Om YouTube TV-annonser

YouTube TV – en TV-abonnementstjeneste med annonser – kan du se på direktesendte programmer og videoer på forespørsel. Visse bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, fra Google Ads-auksjonskampanjer kan bli vist på YouTube TV.

Annonser fra Google Ads-kampanjer som kjøpes under auksjoner, kan kjøres (men er ikke garantert å bli vist) på YouTube TV. Hvis du vil være garantert at annonsene dine blir vist på YouTube TV, kan du kjøpe plasseringer gjennom reservasjoner i stedet for via Google Ads-auksjonen. Finn ut mer om reserverte medieplasseringer på YouTube.

Tilgjengelighet i forskjellige land

YouTube TV er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

Annonseformater på YouTube TV

Annonseformatene nedenfor er utviklet med tanke på YouTube TV. Akkurat hvilke av dem du kan bruke, er avhengig av målet du har satt deg. De aktuelle annonseformatene er

• in-stream-annonser som ikke kan hoppes over
  • bumperannonser

Målretting

Enkelte bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, som er kjøpt i Google Ads-auksjoner, kan kjøres på YouTube TV hvis de er kvalifisert. Du er ikke garantert at annonser fra Google Ads-auksjonskampanjer vises på YouTube TV. Hvis du vil være garantert at annonsene dine blir vist på YouTube TV, kan du kjøpe plasseringer gjennom reservasjoner i stedet for via Google Ads-auksjonen. Finn ut mer om reserverte medieplasseringer på YouTube.

Begrensninger

• Det er ikke mulig å målrette annonser mot bestemte YouTube TV-kanaler.
  • Det er heller ikke mulig å velge bort annonselevering på YouTube TV helt og holdent.
  • Du kan ikke ekskludere YouTube TV-programmer fra Google Ads-auksjonskampanjer.
  • Du kan imidlertid ekskludere opptil ti YouTube TV-kanaler fra Google Ads-auksjonskampanjer.

Veiledning

Ekskluder YouTube TV-kanaler fra kampanjene dine

Du kan ekskludere opptil ti YouTube TV-kanaler der du ikke vil vise annonsene dine. Det kan for eksempel være lurt å forhindre at annonsene blir kjørt på YouTube TV-kanaler som ikke er passende for merkevaren din.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Ekskluderingslister.
  4. Klikk på «Lister over ekskluderte plasseringer»-fanen.
  5. Velg Konto fra rullegardinmenyen.
  6. Skriv inn ID-en for YouTube-kanalen du vil ekskludere. For å ekskludere flere YouTube-kanal-ID-er, klikk på Angi flere plasseringer, og legg til listen over kanal-ID-er.

Hvordan finner jeg YouTube-kanal-ID-er?

Gå til YouTube TV (https://tv.youtube.com) på datamaskinen, og klikk på Kanaler. Klikk så på Se alle kanaler, og velg kanalen du vil ekskludere. Kopiér strengen med tall og bokstaver som kommer etter kanalnavnet i nettadressen.

Geir ønsker for eksempel å ekskludere «Kanal A» fra kampanjen sin. På YouTube TV-nettstedet går han til «Kanal A»-siden.

• Den fullstendige nettadressen til «Kanal A» er «tv.youtube.com/browse/kanal-a-UC2_YYzXYcABtfySSCDSkO8B».
    • I Google Ads skriver dermed Geir inn «UC2_YYzXYcABtfySSCDSkO8B» som kanal-ID.
  7. Klikk på Lagre.

Du kan få bekreftet ekskluderingen av plasseringer på Endringslogg-siden når du sjekker endringene som er gjort på kontonivå. Nye ekskluderinger av plasseringer trer som regel i kraft innen tolv timer.

Målrett annonser mot YouTube TV-programmer om relevante emner

Med emnemålretting kan du nå ut til folk som er interessert i innhold relatert til produktene og tjenestene du tilbyr, enten det er musikk, reiseliv eller noe helt annet. Emnemålretting benyttes i bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, som vises på YouTube TV i forbindelse med Google Ads-auksjonskampanjer. Finn ut mer om emnemålretting.

Eksempel

Et reisebyrå har en annonsegruppe med annonser om ulike typer rundreiser. De bestemmer seg for å målrette en annonse mot emnet «reise», for da kan annonsen vises i forbindelse med et hvilket som helst YouTube TV-program som omhandler reise. Annonsen blir vist under kringkasting av et populært reiseprogram i et stort nyhetsnettverk. I dette eksempelet blir annonsen vist i reiselivsrelatert innhold i nyhetsnettverket.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Velg Ekskludering av emner-fanen.
  5. Velg en annonsegruppe i listen som vises.
  6. Velg emnene og underemnene du vil målrette annonser mot.
  7. Klikk på Lagre.

Ekskluder YouTube TV-programmer som omhandler bestemte emner

Akkurat som du kan målrette annonser mot YouTube TV-programmer om bestemte emner, for eksempel «biler» eller «musikk», kan du også ekskludere programmer etter emne. Dermed kan du forhindre at annonsene blir vist i YouTube TV-programmer som ikke er relevante for kundene dine.

Eksempel

Et reisebyrå har en annonsegruppe med annonser om ulike typer rundreiser. De bestemmer seg for å målrette en annonse mot emnet «reise» og ekskludere emnet «nyheter», da det er mindre relevant for det de tilbyr. Selv om annonsen kan bli vist på en nyhetskanal, vises den bare i forbindelse med programmer som ikke er relatert til nyheter. I dette eksempelet blir annonsen vist i nyhetsnettverket, men ikke i forbindelse med innhold klassifisert som nyheter.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på rullegardinmenyen, og velg Kampanje eller Annonsegruppe.
  5. Klikk på
    blyantikon Rediger-innstilling (blyantikon)
    , og velg en kampanje eller annonsegruppe fra listen som vises.
  6. Velg de emnene du vil ekskludere.
  7. Klikk på Lagre.