YouTube TV ‑mainokset

YouTube TV on mainoksilla tuettu tilaus-TV-palvelu, jossa voi katsoa sekä suoria lähetyksiä että on demand ‑ohjelmasisältöjä. Jotkut Google Ads ‑huutokauppakampanjoiden ei‑ohitettavat In-Stream-mainokset ja puskurimainokset voivat näkyä YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot.

Huutokauppapohjalta ostettujen Google Ads ‑kampanjoiden mainokset saattavat näkyä YouTube TV:ssä, mutta tätä ei voida taata. Jos haluat varmistaa, että mainoksesi näkyvät YouTube TV:ssä, voit ostaa sijoitteluita varauspohjalta sen sijaan, että käyttäisit Google Ads ‑huutokauppaa. Lue lisää YouTuben varatuista sijoitteluista.

Maakohtainen saatavuus

YouTube TV on tällä hetkellä saatavilla vain Yhdysvalloissa.

YouTube TV:n mainosmuodot

Tavoitteestasi riippuen voit käyttää YouTube TV:ssä seuraavia mainosmuotoja:

• Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Puskurimainokset

Kohdistaminen

Jotkut Google Ads ‑huutokaupan kautta ostetut ei‑ohitettavat In-Stream-mainokset ja puskurimainokset voivat näkyä YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot. Google Ads ‑huutokauppakampanjoiden mainosten näkymistä YouTube TV:ssä ei voida kuitenkaan taata. Jos haluat varmistaa, että mainoksesi näkyvät YouTube TV:ssä, voit ostaa sijoitteluita varauspohjalta sen sijaan, että käyttäisit Google Ads ‑huutokauppaa. Lue lisää YouTuben varatuista sijoitteluista.

Rajoitukset

• Et voi kohdistaa mainoksia tiettyihin YouTube TV ‑kanaviin.
  • Et voi estää mainosten näkymistä YouTube TV:ssä kokonaan.
  • YouTube TV ‑ohjelmia ei voi sulkea pois Google Ads ‑huutokauppakampanjoista.
  • Voit sulkea Google Ads ‑huutokauppakampanjoista pois enintään 10 YouTube TV ‑kanavaa.

Ohjeet

YouTube TV ‑kanavien sulkeminen pois kampanjoista

Voit sulkea pois enintään 10 YouTube TV ‑kanavaa, joilla et halua mainostesi näkyvän. Kannattaa sulkea pois esimerkiksi sellaiset YouTube TV ‑kanavat, jotka eivät sovi yhteen brändisi kanssa.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Poissulkemislistat.
  4. Klikkaa Sijoittelujen poissulkemisluettelot ‑välilehteä.
  5. Valitse avattavasta valikosta Tili.
  6. Lisää poissuljettava YouTube-kanavatunnus. Jos haluat sulkea pois useita YouTube-kanavatunnuksia, klikkaa Lisää useita sijoittelukohteita ja lisää kaikki kanavatunnukset.

Miten löydän YouTube-kanavatunnuksen?

Siirry tietokoneella YouTube TV ‑sivustolle (https://tv.youtube.com) ja klikkaa Channels (Kanavat). Klikkaa sitten See all channels (Katso kaikki kanavat) ja valitse poissuljettava kanava. Kopioi kirjain- ja numerosarja, joka näkyy URL-osoitteessa kanavan nimen jälkeen.

Oletetaan esimerkiksi, että Arttu haluaa sulkea kampanjastaan pois Channel A:n. Hän siirtyy YouTube TV ‑sivustolla Channel A:n sivulle.

• Channel A:n koko URL-osoite on tv.youtube.com/browse/channel-a-UC2_YYzXYcABtfySSCDSkO8B.
    • Arttu lisää Google Adsiin kanavatunnuksen UC2_YYzXYcABtfySSCDSkO8B.
  7. Klikkaa Tallenna.

Voit tarkistaa sijoittelun poissulkemisen Muutoshistoria-sivulta katsomalla muutoksia tilitasolla. Uudet sijoittelun poissulkemiset tulevat yleensä voimaan 12 tunnin kuluessa.

Mainosten kohdistaminen YouTube TV ‑ohjelmiin aiheen perusteella

Aiheeseen kohdistamisen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita tuotteisiisi ja palveluihisi liittyvästä sisällöstä, kuten matkailusta tai musiikista. Aiheeseen kohdistaminen koskee Google Ads ‑huutokauppakampanjoiden ei‑ohitettavia In-Stream-mainoksia ja puskurimainoksia, jotka näkyvät YouTube TV:ssä. Lue lisää aiheeseen kohdistamisesta.

Esimerkki

Matkatoimistolla on mainosryhmä, jossa mainostetaan erilaisia kiertomatkoja. Toimisto päättää kohdistaa mainokset Matkailu-aiheeseen, jolloin ne voivat näkyä tätä aihetta käsittelevissä YouTube TV ‑ohjelmissa. Kohdistuksen ansiosta mainokset näkyvät suurella uutiskanavalla suositun matkailuohjelman aikana. Tässä esimerkissä mainokset voivat siis näkyä uutiskanavalla Matkailu-tunnisteella merkityn sisällön yhteydessä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Sisältö.
  4. Valitse Aiheiden poissulkemiset ‑välilehti.
  5. Valitse näkyviin tulevasta listasta mainosryhmä.
  6. Valitse ne aiheet ja ala-aiheet, joihin haluat kohdistaa mainokset.
  7. Klikkaa Tallenna.

YouTube TV ‑ohjelmien poissulkeminen aiheen perusteella

Sen lisäksi, että voit kohdistaa mainoksia tiettyä aihetta käsitteleviin YouTube TV ‑ohjelmiin (esim. auto- tai musiikkiaiheisiin), voit sulkea ohjelmia pois aiheen perusteella. Näin voit varmistaa, että mainoksesi eivät näy sellaisissa YouTube TV ‑ohjelmissa, joiden teemat eivät ole asiakkaidesi kannalta relevantteja.

Esimerkki

Matkatoimistolla on mainosryhmä, jossa mainostetaan erilaisia kiertomatkoja. Toimisto päättää kohdistaa mainokset Matkailu-aiheeseen ja sulkea pois Uutiset-aiheen, koska se ei liity toimiston palveluihin. Poissulkemisen ansiosta mainokset näkyvät uutiskanavalla mutta eivät uutisohjelmissa. Tässä esimerkissä mainokset voivat siis näkyä uutiskanavalla mutta eivät Uutiset-tunnisteella merkityn sisällön yhteydessä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Sisältö.
  4. Valitse avattavasta valikosta Kampanja tai Mainosryhmä.
  5. Klikkaa
    kynäkuvake Muokkaa asetusta, kynäkuvake
    ja valitse näkyviin tulevasta luettelosta kampanja tai mainosryhmä.
  6. Valitse poissuljettavat aiheet.
  7. Klikkaa Tallenna.