YouTube TV-advertenties

YouTube TV is een tv-abonnementsservice met advertenties waarmee u series live en via video on demand kunt kijken. Sommige in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen en bumperadvertenties van Google Ads-veilingcampagnes komen misschien in aanmerking voor weergave op YouTube TV.

Google Ads-campagnes die via een veiling zijn gekocht, kunnen worden getoond op YouTube TV, maar dat is niet gegarandeerd. Als u er zeker van wilt zijn dat uw advertenties op YouTube TV worden getoond, kunt u plaatsingen kopen via een reservering. Via de Google Ads-veiling heeft u die zekerheid niet. Meer informatie over plaatsingen van gereserveerde media op YouTube

Beschikbaarheid per land

YouTube TV is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Advertentie-indelingen voor YouTube TV

Afhankelijk van uw doel kunt u de volgende advertentie-indelingen gebruiken voor YouTube TV. Dit zijn de advertentie-indelingen:

• InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen
  • Bumperadvertenties

Targeting

Sommige InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen en bumperadvertenties die in de Google Ads-veiling worden gekocht, kunnen worden weergegeven op YouTube TV, afhankelijk van geschiktheid. De weergave van Google Ads-veilingcampagnes op YouTube TV is niet gegarandeerd. Als u er zeker van wilt zijn dat uw advertenties op YouTube TV worden getoond, kunt u plaatsingen kopen via een reservering. Via de Google Ads-veiling heeft u die zekerheid niet. Meer informatie over plaatsingen van gereserveerde media op YouTube

Beperkingen

• U kunt geen specifieke YouTube TV-kanalen targeten.
  • U kunt de weergave van advertenties op YouTube TV niet helemaal uitsluiten.
  • U kunt YouTube TV-programma's niet uitsluiten in Google Ads-veilingcampagnes.
  • In Google Ads-veilingcampagnes kunt u maximaal 10 YouTube TV-kanalen uitsluiten.

Instructies

YouTube TV-kanalen uitsluiten van uw campagnes

U kunt maximaal 10 YouTube TV-kanalen uitsluiten waar u uw advertenties niet wilt weergeven. U kunt uw advertenties bijvoorbeeld uitsluiten van weergave op YouTube TV-kanalen die niet aansluiten bij uw merk.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Lijsten met uitzonderingen.
  4. Klik op het tabblad Uitzonderingslijsten voor plaatsingen.
  5. Selecteer in het dropdownmenu Account.
  6. Vul de ID in van het YouTube-kanaal dat u wilt uitsluiten. Als u meerdere YouTube-kanaal-ID's wilt uitsluiten, klikt u op Meerdere plaatsingen opgeven en voegt u uw lijst met kanaal-ID's toe.

Hoe vind ik de YouTube-kanaal-ID?

Ga op uw computer naar YouTube TV (https://tv.youtube.com) en klik op Kanalen. Klik hier op Alle kanalen bekijken en selecteer het kanaal dat u wilt uitsluiten. Kopieer in de URL de reeks letters en cijfers die na de kanaalnaam verschijnen.

Ahmad wil bijvoorbeeld 'Kanaal A' uitsluiten van zijn campagne. Op de YouTube TV-website gaat hij naar de pagina 'Kanaal A'.

• De hele URL voor Kanaal A is: tv.youtube.com/browse/channel-a-UC2_YYzXYcABtfySSCDSkO8B.
    • In Google Ads vult Ahmad 'UC2_YYzXYcABtfySSCDSkO8B' als kanaal-ID in.
  7. Klik op Opslaan.

U kunt de uitgesloten plaatsing verifiëren op de pagina Wijzigingsgeschiedenis wanneer u wijzigingen op accountniveau bekijkt. Nieuwe uitgesloten plaatsingen treden meestal binnen 12 uur in werking.

YouTube TV-programma's over relevante onderwerpen targeten

Met targeting op onderwerp, zoals bijvoorbeeld reizen of muziek, kunt u mensen bereiken die interesse hebben in content die is gerelateerd aan uw producten of diensten. Targeting op onderwerp is van toepassing op in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen en op bumperadvertenties die worden getoond op YouTube TV in Google Ads-veilingcampagnes. Meer informatie over targeting op onderwerp

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep met advertenties voor diverse soorten vakanties. Ze besluiten het onderwerp 'Reizen' te targeten, zodat de advertentie kan worden weergegeven in elk YouTube TV-programma dat content bevat over reizen. De advertentie wordt getoond tijdens de uitzending van een populair reisprogramma op een groot nieuwsnetwerk. In dit voorbeeld wordt de advertentie getoond bij content over 'Reizen' op het nieuwsnetwerk.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Selecteer het tabblad Uitsluitingen van onderwerpen.
  5. Kies een advertentiegroep uit de lijst die verschijnt.
  6. Selecteer de onderwerpen en subonderwerpen die u wilt targeten.
  7. Klik op Opslaan.

YouTube TV-programma's over een specifiek onderwerp uitsluiten

Net zoals u YouTube TV-programma's over bepaalde onderwerpen kunt targeten, zoals auto's of muziek, kunt u ook programma's uitsluiten op onderwerp. Zo kunt u voorkomen dat uw advertenties verschijnen in YouTube TV-programma's waarvan de thema's niet relevant zijn voor uw klanten.

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep met advertenties voor diverse soorten vakanties. Ze besluiten het onderwerp 'Reizen' te targeten, maar sluiten het onderwerp 'Nieuws' uit (omdat dit minder relevant is voor hun aanbod). Zelfs als de advertentie op een nieuwskanaal wordt getoond, wordt dit alleen gedaan tijdens een niet-nieuwsprogramma op dit kanaal. In dit voorbeeld wordt de advertentie getoond op een nieuwsnetwerk, maar niet bij content met het label Nieuws.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik op het dropdownmenu en kies daarna Campagne of Advertentiegroep.
  5. Klik op de knop
    potloodje Instelling bewerken, potloodje
    en kies daarna een campagne of advertentiegroep uit de lijst die verschijnt.
  6. Selecteer de onderwerpen die u wilt uitsluiten.
  7. Klik op Opslaan.