Sobre la modelització per al mode de consentiment

A partir de l'abril de 2021, la modelització de conversions per al mode de consentiment estarà disponible a Google Ads per als usuaris que compleixin tots els requisits d'idoneïtat. Les conversions modelitzades es mostraran a la columna "Conversions" i es veuran reflectides en tots els informes posteriors en què s'utilitzin aquestes dades.

Entendre què passa després d'implementar el mode de consentiment

Per poder complir els nostres rigorosos llindars de confiança, cal que supereu les comprovacions de qualitat següents:

Un cop es compleixen els criteris anteriors, els nostres models entren en períodes d'aprenentatge. Podreu veure gradualment fluir les conversions modelitzades als informes de conversions i és probable que observeu millores graduals en el rendiment del qual s'informa.

Com funciona la modelització per al mode de consentiment?

Quan un usuari no dona el seu consentiment per a les galetes d'anuncis o d'analítica, el mode de consentiment, mitjançant la intel·ligència artificial (IA) de Google, ajusta el comportament de les etiquetes de Google corresponents perquè no llegeixin ni escriguin galetes amb finalitats publicitàries o analítiques. Sense les galetes, els anunciants tindran un buit en el mesurament i perdran visibilitat sobre els camins que segueixen els usuaris al seu lloc web. Ja no podran vincular directament a les conversions les interaccions dels usuaris amb els anuncis.

La modelització de conversions pot ajudar a emplenar buits de mesurament de mitjans quan no és possible observar el camí entre les interaccions amb anuncis i les conversions. La modelització de conversions utilitza la IA de Google per analitzar les dades observables i l'historial de tendències, i quantifica la relació entre els usuaris que han donat el seu consentiment i els que no. Tot seguit, i a partir dels recorreguts observables dels usuaris que han donat el seu consentiment per a l'ús de galetes, els nostres models avaluen els camins d'atribució dels recorreguts dels usuaris que no han donat el seu consentiment. Així s'obté una visió més completa i exacta de la despesa publicitària i dels resultats, tot respectant les opcions de consentiment dels usuaris.

Les conversions modelitzades mitjançant el mode de consentiment s'integraran directament als informes de les campanyes de Google Ads amb la mateixa granularitat que les conversions observades. Aquestes dades arribaran aleshores a les eines d'ofertes de Google perquè pugueu tenir la seguretat que les vostres campanyes s'optimitzaran segons una perspectiva completa dels resultats.

Relació entre els percentatges de consentiment i les conversions modelitzades

Normalment, els percentatges de conversió dels usuaris que no han donat el seu consentiment són significativament inferiors als percentatges de conversió dels usuaris que sí que l'han donat. Mitjançant una anàlisi exhaustiva, hem observat que els percentatges de conversió dels usuaris varien en funció de l'estat de consentiment dels usuaris. Els usuaris que han donat el seu consentiment solen tenir de 2 a 5 vegades més probabilitats de fer una conversió que els usuaris que no l'han donat. Tanmateix, això varia àmpliament segons factors com ara els percentatges de consentiment, el sector i el tipus de conversió.

Infografia que explica com funcionen els models per al mode de consentiment

L'exemple anterior mostra com els percentatges de consentiment i les pujades i baixades del percentatge de conversió no són iguals, ja que els usuaris que no donen el seu consentiment tendeixen a fer conversions amb menys freqüència. En aquest cas, l'anunciant té un percentatge de consentiment del 50%, però només una baixada del 19% en les conversions (12 de 62) i una pujada del percentatge de conversió del 18% gràcies a la modelització de conversions.

Nota: Google no pot observar si un usuari que ha fet una conversió sense consentiment ha tingut una interacció prèvia amb l'anunci. Els nostres models ajuden a emplenar el camí entre les interaccions amb anuncis i els esdeveniments de conversió amb l'objectiu de minimitzar la sobrepredicció. En conseqüència, és possible que no es tinguin en compte algunes conversions que en realitat sí que s'han produït, ja que no es poden atribuir a clics en anuncis sense galetes.

Implicacions per als informes i per a les ofertes

A partir de l'abril de 2021, veureu la modelització del consentiment disponible per als informes i per a les ofertes al compte de Google Ads. No cal que feu res més per treure partit de la modelització per al mode de consentiment. Les conversions modelitzades es mostraran a la columna "Conversions". Si feu un seguiment dels valors, els valors de conversió modelitzada també es mostraran a la columna "Valor de conversió". Els informes que utilitzin columnes de conversió es veuran afectats per les conversions modelitzades.

Si anteriorment heu canviat de les estratègies d'oferta Cost per acció (CPA) objectiu o Retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu a les estratègies d'oferta Maximització de conversions o Maximització del valor de conversió per controlar l'impacte dels canvis de consentiment, us recomanem que torneu al CPA objectiu o al ROAS objectiu per gaudir d'un rendiment optimitzat un cop hàgim llançat la modelització. Si anteriorment heu ajustat els objectius d'ofertes automàtiques per mitigar l'impacte dels canvis de consentiment, heu de supervisar la despesa per ajustar els objectius gradualment i tornar als objectius de ROI anteriors.

Obtenir el màxim profit de la modelització per al mode de consentiment

Quan es denega el consentiment de galetes (ad_storage o analytics_storage=’denied’), us recomanem que utilitzeu el mode de consentiment per enviar pings sense galetes perquè la modelització sigui més precisa. La modelització de conversions mitjançant el mode de consentiment és més precisa quan s'activen aquests pings sense galetes. Obteniu més informació sobre com el mode de consentiment respecta la privadesa de l'usuari amb pings sense galetes quan es denega el consentiment de galetes (ad_storage o analytics_storage=’denied’).

Nota: els pings sense galetes del mode de consentiment no s'utilitzen mai per fer un seguiment d'usuaris concrets en aplicacions o llocs web, per crear llistes de remàrqueting ni per generar perfils d'usuari.

Tot i així, la modelització de conversions pot estar disponible per als anunciants que bloquegin pings sense galetes, però els nostres sistemes no podran generar factors de calibratge específics d'anunciant, cosa que pot afectar la precisió de la modelització. Els pings sense galetes són essencials per generar factors de calibratge personalitzats per a cada anunciant.