Definisjon av negative søkeord

Et negativt søkeord er en type søkeord du kan legge inn for å hindre at annonsen din blir utløst av det aktuelle ordet eller uttrykket. Annonsene dine blir ikke vist til personer som søker etter det aktuelle ordet eller uttrykket. Dette kalles også et negativt samsvar.

Når du for eksempel legger til «gratis» som negativt søkeord i kampanjen eller annonsegruppen din, forteller du Google Ads at annonsen ikke skal vises for søk som inneholder ordet «gratis». I Displaynettverket er det mindre sannsynlig at annonsen din vises på et nettsted når de negative søkeordene dine samsvarer med nettstedinnholdet.