Se rapporten om reglene for konverteringsverdiene dine

Med regler for konverteringsverdier kan du bedre uttrykke verdien konverteringer utgjør for bedriften din. Du kan også enkelt justere verdien av konverteringer i sanntid basert på geografisk posisjon, enhetstype og målgrupper i budgivning under auksjoner.

Når du har konfigurert regler for konverteringsverdier, kan du se gjennom reglene og gjøre ønskede endringer. Du får også se rapportering om reglene for konverteringsverdier i de eksisterende kampanjerapportene dine. Finn ut mer om regler for konverteringsverdier.

Se reglene for konverteringsverdiene dine

Hvis du vil ha mer informasjon om reglene for konverteringsverdier, kan du gå til siden med verdiregler. Sånn gjør du det:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre. Velg Konverteringer under «Måling».
  3. Klikk på Verdiregler i panelet til venstre. Du kan se reglene for konverteringsverdier som du har opprettet, i rapporten om konverteringsverdier.

I rapporten kan du endre og fjerne regler og legge til nye. Finn ut mer om hvordan du kan konfigurere regler for konverteringsverdier. Du kan se rapportering om regler for konverteringsverdier i den eksisterende rapporteringen om kampanjer og konverteringer.

Om rapportering om regler for konverteringsverdier

Du kan justere konverteringsverdiene dine ved å bruke regler for konverteringsverdier. Du kan gjennomgå disse justeringene i de eksisterende rapportene dine med informasjon om konverteringsverdier (f.eks. i kampanjerapportene).

Reglene for konverteringsverdier fungerer både i forbindelse med optimalisering og rapportering. Den samme justerte verdien som fastsettes når det aktuelle budet legges inn, blir brukt i rapporteringen. Regler for konverteringsverdier kan benyttes i søke-, banner- og Shopping-kampanjer.

Verdiene justeres i alle kampanjetyper, deriblant i de med manuell budgivning, mål-CPA-budgivning og budgivning for maksimering av konverteringsverdien. Det er imidlertid bare i verdibaserte budstrategier, for eksempel mål-ROAS-budgivning eller budgivning for maksimering av konverteringsverdien (der det støttes), det automatisk optimaliseres for de nye verdiene.

Hvis du vil gjennomgå rapportering om bestemte regler for konverteringsverdier, kan du segmentere rapportene dine.

Segmentér rapportering om konverteringsverdier

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen.
  3. Klikk på segmentikonet Segment, velg Konverteringer og så Justering for verdiregler.
  4. Velg ønsket segmenteringsalternativ nedenfor:
    • Opprinnelig verdi (regel er brukt): den opprinnelige totalverdien som så fikk en verdiregel implementert.
    • Opprinnelig verdi (ingen regel er brukt): den registrerte totalverdien av konverteringer uten noen verdiregler.
    • Sted, enhet, målgruppe eller ingen betingelser: nettojusteringen da verdiregler ble brukt.

Den totale konverteringsverdien er summen av «Opprinnelig verdi (regel er brukt)», «Opprinnelig verdi (ingen regel er brukt)» samt justeringene knyttet til verdiregler for sted, enhet, målgruppe eller ingen betingelser. Den opprinnelige totalverdien av konverteringene er summen av de 2 segmentene med opprinnelige verdier.

Eksempel:

Tenk deg at du selger bøker for NOK 500 til kunder i Oslo og bøker for NOK 1000 til kunder i Kristiansand. Du konfigurerer en regel for å multiplisere verdien av kunder fra Oslo med 2, så den totale konverteringsverdien blir som følger: (2 x 500) + 1000 = NOK 2000.

• «Opprinnelig verdi (regel er brukt)» = bøker verdt til sammen NOK 500 solgt til kunder i Oslo.
  • «Opprinnelig verdi (ingen regel er brukt)» = bøker verdt til sammen NOK 1000 solgt til kunder i Kristiansand.
  • «Sted»-justeringen = NOK 500 for kundene i Oslo.

Du kan legge til kolonnen for regler for konverteringsverdier i statistikktabellen. Disse kolonnene kalles «Verdijustering» og «All justering av verdi». Rapportering om regler for konverteringsverdier omfatter alle konverteringer, ikke bare de oppført i «Konverteringer»-kolonnen.

Rapportering om regler for konverteringsverdier fra butikksalg og butikkbesøk

Når du bruker regler for konverteringsverdier fra butikksalg og butikkbesøk, kan det være lurt å avgrense bruken av verdiregler til budgivningen samtidig som du rapporterer om den totale verdien av butikksalg eller butikkbesøk (uten bruk av regler). Per nå blir det rapportert konverteringsverdier i alle konverteringskolonner i statistikktabellen, justeringene for verdiregler inkluderes. Du kan imidlertid segmentere kolonner i statistikktabellen for å beregne konverteringsverdien manuelt uten å bruke regler. Dette kan du gjøre ved å legge til «Konverteringer > Verdijustering»-segmenteringen og kryssjekke den forhåndsdefinerte «Verdien av et butikkbesøk»- eller «Verdien av et butikksalg»-kolonnen. Her finner du «Opprinnelig verdi (regel er brukt)» for butikksalg eller butikkbesøk, som er verdien før verdijusteringen tas med i beregningen.

Linker til beslektet innhold