Uusia tapoja tukea mittausta ensimmäisen osapuolen datan avulla

15.4.2021

Vahvojen asiakassuhteiden kehittäminen on aina ollut brändeille äärimmäisen tärkeää menestyksekkään liiketoiminnan luomisessa. Tämä on entistäkin tärkeämpää tietoturvallisuutta painottavassa maailmassa, jossa käyttäjiä ei seurata verkossa tunnisteiden avulla.

Jotta voimme tukea entistä paremmin ratkaisuja, jotka perustuvat näihin suoriin suhteisiin kuluttajien ja brändien sekä kuluttajien ja julkaisijoiden välillä, päivitämme yleisen sivustotagin (gtag.js) ja Google Tag Managerin (gtm.js). Tämän päivityksen myötä voimme asettaa uuden SameSite-evästeen mainostajien verkkotunnuksiin ja parantaa sitä, miten konversioita luetaan mainosten ansioksi.

Uusi eväste toimii nykyisten ensimmäisen osapuolen evästeiden tapaan, eli se on yksilöllinen ja sitä käytetään vain oman sivustosi käyttäjien yhteydessä. Toukokuusta 2021 alkaen tämän ensimmäisen osapuolen evästeen avulla voidaan entistä tarkemmin määrittää konversioiden attribuutio myös sellaisissa tapauksissa, joissa yksi tai useampi mainoksesi saa käyttäjäsi aktivoitumaan ennen konvertoitumista.

Mainostajat voivat kieltäytyä ensimmäisen osapuolen evästeitä käyttävien taggausratkaisujemme käytöstä milloin tahansa poistamalla konversiolinkityksen käytöstä. Lue lisää

Varmista, että annat käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydät suostumuksen datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakkuustiimiisi.

Kirjoittaja: James Ioannidis, Product Manager, Google Ads