Afstem dine bookinger i Google Ads

Bemærk! Provisioner (pr. ophold) er en ny funktion til automatisk budgivning for hotelkampagner. Kontakt Google Konto-teamet for at få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer provisioner (pr. ophold) for din konto.

Når du har modtaget bookinger fra din kampagne for provisioner (pr. ophold), skal du afstemme med Google inden for 45 dage efter bookingens udtjekning.

Eksempel

• Der foretages en booking (konvertering) den 1. januar fra din provisionskampagne (pr. ophold) med en udtjekningsdato den 1. marts.
  • Du skal afstemme bookingen senest den 14. april (1. marts + 45 dage). Hvis du ikke afstemmer, antages det, at bookingen er afsluttet, og du vil blive debiteret for provisionen for det pågældende afsluttede gæsteophold.
    • Hvis opholdet er gennemført: Markér status som "Ophold afsluttet", og angiv den afstemte værdi som den endelige værdi af gæsteopholdet.
    • Hvis opholdet blev annulleret: Markér status som "Annulleret", og angiv denne værdi som nul. Hvis opholdet blev annulleret, og du har modtaget et annulleringsgebyr, skal du inkludere annulleringsgebyret.

Sådan afstemmer du dine bookinger:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner, og klik derefter på Aktiver.
  3. Klik på Hoteller.
  4. Klik på fanen Provisioner.
  5. Download en afstemningsopgørelse ved at klikke på Download øverst til højre i rapporten.
    • Rapporten er tilgængelig i både .csv- og .xlsx-format.
    • Du kan filtrere rapporten efter udtjekningsdato eller efter status (f.eks. kan du filtrere, så du kun ser Status = "Afstemning er påkrævet") for at finde de bookinger, du skal afstemme.

En animation, der viser, hvordan filen Afstemning downloades.

1. Opdater afstemningsopgørelsen for at give Google besked om, hvilke bookinger der blev annulleret eller afsluttet. Gennemgå først, hvordan du opretter en afstemningsopgørelse, før du uploader.
    • Du skal opdatere følgende kolonner for at markere en booking som annulleret eller afsluttet:
      • Status: Opdater til enten "Ophold afsluttet" eller "Annulleret".
      • Afstemt værdi: Opdater den endelige værdi for gæsteophold ved hjælp af din kontos faktureringsvaluta. Denne kan være den samme som i feltet "Bookingværdi", hvis værdien af gæsteopholdet ikke er blevet ændret. Hvis bookingen blev afbestilt, skal du angive denne værdi til nul.
      • Du kan også opdatere følgende kolonner, hvis de er ændret, siden bookingen (konverteringen) fandt sted:
        • Partnerhotel-id
        • Indtjekningsdato
        • Udtjekningsdato
      • De andre kolonner i rapporten kan ikke redigeres. Hvis du ændrer dem og uploader, ignorerer Google Ads de ændrede værdier eller afviser den ændrede booking og viser en fejl.
  2. Gem din opdaterede fil.
  3. Klik på Upload på siden "Provisioner" i Google Ads for at uploade din fil.

En animation, der viser, hvordan filen med provisioner (pr. ophold) uploades.

Bemærk dette:

• Dine afstemningsrapporter skal overholde den syntaks, der er beskrevet i Opret en afstemningsopgørelse. Gennemgå dette afsnit omhyggeligt, inden du uploader filen.
  • Hvis du redigerer rapporten ved hjælp af Excel, skal du downloade filen i .xlsx-format. Hvis du bruger Google Sheets, kan du downloade i .csv-format.
  • Din CSV- eller Excel-fil gælder for hele Google Ads-kontoen (kunde-id) og er ikke begrænset til individuelle filtervisninger, kampagner eller annoncegrupper.
    • Hvis du bruger flere Google Ads-konti (kunde-id'er), skal du uploade en separat afstemningsfil for hver konto.
    • Hvis du har flere provisionskampagner (pr. ophold) under den samme Google Ads-konto (kunde-id), behøver du kun at uploade én afstemningsfil for alle dine provisionskampagner (pr. ophold) på den pågældende konto.
  • Du kan ændre et gæsteophold op til 45 dage fra udtjekningsdatoen. Hvis du uploader den samme booking mere end én gang inden for 45 dage efter udtjekningen, vil dine tidligere bookingoplysninger og din tidligere status blive overskrevet med din nye upload, hvis den har det samme Provisions-id". Når bookingen er faktureret (45 dage efter udtjekningsdatoen), kan du ikke ændre bookingen yderligere.
  • Du kan se eventuelle fejl eller afviste rækker efter upload ved at gå til siden "Uploads" (Værktøjer og indstillinger > Massehandlinger > Uploads). Du kan bruge dette til at finde og rette problemer med din afstemningsfil og uploade den igen, hvis det er nødvendigt.
Opret en afstemningsopgørelse
Dette afsnit beskriver, hvordan du opretter en afstemningsopgørelse, så du kan uploade den til Google Ads.

Grundlæggende krav

Hver CSV- eller Excel-fil for afstemningen skal indeholde:

• Én overskriftsrække med kolonnenavne
  • Nul eller flere bookingrækker (én for hver booking)

De CSV- og Excel-filformater, som vi bruger til afstemningsrapporten, er i overensstemmelse med RFC 4180. Følgende generelle regler gælder:

• UTF-8-kodning.
  • Byterækkefølgemærker er tilladte (men ikke nødvendige).
  • Tal skal bruge et punktum "." som decimaltegn i stedet for et komma ",". Eksempelvis skal 10 euro formateres som "10.00" og ikke som "10,00".
  • Strenge, der indeholder kommaer, anførselstegn eller linjeskift, skal omsluttes af "dobbelte anførselstegn".
  • Hver linje skal slutte med en CRLF.

Eksempel på en CSV-fil

Dette eksempel på en CSV-fil viser overskriftsrækken. Vi anbefaler på det kraftigste, at du downloader din fil fra Google Ads under fanen "Provisioner" for at opdatere dine bookingers status.

Kolonne Kilde Eksempel Acceptable værdier Gyldigt format
Provisions-id Udfyldt på forhånd. Dette er et Google-tildelt id, der er unikt for hver booking. 123456 Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Ordre-id Udfyldt på forhånd. Dette kommer fra parameteren 'transaction_id' i dit konverteringsping. Dette skal bruges til at hjælpe dig med at matche en booking, der er rapporteret af Google, med dine interne registreringer. Videregiv ikke personhenførbare oplysninger som f.eks. gæsters telefonnumre eller mailadresser i denne konverteringsparameter. ABCD123 Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Konverteringsdato Udfyldt på forhånd. Dette stammer fra dit konverteringsping. 2021-01-23 Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Partnerhotel-id Udfyldt på forhånd. Dette kommer fra parameteren 'id' i dit konverteringsping. DEF456 Du kan opdatere hotel-id'et, hvis det er ændret siden bookingen. Streng
Hotel Center-konto-id Udfyldt på forhånd. Dette stammer fra det feed (Hotel Center-konto), som denne kampagne blev vist på. 7890123 Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Indtjekningsdato Udfyldt på forhånd. Dette kommer fra parameteren 'start_date' i dit konverteringsping. 2021-01-31 Du kan opdatere indtjekningsdatoen, hvis den er ændret siden bookingen. Streng. Formatet skal være ÅÅÅÅ-MM-DD
Udtjekningsdato Udfyldt på forhånd. Dette kommer fra parameteren 'end_date' i dit konverteringsping. 2021-02-03 Du kan opdatere udtjekningsdatoen, hvis den er ændret siden bookingen. Streng. Formatet skal være ÅÅÅÅ-MM-DD
Kampagne Udfyldt på forhånd. Dette er den kampagne, din annonce blev vist fra. Mobile_NA_PPS Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Provisionssats Udfyldt på forhånd. Dette er den provisionssats, der er angivet på auktionstidspunktet. 10 % Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Bookingværdi Udfyldt på forhånd. Denne kommer fra parameteren 'value' i dit konverteringsping, og den skal repræsentere bookingværdien. 456.78 Ikke redigerbar Ikke tilgængelig

Afstemt værdi

(Annoncørinput påkrævet under afstemning)

Dette er den endelige værdi af gæsteopholdet. Hvis bookingen blev afbestilt, skal du angive denne værdi til nul. Hvis opholdet blev annulleret, og du har modtaget et annulleringsgebyr, skal annulleringsgebyret være inkluderet i denne værdi. 500.12 Du kan angive en valutaværdi i samme valuta som din kontos faktureringsvaluta. Flydende
Provisionsomkostninger Disse beregnes automatisk ud fra (afstemt værdi x provisionssats). Eventuel annoncøruploadet værdi i denne kolonne ignoreres. 50 Ikke redigerbar Ikke tilgængelig
Valuta Udfyldt på forhånd. Dette er din kontos faktureringsvaluta. DKK Ikke redigerbar Ikke tilgængelig

Status

(Annoncørinput påkrævet under afstemning)

Dette er statussen for din booking. Den har en standardstatus, der er baseret på den liste, du skal opdatere efter under afstemningen. Se nedenfor.

• (Automatisk) Reservation aktiv: Udtjekningsdatoen er endnu ikke overskredet, og gæsteopholdet er endnu ikke slut. Denne booking er ikke klar til afstemning, medmindre udtjekningsdatoen er blevet ændret.
  • (Automatisk) Afstemning er nødvendig: Gæsteopholdet er afsluttet, fordi udtjekningsdatoen er overskredet. Du skal opdatere statussen for denne booking inden for 45 dage efter udtjekningsdatoen.
  • (Partnerinput) Ophold afsluttet: Hvis opholdet er afsluttet, skal du opdatere bookingen til denne status.
  • (Partnerinput) Annulleret: Hvis opholdet er blevet annulleret, skal du opdatere bookingen til denne status.
Ophold afsluttet Du kan opdatere statussen til "Ophold afsluttet" eller "Annulleret" i din upload. Du kan ikke ændre en række, efter bookingen er faktureret.

Streng. Se de understøttede uploadstatusser:

• Ophold afsluttet: Hvis opholdet er afsluttet, skal du opdatere bookingen til denne status.
  • Annulleret: Hvis opholdet er blevet annulleret, skal du opdatere bookingen til denne status.
Faktureret Udfyldt på forhånd. Dette angiver, om du er blevet faktureret for denne booking. Nej Ikke redigerbar Ikke tilgængelig

Rapporteringspolitik

Alle ikke-afstemte bookinger antages automatisk at være afsluttet 45 dage efter udtjekningsdatoen. Hvis du ikke afstemmer bookingen, faktureres du derfor for de afsluttede ophold.

Hvis din rapportering ikke lever op til Googles krav, forbeholder vi os retten til at anmode dig om at stille de påkrævede dokumenter eller poster til rådighed med mindst 7 dages varsel og rimelig begrundelse, så Google er i stand til at vurdere, om dine rapporter eller de gennemførte betalinger var korrekte på det pågældende tidspunkt. Hvis du ikke stiller disse dokumenter eller poster til rådighed, eller hvis Google ikke mener, at de dokumenterer, at din rapportering er korrekt, indstiller Google muligvis annoncevisningen for dit hotel.

Automatisk afstemning

Du kan automatisere afstemningsprocessen med Google Ads API og planlægge en masseupload af din afstemningsopgørelse. Du kan gentage processen nedenfor efter en fast tidsplan:
  1. Download din bookingopgørelse med Google Ads API. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger API'en til hotelafstemning
  2. Du skal forberede den afstemningsopgørelse, du vil uploade, og gøre den tilgængelig i et Google-regneark eller på en HTTPS- eller SFTP-placering.
  3. Planlæg en fast masseupload i Google Ads. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en fast masseupload

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan faktureres kampagner af typen provisioner (pr. ophold)?

Kampagner af typen provisioner (pr. ophold) bliver fakturerbare 45 dage efter udtjekningsdatoen for hver booking, der er rapporteret under fanen "Provisioner". Hvis du afstemmer tidligere, vil du ikke blive faktureret før mindst 45 dage efter udtjekningsdatoen.

Din kampagne af typen provisioner (pr. ophold) faktureres via den tilknyttede Hotel Center-kontofakturering.

Hvis jeg bruger funktionen "Konverteringstilbagetrækning" i Google Ads til at trække konverteringer tilbage, fjernes bookingerne så fra min afstemningsopgørelse?

Nej, i øjeblikket fungerer funktionen "Konverteringstilbagetrækning" ikke sammen med afstemningsprovision.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg glemmer at ændre et gæsteophold til en afstemningsopgørelse?

Du har op til 45 dage fra udtjekningsdatoen for hver booking til at ændre din afstemningsopgørelse og bookingstatus, ellers bliver du automatisk faktureret for bookingen. Vi anbefaler, at du gennemgår fanen "Provisioner" mindst én gang om måneden for at tjekke, om der er manglende gæsteophold.

Hvilke sprog understøttes af afstemningsopgørelsen?

Vi understøtter alle de sprog, der allerede understøttes af Google Ads. Hvis din konto bruger et andet sprog end engelsk, anbefaler vi, at du downloader din rapport direkte fra fanen "Provisioner" som en skabelon for overskriftsrækkerne. Forsøg ikke selv at oversætte overskriftsrækkerne i din afstemningsfil, da det kan medføre, at afstemningen ikke kan uploades.

Skal jeg uploade provisions-id'et med understregninger?

Nej, du kan uploade provisions-id'et med eller uden understregninger. Understregningerne er der kun for at hjælpe med at forhindre formateringsproblemer for Excel-brugere under download.

Jeg lavede en fejl i min sidste upload. Kan jeg rette den?

Du har indtil 45 dage efter udtjekningsdatoen til at rette din afstemningsupload. Du kan rette dine afstemningsuploads ved blot at uploade en anden fil for den booking, som du vil rette, ved hjælp af det samme provisions-id. Du kan uploade så mange gange, du vil, indtil 45 dage efter udtjekningsdatoen. Vi anbefaler på det kraftigste, at du afstemmer så tidligt som muligt for at give tid til at rette fejl.

Bliver jeg faktureret, når jeg uploader min afstemningsfil?

Nej, du bliver ikke faktureret før mindst 45 dage efter udtjekningsdatoen. Din faktiske fakturadato kan ligge senere afhængigt af dine betalingsindstillinger. Vi anbefaler på det kraftigste, at du afstemmer så tidligt som muligt for at give tid til at rette fejl.

Hvis jeg har flere Google Ads-konti, skal jeg så uploade en afstemningsfil for hver konto?

Ja. Undlad at samle afstemningsopgørelser fra flere konti i én fil. Dette kan medføre, at du bliver faktureret for et forkert beløb, og at kontobudgivningen påvirkes negativt.

Hotel-id'et, indtjekningsdatoen og/eller udtjekningsdatoen har ændret sig siden den første booking, fordi brugeren har ændret sin booking (f.eks. forlænget opholdets varighed). Kan jeg opdatere disse felter i afstemningsfilen?

Ja, du kan opdatere disse felter i afstemningsfilen, og rapporten opdateres tilsvarende, når du uploader. Se kravene til kolonneformat, når du ændrer disse felter.

Hvordan påvirker budjusteringer min afstemning og fakturering?

Alle relevante budjusteringer anvendes automatisk på den provisionssats, der er inkluderet i rapporten Provisioner. Få flere oplysninger om budjusteringer for hotelkampagner

Jeg kan ikke finde nogen udfyldte ordre-id'er i min provisionsrapport. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du ikke sender ordre-id'er til Google i dine konverteringsping, vil der ikke være rapporteret nogen ordre-id'er. Se vejledningen i Hjælp til, hvordan du konfigurerer konverteringssporing med ordre-id'et som en parameter.

Relateret link