Videoräckviddskampanjer

Videoräckviddskampanjer är nästa generations metod att köpa räckvidd i Google Ads. Videoräckviddskampanjer ger dig större räckvidd för din budget med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser, inte överhoppningsbara in stream-annonser, flödesannonser eller Shorts-annonser. I den här artikeln beskriver vi hur videoräckviddskampanjer fungerar och deras fördelar samt riktlinjer och specifikationer för annonsmaterial.

Fördelar

• Uppnå räckviddsmål: Videoräckviddskampanjer är optimerade för att nå så många unika användare som möjligt med din budget och dina inriktningskriterier.
  • Flexibilitet att välja hur du vill nå dina räckviddsmål: Du kan maximera räckvidden för en viss budget med en effektiv kombination av bumperannonser, överhoppningsbara in stream-, flödes- och Shorts-annonsformat, nå människor. med hela ditt budskap med endast det inte överhoppningsbara in stream-annonsformatet, eller nå samma personer flera gånger i veckan med olika kombinationer av bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonsformat och inte överhoppningsbara in stream-annonser.
  • Skapa varumärkesmedvetenhet: Oavsett hur du väljer att nå dina räckviddsmål är räckviddskampanjer det mest kostnadseffektiva sättet att maximera varumärkesexponeringen över en bred målgrupp.

Användningsområde

Videoräckviddskampanjer kan vara särskilt användbara för dig om

• du är varumärkesköpare med räckvidds- eller medvetenhetsmål och vill ta hjälp av Google för att hitta så många personer som möjligt i din målgrupp till lägsta möjliga pris
  • du vill skapa en kampanj med flera annonsformat för att maximera effektiv räckvidd i stället för att skapa flera kampanjer med olika annonsformat i varje.
  • du vill nå personer med endast inte överhoppningsbara in stream-annonser för att vara säker på att de ser hela ditt budskap.
  • du vill förbättra annonsigenkänning och uppmuntra till övervägande av dina produkter eller tjänster genom att nå samma personer flera gånger.

Så fungerar det

Med videoräckviddskampanjer kan du välja hur du vill nå ditt mål. Du kan välja bland följande alternativ:

• Med Effektiv räckvidd kan du nå fler unika användare till lägre kostnad med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser eller en valfri kombination av båda typerna i samma kampanj. Om du aktiverar flerformatsannonser kan du även använda flödes- och Shorts-annonser för att få ännu större räckvidd med din budget.
  • Med Inte överhoppningsbar in stream kan du nå din målgrupp med hela ditt budskap med hjälp av upp till 15 sekunder långa inte överhoppningsbara in stream-annonser.
  • Med Målfrekvens kan du nå samma användare ett visst antal gånger varje vecka med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser och inte överhoppningsbara in stream-annonser.

Riktlinjer för annonsmaterial

Funktion Specifikationer
Step 1 Rubrik
  • Högst 90 tecken
Step 2 Beskrivning
  • Högst 90 tecken
Step 3 Visningsadress
  • Högst 255 tecken
Step 4 Uppmaning (valfritt)
  • Högst 10 tecken
  • Valfri rubrik på högst 15 tecken som medföljer uppmaningen.

Rekommenderas Kan även ta emot Informationstexter
Upplösning

1080p (Full HD)

Rekommenderade pixlar (px) för HD:

• 1 920 × 1 080 px (horisontell)
  • 1 080 × 1 920 px (vertikal)
  • 1 080 × 1 080 px (kvadrat)

720p (Standard HD)

Minsta antal pixlar:

• 1 280 × 720 px (horisontell)
  • 720 × 1 280 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)

Minsta antal pixlar för SD:

• 640 × 480 px (horisontell)
  • 480 × 640 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)
För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.
Bildformat
  • 16:9 för horisontell
  • 9:16 för vertikal
  • 1:1 för kvadrat
  • 4:3 (SD) för horisontell
  • 2:3 för vertikal
För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.
Format .MPG (MPEG-2 eller MPEG-4) .WMV, .AVI, .MOV och .FLV .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm och HEVC (h265) Vi kan inte ta emot ljudfiler som MP3-, WAV- eller PCM-filer på YouTube.
Filstorlek 256 GB - -

Sammansättning för effektiv räckvidd

• Överhoppningsbar in stream
  • Bumper
  • Videoflödesannonser
  • Shorts

Rekommenderad orientering och annonslängd:

• (1) horisontell 0,15 sek och (1) horisontell 0,06 sek
  • (1) vertikal 0,06–0,60 sek
  • Överhoppningsbar in stream: valfri längd
  • Bumper: valfri längd <0,06 sek
  • Videoflödesannons: valfri längd
  • Shorts-video: Valfri längd (vertikal rekommenderas)
Genom att följa rekommenderad orientering och annonslängd kan du visa annonser i alla kvalificerade annonsutrymmen.

Sammansättning för målfrekvens

• Överhoppningsbar in stream
  • Inte överhoppningsbar in stream
  • Bumper

Rekommenderad orientering och annonslängd:

• Minst (1) horisontell 0,15 och (1) horisontell 0,06 sek
  • Överhoppningsbar in stream: horisontell valfri längd
  • Inte överhoppningsbar in stream: horisontell 0,06–0,15 sek (0,06–0,20 sek på vissa marknader)
  • Bumper: horisontell ≤0,06 sek