Nya sätt att underlätta mätning med data från första part

15 april 2021

För att bygga upp en framgångsrik verksamhet har det alltid varit avgörande för företag att utveckla starka relationer till kunderna. Detta blir ännu viktigare i takt med att frågan om integritet på nätet spelar en allt större roll och där man tar steget bort från identifierare som spårar användarna på hela webben.

Vi fördjupar vårt stöd för lösningar som bygger vidare på dessa direkta relationer mellan kunderna och de företag och utgivare de använder sig av. Som ett led i detta arbete uppdaterar vi den globala webbplatstaggen (gtag.js) och Google Taggstyrning (gtm.js) så att det placeras en ny förstapartscookie (ursprungsplatsens cookie) på annonsörernas webbdomäner i syfte att tillskriva annonser konverteringar.

I linje med hur befintliga förstapartscookies fungerar är den nya cookien unik och begränsad till användare enbart på din webbplats. Från och med maj 2021 ger denna förstapartscookie möjligheter till mer exakt attribution av konverteringar, bland annat i situationer då en användare klickar på flera av dina annonser före konverteringen.

Annonsörer kan när som helst välja bort våra taggningslösningar som använder förstapartscookies genom att inaktivera konverteringslänkning. Läs mer.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om uppgifterna du samlar in och att inhämta samtycke när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Tveka inte att kontakta ditt kontoteam om du har frågor.

Upplagt av James Ioannidis, Product Manager, Google Ads