Negatiivinen avainsana: Määritelmä

Negatiivinen avainsana on avainsanatyyppi, joka estää mainoksesi käynnistymisen tiettyjen sanojen tai ilmausten yhteydessä. Mainoksiasi ei näytetä näitä ilmauksia hakeville käyttäjille. Tätä kutsutaan myös negatiiviseksi osumaksi.

Kun lisäät kampanjasi tai mainosryhmäsi negatiiviseksi avainsanaksi esimerkiksi sanan "ilmainen", Google Ads ei näytä mainostasi sellaisten hakujen yhteydessä, joissa esiintyy termi "ilmainen". Mainoksesi näkyy epätodennäköisemmin Display-verkoston sivustolla, kun negatiiviset avainsanasi vastaavat sivuston sisältöä.