Conciliar les reserves a Google Ads

Nota: les comissions (per estada) són una funció nova d'ofertes automàtiques per a les campanyes d'hotels. Contacteu amb l'equip de Comptes de Google per obtenir més informació sobre com podeu activar les comissions (per estada) al vostre compte.

Un cop hàgiu rebut reserves de la campanya de comissions (per estada), heu de conciliar-les amb Google en un termini de 45 dies a partir de la data de sortida que s'indica a la reserva.

Exemple

• Es produeix una reserva (conversió) l'1 de gener amb data de sortida de l'1 de març a partir de la campanya de comissions (per estada).
  • Heu de conciliar la reserva abans del 14 d'abril (1 de març + 45 dies). Si no ho feu, es donarà per fet que la reserva s'ha completat i se us cobrarà la comissió corresponent a l'estada completada de l'hoste en qüestió.
    • Si l'estada s'ha produït: marqueu l'estat com a "Estada completada" i introduïu el valor conciliat com a valor final de l'estada de l'hoste.
    • Si l'estada s'ha cancel·lat: marqueu l'estat com a "Cancel·lada" i definiu aquest valor en zero. Ara bé, si s'ha cancel·lat i heu rebut una comissió de cancel·lació, incloeu-la.

Per conciliar les reserves:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Feu clic al menú desplegable Campanyes i, tot seguit, a Recursos.
  3. Feu clic a Hotels.
  4. Feu clic a la pestanya Comissions.
  5. Per baixar un informe de conciliació, feu clic a Baixa a l'extrem superior dret de l'informe.
    • L'informe està disponible en els formats .csv i .xlsx.
    • Podeu filtrar l'informe per data de sortida o per estat (per exemple, filtreu només per l'estat "Conciliació necessària") per consultar les reserves que heu de conciliar.

Animació que mostra com es pot baixar el fitxer de conciliació.

1. Actualitzeu l'informe de conciliació per indicar a Google quines reserves s'han cancel·lat o completat. Reviseu detingudament com podeu crear un informe de conciliació abans de penjar-lo.
    • Per marcar una reserva com a cancel·lada o completada, heu d'actualitzar les columnes següents:
      • Estat: actualitzeu-lo a "Estada completada" o a "Cancel·lada".
      • Valor conciliat: actualitzeu el valor final de l'estada de l'hoste amb la moneda de facturació del vostre compte. Pot ser el mateix que el que figura al camp "Valor de la reserva" si el valor de l'estada de l'hoste no ha canviat. Si la reserva s'ha cancel·lat, definiu aquest valor en zero.
      • També podeu actualitzar les columnes següents si han canviat des que es va fer la reserva (conversió):
        • Identificador d'hotel de partner
        • Data d'entrada
        • Data de sortida
      • Les altres columnes de l'informe no es poden editar. Si les modifiqueu i les pengeu, Google Ads ignorarà els valors modificats o rebutjarà la reserva modificada i mostrarà un error.
  2. Deseu el fitxer actualitzat.
  3. A la pàgina "Comissions" de Google Ads, feu clic a Penja per penjar el fitxer.

Una animació que mostra com podeu penjar el fitxer de comissió per estada.

Aspectes importants que cal tenir en compte:

• Els informes de conciliació s'han d'ajustar a la sintaxi que es descriu a Crear un informe de conciliació. Reviseu aquesta secció detingudament abans de penjar el fitxer.
  • Si editeu l'informe mitjançant Excel, baixeu el fitxer en format .xlsx. Si feu servir Fulls de càlcul de Google, baixeu-lo en format .csv.
  • El fitxer CSV o Excel s'utilitza per a tot el compte de Google Ads (identificador de client), no només per a visualitzacions de filtres, campanyes o grups d'anuncis concrets.
    • Si utilitzeu diversos comptes de Google Ads (identificadors de client), haureu de penjar un fitxer de conciliació independent per a cada compte.
    • Si teniu diverses campanyes de comissions (per estada) al mateix compte de Google Ads (identificador de client), només cal que pengeu un fitxer de conciliació per a totes aquestes campanyes.
  • Podeu modificar qualsevol estada d'hoste en un termini màxim de 45 dies a partir de la data de sortida. Si pengeu la mateixa reserva més d'una vegada en un termini de 45 dies després de la data de sortida, l'estat i els detalls de la reserva anteriors se sobreescriuran amb la nova pujada sempre que tinguin el mateix identificador de comissió. Tanmateix, un cop s'hagi facturat la reserva (45 dies després de la data de sortida), ja no la podreu modificar.
  • Per veure qualsevol error o fila rebutjada després de la pujada, aneu a la pàgina "Pujades" (Eines i configuració > Accions massives > Pujades). Utilitzeu aquesta opció per resoldre problemes amb el fitxer de conciliació i tornar-lo a penjar si cal.
Crear un informe de conciliació
En aquesta secció s'hi descriu com podeu crear un informe de conciliació per poder penjar-lo a Google Ads.

Requisits bàsics

Cada fitxer CSV o Excel de conciliació ha d'incloure:

• Una fila de capçalera amb els noms de les columnes.
  • Files de reserves (una per cada reserva; pot no haver-n'hi cap).

Els formats de fitxer CSV i Excel que utilitzem per a l'informe de conciliació compleixen l'estàndard RFC 4180. S'apliquen les regles generals següents:

• Codificació UTF-8.
  • Les marques d'ordre de bytes estan permeses, però no són necessàries.
  • Els números han d'utilitzar un punt (.) com a separador decimal en lloc d'una coma (,). Per exemple, "10 EUR" ha de tenir el format "10.00" i no "10,00".
  • Les cadenes que inclouen comes, cometes, retorns o salts de línia han d'anar entre cometes dobles (").
  • Cada línia ha d'acabar amb un retorn i un salt de línia.

Fitxer CSV d'exemple

En aquest fitxer CSV d'exemple s'hi mostra la fila de capçalera. Us recomanem que baixeu el fitxer de Google Ads a la pestanya "Comissions" per actualitzar l'estat de les reserves.

Columna Font Exemple Valors acceptats Format acceptat
Identificador de comissió Preemplenat. Es tracta d'un identificador assignat per Google que és exclusiu per a cada reserva. 123456 No es pot editar N/D
Identificador de comanda Preemplenat. S'obté del paràmetre transaction_id del vostre ping de conversió. Aquest identificador us pot ajudar a establir la correspondència entre les reserves comunicades per Google i les dels vostres registres interns. No inclogueu informació d'identificació personal (IIP), com ara números de telèfon o adreces electròniques d'hostes, en aquest paràmetre de conversió. ABCD123 No es pot editar N/D
Data de la conversió Preemplenat. S'obté del vostre ping de conversió. 2021-01-23 No es pot editar N/D
Identificador d'hotel de partner Preemplenat. S'obté del paràmetre id del vostre ping de conversió. DEF456 Podeu actualitzar l'identificador d'hotel si ha canviat des que es va fer la reserva. Cadena
Identificador de compte de Hotel Center Preemplenat. S'obté del feed (compte de Hotel Center) des del qual s'ha difós aquesta campanya. 7890123 No es pot editar N/D
Data d'entrada Preemplenat. S'obté del paràmetre start_date del vostre ping de conversió. 2021-01-31 Podeu actualitzar la data d'entrada si ha canviat des que es va fer la reserva. Cadena. El format ha de ser AAAA-MM-DD.
Data de sortida Preemplenat. S'obté del paràmetre end_date del vostre ping de conversió. 2021-02-03 Podeu actualitzar la data de sortida si ha canviat des que es va fer la reserva. Cadena. El format ha de ser AAAA-MM-DD.
Campanya Preemplenat. És la campanya des de la qual s'ha difós l'anunci. Mobile_NA_PPS No es pot editar N/D
Taxa de comissió Preemplenat. És la taxa de comissió que s'ha establert en el moment de la subhasta. 10% No es pot editar N/D
Valor de la reserva Preemplenat. S'obté del paràmetre value del vostre ping de conversió i ha de representar el valor de la reserva. 456.78 No es pot editar N/D

Valor conciliat

L'anunciant ha d'introduir-lo durant la conciliació.

És el valor final de l'estada de l'hoste. Si s'ha cancel·lat una reserva, definiu aquest valor en zero. Ara bé, si s'ha cancel·lat i heu rebut una comissió de cancel·lació, l'ha d'incloure. 500.12 Podeu introduir un valor de moneda que es correspongui amb la moneda de facturació del vostre compte. Nombre de coma flotant
Cost de comissió Es calcularà automàticament multiplicant el valor conciliat per la taxa de comissió. S'ignoraran els valors d'aquesta columna que hagin penjat els anunciants. 50 No es pot editar N/D
Moneda Preemplenat. És la moneda de facturació del vostre compte. USD No es pot editar N/D

Estat

L'anunciant ha d'introduir-lo durant la conciliació.

És l'estat de la reserva. Tindrà un estat predeterminat basat en la llista que s'inclou a continuació i que haureu d'actualitzar durant la conciliació. Consulteu la secció següent.

• (Automàtic) Reserva activa: la data de sortida encara no ha passat i l'estada de l'hoste encara no s'ha completat. Tingueu present que aquesta reserva no es pot conciliar tret que la data de sortida hagi canviat.
  • (Automàtic) Conciliació necessària: l'estada de l'hoste s'ha completat perquè la data de sortida ha passat. Heu d'actualitzar l'estat d'aquesta reserva en un termini de 45 dies a partir de la data de sortida.
  • (Introduït pel partner) Estada completada: si l'estada s'ha completat, heu d'actualitzar la reserva a aquest estat.
  • (Introduït pel partner) Cancel·lada: si l'estada s'ha cancel·lat, heu d'actualitzar la reserva a aquest estat.
Estada completada Podeu actualitzar l'estat a "Estada completada" o "Cancel·lada" a la pujada. No podeu modificar una fila un cop s'hagi facturat la reserva.

Cadena. Consulteu els estats de pujada compatibles:

• Estada completada: si l'estada s'ha completat, heu d'actualitzar la reserva a aquest estat.
  • Cancel·lada: si l'estada s'ha cancel·lat, heu d'actualitzar la reserva a aquest estat.
Facturat Preemplenat. Indica si se us ha facturat o no aquesta reserva. No No es pot editar N/D

Política d'informes

Totes les reserves sense conciliar es donen per completades automàticament 45 dies després de la data de sortida pertinent. Per tant, se us facturaran les estades completades si no concilieu la reserva.

Si la precisió dels vostres informes no satisfà Google, podem sol·licitar, amb una antel·lació de com a mínim 7 dies i per motius raonables, que proporcioneu els documents o registres necessaris que ens permetin determinar si els informes o pagaments que s'han dut a terme eren precisos en el moment en què es van penjar. Si no proporcioneu els documents o registres, o si Google creu que encara no demostren la precisió dels informes, Google pot deixar de publicar anuncis del vostre hotel.

Conciliació automatitzada

Podeu automatitzar el procés de conciliació mitjançant l'API de Google Ads i programant una pujada massiva de l'informe de conciliació. Per programar una pujada recurrent, podeu repetir el procés següent:
  1. Baixeu l'informe de reserves mitjançant l'API de Google Ads. Més informació sobre com podeu utilitzar l'API hotel_reconciliation
  2. Prepareu l'informe de conciliació que voleu penjar i assegureu-vos que estigui disponible en un full de càlcul de Google o en una ubicació HTTPS o SFTP.
  3. Programeu una pujada massiva recurrent a Google Ads. Més informació sobre com podeu configurar una pujada massiva recurrent

Preguntes més freqüents

Com es facturen les campanyes de comissions (per estada)?

Les reserves de campanyes de comissions (per estada) es poden facturar 45 dies després de la data de sortida de cada reserva que s'hagi registrat a la pestanya "Comissions". Si les concilieu abans, no se us facturarà res fins que no hagin passat almenys 45 dies a partir de la data de sortida.

Aquest tipus de campanyes s'inclouran a la facturació del compte de Hotel Center enllaçat.

Si utilitzo la funció d'anul·lació de conversions a Google Ads per anul·lar conversions, les reserves es trauran del meu informe de conciliació?

No, actualment la funció d'anul·lació de conversions no funciona amb la conciliació de comissions.

Què puc fer si m'oblido de modificar l'estada d'un hoste en un informe de conciliació?

Teniu fins a 45 dies a partir de la data de sortida de cada reserva per modificar l'informe de conciliació i l'estat de la reserva. Si no ho feu, se us facturarà automàticament la reserva. Us recomanem que reviseu la pestanya "Comissions" com a mínim un cop al mes per comprovar si falten estades d'hostes.

En quins idiomes està disponible l'informe de conciliació?

Admetem tots els idiomes que ja siguin compatibles amb Google Ads. Si l'idioma del vostre compte no és l'anglès, us recomanem que baixeu l'informe directament des de la pestanya "Comissions" i que el feu servir com a plantilla per a les files de capçalera. No proveu de traduir les files de capçalera del fitxer de conciliació, ja que, si ho feu, pot ser que no pugueu penjar-lo.

He de penjar l'identificador de comissió amb ratlles baixes?

No. Podeu penjar l'identificador de comissió amb ratlles baixes o sense. Les ratlles baixes només serveixen perquè els usuaris d'Excel no tinguin problemes de format durant la baixada.

He comès un error en la darrera pujada. Puc corregir-lo?

Disposeu de 45 dies a partir de la data de sortida per corregir el fitxer de conciliació que heu penjat. Per fer-ho, només heu de penjar un altre fitxer corresponent a la reserva que voleu corregir amb el mateix identificador de comissió. Podeu fer la pujada tantes vegades com vulgueu fins a 45 dies després de la data de sortida. Us recomanem que feu la conciliació tan aviat com sigui possible per tenir temps de corregir els errors.

Se'm facturarà cada vegada que pengi el fitxer de conciliació?

No, no se us facturarà fins que hagin passat 45 dies a partir de la data de sortida. A més, pot ser que la data de facturació real sigui posterior en funció de la configuració de pagament. Us recomanem que feu la conciliació tan aviat com sigui possible per tenir temps de corregir els errors.

Si tinc diversos comptes de Google Ads, he de penjar un fitxer de conciliació per a cadascun?

Sí. No agrupeu els informes de conciliació de diversos comptes en un de sol. Això pot fer que se us facturi un import incorrecte i que les ofertes del compte es vegin afectades negativament.

L'identificador d'hotel, la data d'entrada o la data de sortida han canviat des que es va fer la reserva inicial perquè l'usuari ha modificat la reserva (per exemple, ha allargat la durada de l'estada). Puc actualitzar aquests camps al fitxer de conciliació?

Sí, podeu actualitzar aquests camps al fitxer de conciliació perquè l'informe s'actualitzi en conseqüència quan el pengeu. Consulteu els requisits de format de les columnes quan modifiqueu aquests camps.

Com afecten els ajustos d'oferta la meva conciliació i facturació?

Els ajustos d'oferta pertinents s'aplicaran automàticament a la taxa de comissió que s'inclou a l'informe Comissions. Més informació sobre els ajustos d'oferta per a campanyes d'hotels

No trobo cap identificador de comanda emplenat al meu informe de comissions. Què he de fer?

Si no envieu identificadors de comanda a Google als pings de conversió, no veureu cap identificador de comanda a l'informe. Consulteu aquestes instruccions del Centre d'ajuda per obtenir informació sobre com podeu configurar el seguiment de conversions amb l'identificador de comanda com a paràmetre.

Enllaç relacionat