Over modellering voor de toestemmingsmodus

Vanaf april 2021 is conversiemodellering voor de toestemmingsmodus beschikbaar in Google Ads voor gebruikers die aan alle deelnamevereisten voldoen. Gemodelleerde conversies worden getoond in de kolom Conversies en zijn te vinden in alle downstreamrapporten die deze gegevens gebruiken.

Inzicht krijgen in wat er gebeurt nadat u de toestemmingsmodus heeft geïmplementeerd

U moet de volgende kwaliteitscontroles doorlopen om te voldoen aan onze strenge betrouwbaarheidsdrempelwaarden:

Als u aan de bovenstaande vereisten voldoet, beginnen onze modellen aan de trainingsperiode. Gemodelleerde conversies worden geleidelijk opgenomen in uw conversierapportage en u ziet waarschijnlijk geleidelijk verbeteringen in gerapporteerde prestaties.

Hoe werkt modellering voor de toestemmingsmodus?

Als een gebruiker geen toestemming geeft voor advertentiecookies of analysecookies, past de toestemmingsmodus via de AI van Google het relevante gedrag van Google-tags aan zodat cookies niet worden gelezen of geschreven voor advertentie- of analysedoeleinden. Zonder cookies ontbreken er gegevens in de meting van adverteerders en hebben ze geen inzicht in gebruikerspaden op hun site. Ze kunnen advertentie-interacties van gebruikers niet meer rechtstreeks koppelen aan conversies.

Met conversiemodellering kunt u ontbrekende gegevens in mediameting krijgen als het niet mogelijk is om het pad tussen advertentie-interacties en conversies te observeren. Voor conversiemodellering wordt gebruikgemaakt van de AI van Google om waarneembare gegevens en historische trends te analyseren, waarbij de relatie wordt gemeten tussen gebruikers die wel en die geen toestemming hebben gegeven. Daarna evalueren onze modellen aan de hand van waarneembare gebruikersreizen waarop gebruikers toestemming voor het gebruik van cookies hebben gegeven, de attributiepaden voor de reizen waarop gebruikers geen toestemming hebben gegeven. Zo krijgt u een complete, nauwkeurige weergave van advertentie-uitgaven en -resultaten, terwijl u tegelijkertijd de toestemmingskeuzes van gebruikers respecteert.

Gemodelleerde conversies via de toestemmingsmodus worden rechtstreeks in uw Google Ads-campagnerapporten geïntegreerd met hetzelfde detailniveau als waargenomen conversies. Deze gegevens worden dan gebruikt voor de biedingstools van Google, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw campagnes worden geoptimaliseerd op basis van een complete weergave van uw resultaten.

De relatie tussen toestemmingspercentages en gemodelleerde conversies

Uw conversiepercentages waarvoor geen toestemming is gegeven, zijn waarschijnlijk aanzienlijk lager dan de conversiepercentages waarvoor wel toestemming is gegeven. Uit een uitgebreide analyse is gebleken dat conversiepercentages van gebruikers variëren, afhankelijk van of de gebruiker wel of geen toestemming heeft gegeven. Gebruikers die toestemming hebben gegeven, converteren doorgaans 2 tot 5 keer zo vaak als gebruikers die geen toestemming hebben gegeven. Dit varieert sterk, afhankelijk van factoren zoals toestemmingspercentages, branche en conversietype.

Infographic waarin wordt uitgelegd hoe modellering voor de toestemmingsmodus werkt

In het bovenstaande voorbeeld ziet u dat de af- en toenamen van de toestemmingspercentages en het conversiepercentage niet gelijk zijn. Dat komt omdat gebruikers die geen toestemming hebben gegeven, meestal minder vaak converteren. In dit geval heeft de adverteerder een toestemmingspercentage van 50%, maar is het aantal conversies met slechts 19% gedaald (12 van 62) en is het conversiepercentage met 18% gestegen dankzij conversiemodellering.

Opmerking: Google kan niet waarnemen of een conversie waarvoor geen toestemming is gegeven, eerder een advertentie-interactie heeft gehad. Onze modellen vullen het pad tussen advertentie-interacties en conversiegebeurtenissen in en proberen daarbij de voorspelde informatie zo veel mogelijk te beperken. Als gevolg hiervan worden sommige conversies die in werkelijkheid plaatsvonden, mogelijk niet meegeteld omdat ze zonder cookies niet kunnen worden toegeschreven aan advertentieklikken.

Gevolgen voor rapportage en biedingen

Vanaf april 2021 is toestemmingsmodellering beschikbaar voor rapportage en biedingen in uw Google Ads-account. U hoeft verder niets te doen om gebruik te maken van modellering voor de toestemmingsmodus. Gemodelleerde conversies vindt u in de kolom Conversies. Als u waarden bijhoudt, staan de waarden voor gemodelleerde conversies ook in de kolom Conversiewaarde. Gemodelleerde conversies hebben gevolgen voor alle rapporten die gebruikmaken van conversiekolommen.

Als u eerder bent overgeschakeld van de biedstrategieën Doel-CPA of Doel-ROAS naar Aantal conversies maximaliseren of Conversiewaarde maximaliseren om de impact van toestemmingswijzigingen te beperken, raden we u aan Doel-CPA of Doel-ROAS weer te gebruiken zodat de prestaties worden geoptimaliseerd nadat modellering is gelanceerd. Als u eerder doelen voor automatisch bieden heeft aangepast om de impact van toestemmingswijzigingen te beperken, moet u de uitgaven controleren om geleidelijk doelen aan te passen en terug te keren naar uw vorige ROI-doelen.

Optimaal gebruikmaken van modellering voor de toestemmingsmodus

Als toestemming voor cookies wordt geweigerd (ad_storage of analytics_storage='denied'), raden we u aan de toestemmingsmodus te gebruiken om pings zonder cookies te versturen, voor een nauwkeurigere modellering. Conversiemodellering via de toestemmingsmodus is het nauwkeurigst wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze pings zonder cookies. Kom meer te weten over hoe de toestemmingsmodus ervoor zorgt dat de privacy van gebruikers wordt gerespecteerd met pings zonder cookies als toestemming voor cookies wordt geweigerd (ad_storage of analytics_storage='denied').

Opmerking: Pings zonder cookies van de toestemmingsmodus worden nooit gebruikt om afzonderlijke gebruikers te volgen in apps of op websites, remarketinglijsten samen te stellen of gebruikersprofielen te genereren.

Conversiemodellering is mogelijk nog steeds beschikbaar voor adverteerders die pings zonder cookies blokkeren, maar onze systemen kunnen geen adverteerderspecifieke kalibratiefactoren genereren. Dit kan invloed hebben op de nauwkeurigheid van de modellering. Pings zonder cookies zijn essentieel om voor elke adverteerder aangepaste kalibratiefactoren te genereren.