"Vaihda dataan perustuvaan attribuutioon" ‑sivu

Google Adsin attribuutioraporttien "Vaihda dataan perustuvaan attribuutioon" ‑sivulta voit siirtyä nopeasti sääntöpohjaisesta attribuutiomallista (esim. viimeinen klikkaus) dataan perustuvaan attribuutioon niiden konversiotapahtumien osalta, jotka täyttävät ehdot.

Dataan perustuva attribuutio

Dataan perustuvassa attribuutiossa konversiokrediitit kirjataan sen perusteella, miten eri mainokset aktivoivat ihmisiä ja saavat heidät tulemaan asiakkaiksesi. Kun mahdollista, siinä selvitetään tilisi datan perusteella, millä avainsanoilla, mainoksilla ja kampanjoilla on suurin vaikutus liiketoimintatavoitteidesi toteutumiseen. Dataan perustuvassa attribuutiossa huomioidaan verkkosivustolla tapahtuvat konversiot, toimipistekäynti-konversiot ja Google Analytics ‑konversiot, jotka ovat peräisin Haku-, Shopping-, YouTube-, Display- ja Kysynnän kasvatus ‑mainoksista.

Huom. Dataan perustuvan attribuution tuki Kysynnän kasvatus ‐kampanjoille lisätään lähikuukausina.

Hyödyt

Vaihtamalla sääntöpohjaisen mallin dataan perustuvaan attribuutioon voit

• selvittää, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat ovat tärkeimpiä liiketoimintatavoitteidesi saavuttamisen kannalta
  • optimoida hintatarjouksesi tilin tulosdatan perusteella.

Konversiotapahtumien attribuutiomallin automaattinen vaihtaminen

Joidenkin konversiotapahtumien attribuutiomalli voidaan vaihtaa automaattisesti dataan perustuvaksi. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‑tilillesi, saat sähköpostia 30 päivää ennen muutosten voimaantuloa. Viestin saatuasi voit olla tekemättä mitään, jolloin vaihto toteutuu ilmoitettuna ajankohtana. Jos taas haluat perua vaihdon tai aikaistaa sitä, voit tehdä sen "Vaihda dataan perustuvaan attribuutioon" ‑sivulta.

Huom. "Vaihda dataan perustuvaan attribuutioon" ‑sivulla näkyvät vain ne konversiotapahtumat, joita tuetaan tällä hetkellä Google Adsin attribuutiossa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Mittaukset-valikkoa.
  3. Klikkaa Attribuutio.
  4. Valitse sivun yläreunasta Vaihda dataan perustuvaan attribuutioon.
  5. Jos haluat vaihtaa tietyn konversiotapahtuman attribuutiomallin, klikkaa sen riviltä Vaihda nyt.
  6. Jos haluat vaihtaa
    1. useiden konversiotapahtumien mallin kerralla, merkitse niiden ruudut ja valitse taulukon yläreunan avattavasta Muokkaa-valikosta Vaihda attribuutiomalliksi dataan perustuva attribuutio
    2. kaikkien ehdot täyttävien konversiotapahtumien mallin, merkitse Konversiotapahtuma-sarakeotsikon edessä oleva ruutu valituksi ja valitse taulukon yläreunan avattavasta Muokkaa-valikosta Vaihda attribuutiomalliksi dataan perustuva attribuutio.
  7. Lue vahvistusikkunassa oleva teksti ja klikkaa Valmis.

Jos haluat vaikuttaa tilisi tuloksiin ennakoivasti, katso parhaat käytännöt attribuutiomallin muutosten hallintaan.

Kelpoisuuden tila

"Dataan perustuvan attribuution kelpoisuuden tila" ‑sarakkeesta näet, mille konversiotapahtumille voi käyttää dataan perustuvaa mallia.

Tiettyjen konversiotapahtumien kanssa dataan perustuva attribuutio voidaan ottaa käyttöön vain, jos niille on kertynyt vähintään 3 000 mainosinteraktiota ja 300 konversiota 30 päivän aikana. Mallin käytön jatkaminen edellyttää, että konversiotapahtumalle kertyy 2 000 mainosinteraktiota ja 200 konversiota jokaisella 30 päivän aikavälillä.