Suostumustilan mallintaminen

Huhtikuusta 2021 alkaen käyttäjät, jotka täyttävät kaikki kelpoisuusvaatimukset, voivat käyttää Google Adsissa suostumustilan konversiomallinnusta. Mallinnetut konversiot näkyvät Konversiot-sarakkeessa ja kaikissa raporteissa, joissa tätä dataa käytetään.

Mitä tapahtuu, kun olet ottanut suostumustilan käyttöön?

Tiukkojen luotettavuuskynnysten täyttyminen edellyttää, että täytät seuraavat laatuvaatimukset:

Kun yllä mainitut ehdot täyttyvät, mallimme aloittavat koulutusjaksot. Mallinnettuja konversioita alkaa hiljalleen näkyä konversioraporteissasi, ja luultavasti myös raportoidut tulokset alkavat vähitellen parantua.

Näin suostumustilan mallinnus toimii

Jos käyttäjä ei anna suostumusta mainos- tai analytiikkaevästeiden käytölle, Googlen tekoälyyn perustuva suostumustila muuttaa asiaankuuluvien Google-tagien toimintaa siten, että ne eivät lue tai kirjoita evästeitä mainontaa tai analytiikkaa varten. Evästeiden puuttuminen näkyy mainostajille niin, että mittauksessa on puutteita eivätkä he saa tietoa käyttäjien reiteistä sivustolla. Mainostajat eivät tällöin pysty suoraan yhdistämään mainosinteraktioita konversioihin.

Konversiomallinnus voi auttaa täydentämään mediamittauksen puutteita, jos mainosinteraktioiden ja konversioiden välistä reittiä ei ole mahdollista havaita. Konversiomallinnuksessa käytetään Googlen tekoälyä havaittavissa olevan datan ja aiempien trendien analysointiin. Näin voidaan selvittää suostumuksen antaneiden ja evänneiden käyttäjien määrän välinen suhde. Mallimme hyödyntävät havaittavissa olevia käyttäjäpolkuja, joissa käyttäjät ovat antaneet suostumuksen evästeiden käytölle, ja arvioivat niiden avulla sellaisia attribuutioreittejä, joissa suostumusta ei ole annettu. Näin voidaan saada täydellisempi ja tarkempi kuva mainontakuluista ja lopputuloksista käyttäjien suostumusvalintoja kunnioittaen.

Suostumustilan avulla mallinnetut konversiot integroidaan suoraan Google Adsin kampanjaraportteihin yhtä yksityiskohtaisesti kuin havaitut konversiot. Tämän jälkeen data siirtyy Googlen hintatarjoustyökaluihin. Näin voit olla varma siitä, että kampanjasi optimoidaan kaikkien tulostesi perusteella.

Suostumusprosenttien ja mallinnettujen konversioiden välinen suhde

Suostumuksen evänneiden käyttäjien konversioprosentit ovat odotettavasti merkittävästi alhaisempia kuin suostumuksen antaneiden käyttäjien konversioprosentit. Analyysimme ovat osoittaneet, että käyttäjien konversioprosentit vaihtelevat suostusmustilan mukaan. Suostumuksen antaneet käyttäjät konvertoituvat yleensä 2–5 kertaa todennäköisemmin kuin käyttäjät, jotka eivät ole antaneet suostumusta. Tässä on kuitenkin paljon vaihtelua suostumusprosenttien, toimialan ja konversiotyypin mukaan.

Infograafi, joka kuvaa sitä, miten suostumustilan mallinnus toimii

Yllä olevasta esimerkistä näet, että suostumusprosenttien ja konversioprosentin laskut ja nousut eivät ole yhtä suuria, sillä suostumuksen evänneet käyttäjät konvertoituvat tyypillisesti harvemmin. Tässä tapauksessa mainostajan suostumusprosentti on 50 %, mutta konversioiden määrä on laskenut vain 19 % (12/62) ja konversioprosentti on noussut konversiomallinnuksen avulla 18 %.

Huom. Google ei pysty selvittämään, onko konvertoitumista ennen esiintynyt mainosinteraktio, jos konversion yhteydessä ei ole annettu suostumusta. Malliemme avulla voidaan täydentää mainosinteraktioiden ja konversiotapahtumien välistä reittiä ja välttää tietojen liiallinen ennustaminen. Tämän takia joitakin todellisia konversioita ei ehkä lasketa, sillä niitä ei voida yhdistää mainosten klikkauksiin ilman evästeitä.

Vaikutukset raportointiin ja hintatarjouksiin

Huhtikuusta 2021 alkaen suostumusmallinnus on käytettävissä Google Ads ‑tilisi raportoinnissa ja hintatarjouksissa. Sinun ei tarvitse ottaa suostumustilan mallinnusta käyttöön erikseen. Mallinnetut konversiot näkyvät Konversiot-sarakkeessa. Jos seuraat arvoja, mallinnetut konversioarvot näkyvät Konversioarvo-sarakkeessa. Mallinnetut konversiot vaikuttavat kaikkiin raportteihin, joissa käytetään konversiosarakkeita.

Jos olet aiemmin siirtynyt käyttämään CPA-tavoitteen tai ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategian sijasta konversiomäärän maksimoivaa tai konversioarvon maksimoivaa hintatarjousstrategiaa, jotta voisit hallita suostumusta koskevien muutosten vaikutusta, suosittelemme, että palaat käyttämään CPA-tavoitetta tai ROAS-tavoitetta, jotta voit saada mahdollisimman hyviä tuloksia mallinnuksen käyttöönoton jälkeen. Jos olet aiemmin muokannut automaattisten hintatarjousten tavoitteita vähentääksesi suostumusta koskevien muutosten vaikutusta, sinun kannattaa seurata kuluja, jotta voit vähitellen taas muuttaa tavoitteita ja palata aiempiin ROI-tavoitteisiisi.

Näin saat suostumustilan mallinnuksesta parhaan hyödyn

Kun evästesuostumus evätään (ad_storage tai analytics_storage=’denied’), suosittelemme lähettämään suostumustilan avulla evästeettömiä ping-kutsuja mallinnustarkkuuden parantamiseksi. Evästeettömien pingien käynnistyminen takaa, että suostumustilan avulla tehty konversiomallinnus on mahdollisimman tarkkaa. Lue lisää siitä, miten suostumustila kunnioittaa käyttäjän yksityisyyttä evästeettömien ping-kutsujen avulla silloin, kun evästesuostumus evätään (ad_storage tai analytics_storage=’denied’).

Huom. Suostumustilan evästeettömiä ping-kutsuja ei koskaan käytetä yksittäisten käyttäjien seuraamiseen sovelluksissa tai verkkosivustoilla eikä uudelleenmarkkinointiluetteloiden tai käyttäjäprofiilien luomiseen.

Konversiomallinnus saattaa olla myös niiden mainostajien käytettävissä, jotka ovat estäneet evästeettömät ping-kutsut, mutta järjestelmämme eivät tällöin pysty luomaan mainostajakohtaisia kalibrointitekijöitä, mikä voi vaikuttaa mallinnustarkkuuteen. Evästeettömät ping-kutsut ovat keskeisen tärkeitä mainostajakohtaisten kalibrointitekijöiden luomisessa.