up voor bevestiging en klik op Klaar.
Opmerking
De pagina 'Overschakelen naar DDA' bevat alleen conversieacties waarvoor attributie momenteel wordt ondersteund in Google Ads.

Geschiktheidsstatus

In de kolom 'Geschiktheidsstatus voor data-driven-attributie (DDA)' wordt voor elke conversieactie aangegeven of die in aanmerking komt voor gebruik van data-driven-attributie.

Data-driven-attributie is beschikbaar voor een conversieactie als deze binnen 30 dagen ten minste 3000 advertentie-interacties en 300 conversies heeft gegenereerd. Daarna moet de conversieactie elke 30 dagen ten minste 2000 advertentie-interacties en 200 conversies genereren om in aanmerking te blijven komen.