Om modellering basert på samtykkemodus

Fra og med april 2021 blir konverteringsmodellering basert på samtykkemodus tilgjengelig for Google Ads-brukere som innfrir alle kvalifikasjonskravene. Modellerte konverteringer registreres i Konverteringer-kolonnen og fremgår i alle de tilhørende rapportene der disse dataene benyttes.

Dette skjer når du har implementert samtykkemodus

For at du skal innfri de strenge kravene vi stiller til kvalitetssikring av attribusjonsdata, må du oppfylle disse kriteriene:

Når de ovennevnte kriteriene er innfridd, går modellene våre inn i en opplæringsperiode. Du kan vente deg at de modellerte konverteringene gradvis tas med i konverteringsrapporteringen din, og at de rapporterte resultatene gradvis blir bedre og bedre.

Hvordan fungerer modellering av konverteringer med utgangspunkt i samtykkemodus?

Hvis en bruker ikke samtykker i informasjonskapsler som skal brukes i annonse- eller analyseøyemed, blir de relevante Google-taggene forbundet med samtykkemodus justert ved hjelp av AI-løsninger fra Google til verken å lese eller skrive informasjonskapsler som skal brukes til analyse- eller annonseringsformål. Uten informasjonskapsler får annonsører et hull i målingen sin, og de mister informasjon om banene brukerne følger på nettstedet sitt. De kan da ikke lenger knytte brukerinteraksjoner direkte opp mot konverteringer.

Med konverteringsmodellering kan du fylle ut hullene i mediemålinger i tilfeller der det ikke er mulig å observere banen mellom annonseinteraksjoner og konverteringer. I konverteringsmodellering bruker vi AI-løsninger fra Google for å analysere observerbare data og historiske trender. Slik får vi tallfestet forholdet mellom brukere som henholdsvis gir og ikke gir samtykke. Med utgangspunkt i observerbare brukeropplevelser der brukerne har samtykket i bruk av informasjonskapsler, anslår så modellene våre attribusjonsbaner for brukeropplevelsene der samtykke ikke ble gitt. Med dette får du et mer presist og fullstendig bilde av annonseringsforbruket og resultatene du oppnår – samtidig som vi respekterer brukernes valg om å gi eller nekte samtykke.

Modellerte konverteringer basert på samtykkemodus integreres direkte i rapportene om Google Ads-kampanjene dine, med samme granularitet som observerte konverteringer. Disse dataene blir så importert til Googles budgivningsverktøy, og du vet dermed at kampanjene dine blir optimalisert basert på et fullstendig bilde av resultatene dine.

Forholdet mellom samtykkefrekvens og modellerte konverteringer

Du kan forvente at konverteringsfrekvensen for brukere som ikke har gitt samtykke i bruk av informasjonskapsler, er betydelig lavere enn konverteringsfrekvensene for de som har samtykket i dette. Gjennom omfattende analyser har vi sett at konverteringsfrekvensene til brukerne varierer alt etter hvilken samtykkestatus de har. Brukere som har gitt samtykke, har som regel to til fem ganger større sjanse for å konvertere enn brukere som ikke har gitt samtykke. Tallet varierer imidlertid i stor grad ut fra en rekke faktorer som bransje, konverteringstype og samtykkefrekvenser.

Infografikk hvor vi forklarer hvordan vi modellerer konverteringer basert på samtykkemodus

I eksempelet ovenfor kan du se hvordan samtykkefrekvenser og økninger eller reduksjoner i konverteringsfrekvensen ikke er forholdsmessig like. Dette kommer av at brukere som ikke gir samtykke, i snitt har færre konverteringer. I det ovennevnte tilfellet har annonsøren en samtykkefrekvens på 50 %, mens nedgangen i antallet konverteringer bare er på 19 % (12 av 62), og økningen i konverteringsfrekvensen som kan tilskrives konverteringsmodellering, er på 18 %.

Merk: Google får ikke registrert hvorvidt en konvertering som kan tilskrives en bruker som ikke har gitt samtykke, er forbundet med en foregående annonseinteraksjon. Med modellene våre får du hjelp til å etablere banen mellom annonseinteraksjoner og konverteringshendelser, og målet er å minimere for optimistiske anslag. På grunn av dette kan derfor enkelte konverteringer som faktisk forekom, ikke bli tatt høyde for ettersom de ikke kan tilskrives annonseklikk uten at det brukes informasjonskapsler.

Innvirkningen dette har på budgivning og rapportering

Fra og med april 2021 kan du se at modellering basert på samtykkemodus kan brukes i forbindelse med budgivning og rapportering i Google Ads-kontoen din. Du trenger ikke selv å gjøre noe for å kunne dra nytte av modellering av konverteringer basert på samtykkemodus. Modellerte konverteringer registreres i Konverteringer-kolonnen. Hvis du sporer verdier, blir dessuten de modellerte konverteringsverdiene vist i Konverteringsverdi-kolonnen. Modellerte konverteringer påvirker alle rapporter med konverteringskolonner.

Hvis du tidligere har gått over fra en budstrategi med mål-CPA eller mål-ROAS til budstrategien maksimer antall konverteringer eller maksimer konverteringsverdien for å få kontroll over endringene som følger av at samtykke gis eller avvises, anbefaler vi at du bytter tilbake til mål-CPA eller mål-ROAS når denne modelleringen er lansert, for å oppnå så gode resultater som mulig. Hvis du tidligere justerte de automatiske budmålene for å ta høyde for samtykkeendringene, bør du holde øye med forbruket og gradvis justere målene, så du kan gå tilbake til de opprinnelige avkastningsmålene.

Få mest mulig ut av modellering av konverteringer basert på samtykkemodus

Hvis det ikke gis samtykke i bruk av informasjonskapsler (ad_storage eller analytics_storage=’denied’), anbefaler vi at du bruker samtykkemodus til å sende ping uten informasjonskapsler for å få mer presis modellering. Konverteringsmodellering via samtykkemodus blir mest nøyaktig når disse pingene uten informasjonskapsler blir utløst. Finn ut mer om hvordan personvern respekteres i samtykkemodus gjennom ping uten informasjonskapsler, når det ikke gis samtykke i bruk av informasjonskapsler (ad_storage eller analytics_storage=’denied’).

Merk: Med ping uten informasjonskapsler i samtykkemodus blir det aldri sporet enkeltbrukere i apper eller på nettsteder, ei heller utarbeidet remarketinglister eller generert brukerprofiler.

Konverteringsmodellering kan fortsatt være tilgjengelig for annonsører som blokkerer ping uten informasjonskapsler, men systemene våre kan ikke generere annonsørspesifikke kalibreringsfaktorer, noe som kan påvirke nøyaktigheten til modelleringen. Ping uten informasjonskapsler er avgjørende for å generere tilpassede kalibreringsfaktorer for hver annonsør.

Linker til beslektet innhold