Konversioarvosääntöjen raportin katsominen

Konversioarvosääntöjen avulla voit määritellä yritystoimintaasi liittyvien konversioiden arvon tarkemmin sekä muokata Auction-time-hintatarjousten käyttämiä konversioarvoja helposti reaaliajassa maantieteellisen sijainnin, laitetyypin ja yleisön mukaan.

Kun olet luonut konversioarvosäännöt, voit tarkistaa ne ja tehdä niihin tarvittaessa muutoksia. Voit myös tutustua konversioarvosääntöjen raportointiin kampanjaraporteissasi. Lue lisää konversioarvosäännöistä.

Konversioarvosääntöjen tarkistaminen

Voit tarkistaa konversioarvosääntösi Arvosäännöt‑sivulta seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake]. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta paneelista Arvosäännöt. Näet luomasi konversioarvosäännöt konversioarvoraportissa.

Voit tehdä sääntöihin muutoksia, poistaa sääntöjä tai lisätä uusia sääntöjä. Lue lisää konversioarvosääntöjen luomisesta. Jos haluat katsoa yleistä konversioarvosääntöjä koskevaa raportointia, siirry konversio- ja kampanjaraportteihin.

Konversioarvosääntöjen raportointi

Konversioarvosääntöjä käytetään konversioarvon muokkaamiseen. Muokkaukset näkyvät niissä raporteissa, jotka sisältävät konversioarvon (esim. kampanjaraporteissa).

Konversioarvosäännöt vaikuttavat sekä optimointiin että raportointiin. Samaa muokattua arvoa, joka on määritetty hintatarjoushetkellä, käytetään myös raporteissa. Konversioarvosäännöt ovat käytettävissä Haku-, Display- ja Shopping-kampanjoissa.

Arvoja muokataan kaikissa kampanjoissa, myös niissä, joissa käytetään manuaalisia hintatarjouksia, CPA-tavoitehintatarjouksia tai Maksimoi konversioarvo ‑hintatarjouksia. Kuitenkin vain arvoon perustuvat hintatarjousstrategiat, kuten ROAS-tavoitteen hintatarjoukset tai Maksimoi konversioarvo ‑hintatarjoukset (jos tuettuja), optimoivat kampanjat automaattisesti uusien arvojen mukaan.

Jos haluat tutkia tiettyjen konversioarvosääntöjen raportointia, voit segmentoida raporttisi.

Konversioarvosääntöjen raportoinnin segmentointi

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa segmentointikuvaketta Segmentoi ja valitse sitten Konversiot ja Arvosäännön muokkaus.
  4. Valitse seuraavista segmentointivaihtoehdoista:
    1. Alkuperäinen arvo (sääntö käytössä): Niiden konversioiden yhteenlaskettu alkuperäinen arvo, joissa arvosääntö oli käytössä.
    2. Alkuperäinen arvo (ei sääntöä käytössä): Niiden konversioiden yhteenlaskettu kirjattu arvo, joissa arvosääntö ei ollut käytössä.
    3. Yleisö, Sijainti tai Laite: Nettomuokkaus, kun arvosäännöt olivat käytössä.

Kokonaiskonversioarvo saadaan laskemalla yhteen "Alkuperäinen arvo (sääntö käytössä)", "Alkuperäinen arvo (ei sääntöä käytössä)" sekä Yleisön, Sijainnin tai Laitteen arvosääntöjen mukaan tehdyt muokkaukset. Konversioiden alkuperäinen kokonaisarvo saadaan laskemalla yhteen kaksi alkuperäisen arvon segmenttiä.

Esimerkki:

Oletetaan, että myyt 50 euron edestä kirjoja helsinkiläisille asiakkaille ja 100 euron edestä kirjoja turkulaisille asiakkaille. Luot arvosäännön, jonka mukaan konversioarvo kerrotaan kahdella helsinkiläisten asiakkaiden kohdalla. Kokonaiskonversioarvo on näin ollen 200 € (2 x 50 € + 100 €).

• "Alkuperäinen arvo (sääntö käytössä)" = 50 euron edestä myytyjä kirjoja helsinkiläisille asiakkaille
  • "Alkuperäinen arvo (ei sääntöä käytössä)" = 100 euron edestä myytyjä kirjoja turkulaisille asiakkaille
  • Sijaintiin perustuva muokkaus = 50 euron arvon korotus helsinkiläisille asiakkaille

Voit lisätä konversioarvosääntöjen sarakkeen tilastotaulukkoosi. Konversioarvosääntöjen raportointi koskee kaikkia konversioita, ei vain Konversiot-sarakkeessa olevia konversioita.

Käynnit kaupassa ‑raportointi

Voit nähdä käynnit kaupassa ja konversioarvosääntöjen segmentoinnin, jos sekä käynnit kaupassa ‑raportointisarakkeet että konversioarvosääntöjen segmentointi on valittu. Konversioarvosääntöjen tekemä muokkaus näkyy Paikan päällä käynnin arvo ‑sarakkeessa.