Sådan fungerer budgetændringer

Når du ændrer dit gennemsnitlige daglige budget, kan du straks se disse justeringer på din konto. Hvis du ændrer dit gennemsnitlige daglige budget, kan det påvirke, hvor ofte dine annoncer vises, og hvor meget du bliver debiteret.

Budgetændringer kan påvirke, hvor ofte dine annoncer vises

Google optimerer dit kampagneforbrug for dage i måneden, hvor der er større sandsynlighed for, at du får klik og konverteringer. Når du ændrer dit gennemsnitlige daglige budget, begynder Google at tage højde for det senest ændrede budget i forbindelse med visning af dine annoncer. En stigning i budgettet kan medføre en stigning i forbruget, og et fald i budgettet kan have den modsatte effekt.

Budgetændringer kan påvirke, hvor meget du bliver debiteret

Ændring af dit gennemsnitlige daglige budget påvirker både din daglige forbrugsgrænse og din månedlige forbrugsgrænse. Få flere oplysninger om forbrugsgrænser

Indvirkning på den daglige forbrugsgrænse

På den dag, hvor du foretager en ændring (eller flere ændringer) af dit gennemsnitlige daglige budget, bliver din daglige forbrugsgrænse baseret på det højeste gennemsnitlige daglige budget, som du har valgt for den pågældende dag. Det betyder, at du for de fleste kampagner aldrig bliver debiteret mere end det dobbelte af dit højeste gennemsnitlige daglige budget på den pågældende dag.

Eksempel

Lad os sige, at du har en kampagne med et gennemsnitligt dagligt budget på 100 DKK. På den samme dag øger du først dit budget til 500 DKK og sænker det derefter til 50 DKK. Den daglige forbrugsgrænse for den pågældende dag bliver det højeste af dine gennemsnitlige daglige budgetter ganget med 2, dvs. 500 DKK * 2 = 1.000 DKK.

Indvirkning på månedlig forbrugsgrænse

Når du ændrer dit budget, overstiger dine udgifter for resten af måneden ikke dit nye gennemsnitlige daglige budget ganget med det resterende antal dage i måneden.

Eksempel

Lad os se på en månedlig forbrugsgrænse for november, som strækker sig fra 1. november til 30. november. Den 1. november angiver du et gennemsnitligt dagligt budget på 50 DKK, så du får en månedlig forbrugsgrænse på 1.520 DKK (50 DKK * 30,4). Lad os sige, at du den 24. november kun har brugt 1.030 DKK og beslutter, at du vil hæve dit gennemsnitlige daglige budget for de resterende dage i måneden. Du ændrer derefter dit gennemsnitlige daglige budget til 100 DKK. Det maksimale beløb, du bliver opkrævet for november måned, bliver:

1.030 DKK brugt hidtil + (100 DKK/dag * 7 dage tilbage i november) = 1.730 DKK månedlig forbrugsgrænse

Samling af alle faktorer

Når du ændrer et gennemsnitligt dagligt budget, sker der to ting:

1. Google begynder i forbindelse med visningen af dine annoncer at tage højde for dit netop ændrede budget.
  2. Din daglige forbrugsgrænse og din månedlige forbrugsgrænse bliver opdateret i overensstemmelse med det ændrede budget.

Her er nogle flere eksempler:

Én budgetforøgelse

Lad os sige, at du har en kampagne, der har kørt siden begyndelsen af september. I begyndelsen af september:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 100 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse = 100 DKK * 2 = 200 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 100 DKK * 30,4 = 3.040 DKK

Med 5 dage tilbage i måneden (inklusive den dag, hvor budgettet bliver redigeret) og et samlet forbrug på 2.700 DKK øges det gennemsnitlige daglige budget til 500 DKK. Dette medfører følgende:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 500 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse: 500 DKK * 2 = 1.000 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 2.700 DKK + (500 DKK/dag * 5 resterende dage i september) = 5.200 DKK

Én budgetreduktion

Lad os sige, at du har en kampagne, der har kørt siden begyndelsen af september. I begyndelsen af september:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 100 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse = 100 DKK * 2 = 200 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 100 DKK * 30,4 = 3.040 DKK

Med 5 dage tilbage i måneden (inklusive den dag, hvor budgettet bliver redigeret) og et samlet forbrug på 2.700 DKK sænkes det gennemsnitlige daglige budget til 50 DKK. Dette medfører følgende:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 50 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse for den dag, hvor redigeringen foretages: 100 DKK * 2 = 200 DKK

Dette skyldes, at vi vælger det højeste daglige budget for den pågældende dag.

• Daglig forbrugsgrænse for de resterende dage i måneden: 50 DKK * 2 = 100 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 2.700 DKK + (50 DKK/dag * 5 resterende dage i september) = 2.950 DKK
Bemærk! Den daglige forbrugsgrænse opdateres, men det højeste gennemsnitlige daglige budget bevares for den pågældende dag. Den månedlige forbrugsgrænse tager derimod kun højde for det seneste gennemsnitlige daglige budget.

Flere redigeringer foretaget samme dag

Lad os sige, at du har en kampagne, der har kørt siden begyndelsen af september. I begyndelsen af september:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 100 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse = 100 DKK * 2 = 200 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 100 DKK * 30,4 = 3.040 DKK

Med 5 dage tilbage i måneden (inklusive den dag, hvor budgettet bliver redigeret) og et samlet forbrug på 2.700 DKK øges det gennemsnitlige daglige budget til 500 DKK. Dette medfører følgende:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 500 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse: 500 DKK * 2 = 1.000 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 2.700 DKK + (500 DKK/dag * 5 resterende dage i september) = 5.200 DKK

Den samme dag – et par timer efter den første redigering og med et samlet forbrug på nu 2.800 DKK – reduceres det gennemsnitlige daglige budget til 300 DKK. Dette medfører følgende:

• Gennemsnitligt dagligt budget: 300 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse for den dag, hvor redigeringen foretages: 500 DKK * 2 = 1.000 DKK

Dette skyldes, at vi vælger det højeste daglige budget for den pågældende dag.

• Daglig forbrugsgrænse for de resterende dage i måneden: 300 DKK * 2 = 600 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 2.800 DKK + (300 DKK/dag * 5 resterende dage i september) = 4.200 DKK

Bemærk! Selvom du ikke bevidst ændrer det gennemsnitlige daglige budget for din kampagne, betragtes de følgende handlinger som budgetændringer (i forbindelse med beregning af det maksimale beløb, du kommer til at betale inden for en kalendermåned):

• Ændring af slutdatoen for din kampagne.
  • Valg af en anden tidszone på din Google Ads-konto.

Find ud af, hvordan du vælger en tidszone, og hvordan den indvirker på din budgetcyklus.