Wijzigingen aanbrengen met bulkuploads

Spreadsheets uploaden en wijzigingen toepassen

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uploaden vanaf de pagina's Zoekwoorden, Advertenties, Advertentiegroep, Campagnes of Productgroepen

Zo kunt u uw spreadsheet uploaden vanaf de pagina's Zoekwoorden, Advertenties, Advertentiegroep, Campagnes of Productgroepen:
  1. Selecteer in uw Google Ads-account de optie Alle campagnes in het dropdownmenu Workspace.
  2. Selecteer Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties. Zoekwoorden zoeken of Productgroepen afhankelijk van het type bewerking dat u wilt uitvoeren.
  3. Klik op het icoon met 3 stippen 3 dot icon.
  4. Klik op het icoon Uploaden .
  5. Kies de spreadsheet die u wilt uploaden.
  6. Klik op Openen.
    • (Aanbevolen) Klik op Voorbeeld om potentiële problemen met de upload van uw bestand te bekijken.
  7. Klik op Toepassen.

Uploaden vanuit het gedeelte Bulkacties

Zo kunt u uw spreadsheet uploaden vanuit het gedeelte Bulkacties in uw account:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik op het plusicoon .
  5. Onder Bron kunt u kiezen tussen Een bestand uploaden en Verbinding maken met Google Spreadsheets.
    • Een bestand uploaden: klik op Selecteer een bestand vanaf uw computer en voeg het bestand toe.
    • Google Spreadsheets: klik op Een bestaande Google-spreadsheet koppelen en selecteer een spreadsheet in uw Google Drive-account.
      • (Aanbevolen) Klik op Voorbeeld om potentiële problemen met de upload van uw bestand te bekijken.
  6. Klik op Toepassen.

Uploaden op manageraccountniveau voor wijzigingen in meerdere accounts

Deze gif met animatie geeft aan hoe u spreadsheets bulksgewijs uploadt in Google Ads.

Zo kunt u uw spreadsheet naar een Google Ads-manageraccount uploaden om wijzigingen in meerdere accounts aan te brengen:

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Bulkacties in het gedeeltemenu.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik op het plusicoon .
  5. Onder 'Wat uploadt u?' selecteert u Accounts als met uw spreadsheet nieuwe accounts worden gemaakt. Selecteer Campagnes voor alle andere toepassingen.
  6. Onder Bron kunt u kiezen tussen Een bestand uploaden en Verbinding maken met Google Spreadsheets.
    • Een bestand uploaden: klik op Selecteer een bestand vanaf uw computer en voeg het bestand toe.
    • Google Spreadsheets: klik op Een bestaande Google-spreadsheet koppelen en selecteer een spreadsheet in uw Google Drive-account.
  7. Selecteer onder 'Toepassen op' de optie Meerdere accounts.
    • (Aanbevolen) Klik op Voorbeeld om potentiële problemen met de upload van uw bestand te bekijken.
  8. Klik op Toepassen.
Opmerking: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw spreadsheet de kolom Customer ID (Klant-ID) bevat om aan te geven welke subaccounts moeten worden gewijzigd. Met bulkuploads op manageraccountniveau kunt u alleen wijzigingen doorvoeren voor accounts binnen de structuur van dat manageraccount.

Een bulkupload plannen

Zo kunt u een bulkupload op een datum in de toekomst plannen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Uploads en vervolgens op Planningen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Vul de naam van de planning in en selecteer de bron (Google Spreadsheets, HTTPS of SFTP).
  6. Upload uw spreadsheet of geef de URL op en selecteer vervolgens de frequentie en tijd voor uw bulkupload.
    • U kunt ook op Voorbeeld klikken om de resultaten van uw geplande upload te bekijken.
  7. Klik op Opslaan. De spreadsheet wordt pas verwerkt nadat u in stap 7 een planning heeft geselecteerd.

De resultaten van de bulkupload bekijken

Wanneer uw bestand is geüpload, wordt bovenaan de tabel in het gedeelte Bulkbewerkingen een nieuwe vermelding voor dat bestand weergegeven. Toegepaste wijzigingen zijn voorzien van een link Details. Als u hierop klikt, kunt u eerdere wijzigingen bekijken. Voor geüploade spreadsheets die u niet heeft toegepast, kunt u een Voorbeeld bekijken. U kunt deze spreadsheets ook alsnog Toepassen of Verwijderen.

Opmerking:
  • Als u een spreadsheet met meer dan 1000 rijen uploadt en een voorbeeld hiervan wilt weergeven, worden alle rijen geüpload, maar u ziet alleen de eerste 1000 rijen in het voorbeeld.
  • U kunt al uw wijzigingen zien nadat u ze heeft toegepast door de resultaten te downloaden.
  • U kunt alleen de gegevens weergeven van bestanden die in de afgelopen 90 dagen zijn geüpload.

Volgende stap: Veelvoorkomende problemen met uploaden oplossen →