Over Overschakelen naar DDA (data-driven-attributie)

Gebruik de pagina 'Overschakelen naar DDA' in de attributierapporten in Google Ads om voor geschikte conversieacties snel over te schakelen van op regels gebaseerde attributiemodellen (zoals Laatste klik) naar data-driven-attributie.

Over data-driven-attributie

Bij data-driven-attributie wordt er conversiekrediet toegekend op basis van hoe mensen interactie hebben met uw verschillende advertenties en hoe ze besluiten klant bij u te worden. Waar mogelijk gebruikt dit model de gegevens van uw account om te bepalen welke zoekwoorden, advertenties en campagnes de grootste impact hebben op uw zakelijke doelen. Bij data-driven-attributie wordt er gekeken naar websiteconversies, conversies via winkelbezoeken en Google Analytics-conversies voor zoekadvertenties (waaronder Shopping-advertenties), YouTube- en display-advertenties en advertenties voor het genereren van vraag.

Opmerking: In de komende maanden wordt ondersteuning voor data-driven attributie uitgerold voor campagnes voor het genereren van vraag.

Voordelen

Als u van een op regels gebaseerd model overschakelt naar data-driven-attributie, kunt u het volgende doen:

• Ontdekken welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes het belangrijkst zijn om uw zakelijke doelen te behalen
  • Uw biedingen optimaliseren op basis van de prestatiegegevens van uw specifieke account

Automatische overschakeling voor conversieacties

Sommige conversieacties kunt u automatisch laten overschakelen naar data-driven-attributie. Als u beheerderstoegang heeft tot uw Google Ads-account, krijgt u 30 dagen voordat er wijzigingen worden doorgevoerd een e-mail. Als u wilt dat de overschakeling op het geplande moment plaatsvindt, hoeft u niets te doen. Als u zich wilt afmelden of eerder wilt overschakelen, gaat u naar de pagina Overschakelen naar DDA.

Opmerking: De pagina Overschakelen naar DDA bevat alleen conversieacties waarvoor attributie nu wordt ondersteund in Google Ads.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Metingen.
  3. Klik op Attributie.
  4. Selecteer bovenaan de pagina het tabblad Overschakelen naar DDA.
  5. Als u voor een specifieke conversieactie wilt overschakelen naar een ander attributiemodel, klikt u in de betreffende rij op Nu overschakelen.
  6. Zo schakelt u over naar een ander attributiemodel:
    1. Voor meerdere conversieacties tegelijk: Vink het selectievakje voor elke conversieactie aan en selecteer Attributiemodel wijzigen in DDA in het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
    2. Voor alle geschikte conversieacties: Vink het selectievakje voor de kolomkop Conversieactie aan en selecteer Attributiemodel wijzigen in DDA in het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
  7. Controleer de pop-up voor bevestiging en klik op Klaar.

Neem deze best practices door over hoe u wijzigingen kunt beheren in attributiemodellen om de prestaties van uw account proactief te beheren.

Geschiktheidsstatus

In de kolom Geschiktheidsstatus voor data-driven-attributie (DDA) wordt voor elke conversieactie aangegeven of die geschikt is voor het gebruik van data-driven-attributie.

Sommige typen conversieacties moeten 3000 advertentie-interacties en 300 conversies hebben gedurende 30 dagen om geschikt te zijn voor data-driven-attributie. Deze conversieacties moeten elke 30 dagen 2000 advertentie-interacties en 200 conversies opleveren om geschikt te blijven.