Opprett videoeksperimenter

Du kan opprette et videoeksperiment for å finne ut hvilke av videoannonsene dine som er mest effektive på YouTube. Med videoeksperimenter kan du teste ut forskjellige videoannonser på den samme målgruppen. Så kan du se hvilken annonse som appellerer mest til målgruppen, basert på resultatene fra eksperimentet. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette videoeksperimenter.

Illustrasjon som viser kreative eksperimenter for videokampanjer

Slik fungerer det

1. Angi to til fire ulike grupper (såkalte eksperimentgrener).
  2. Velg kampanjene du vil ha med i eksperimentet (med ulike videoannonser i hver enkelt kampanje).
  3. Velg et suksesskriterium nedenfor for å måle og sammenligne resultatene for kampanjene.
    • Absolutt merkevareløft (ikke tilgjengelig som en del av betaversjonen av Demand Gen)
    • Klikkfrekvens (CTR)
    • Konverteringsfrekvens (Konv.frekv.)
    • Kostnad per konvertering (Kostn./konv.)
    • Kostnad per klikk (CPC)
    • Kostnad per tusen visn. (CPM)
    • Kostnad per avspilling (CPV)
    • Andel av video vist

Eksempel

En bilprodusent ønsker å finne ut hvilken av videoannonsene deres for en ny SUV som oppnår flest konverteringer. Produsenten målretter annonsene mot brukere som er interessert i nye luksusbiler og sportsbiler. Produsenten konfigurerer et eksperiment for å sammenligne resultatene som oppnås med to ulike videoannonser (én i hver kampanje), og velger så konverteringer som suksesskriterium. Etter å ha kjørt eksperimentet en stund, ser produsenten at konverteringsvolumet for den ene annonsen er hele åtte ganger høyere enn volumet til den andre annonsen.

Før du begynner

• Lag en hypotese du vil teste, for å finne ut hvilken strategi som fungerer best for eksperimentet. Denne hypotesen bør være knyttet til det overordnede målet for kampanjen. Eksempel: «Med hvilken av disse videoannonsene oppnår jeg høyest konverteringsfrekvens for kampanjen for brukeranskaffelse: en veiledning på to minutter eller en 15-sekunders video med et tilbud?»
  • Opprett minst to videokampanjer med forskjellige videoannonser før du konfigurerer eksperimentet.
  • Bruk de samme innstillingene (f.eks. bud, målgrupper og annonseformater) i kampanjene, så du kan tolke resultatene fra hver enkelt videoannonse uavhengig av andre egenskaper ved kampanjen.
  • Vær oppmerksom på at merkevareløft ikke er tilgjengelig for alle Google Ads-kontoer. Hvis du vil måle merkevareløft i et videoeksperiment, må du kontakte Google-kontorepresentanten din. Hvis du ikke har noen Google-kontorepresentant, kan du ikke måle merkevareløft i eksperimentet.

Vilkår for videoeksperimenter

Det er ikke sikkert at du kjenner til alle begrepene som brukes i forbindelse med videoeksperimenter. I så fall kan du gjennomgå en liste over termer og tilhørende definisjoner ved å vise delen nedenfor.

Vis alle

• Hypotese: Dette er en påstand du tester ut, eller et spørsmål du ønsker svar på, gjennom eksperimentet.
  • Eksperimentgren: Dette viser til en kampanje eller kampanjegruppe med bestemte innstillinger. Videoeksperimenter har minst to eksperimentgrener, slik at du kan sammenligne resultatene fra de ulike grenene.
  • Oppdeling av trafikken: Dette viser til måten du deler opp eksperimentet på. De fleste eksperimenter med to eksperimentgrener har en jevn trafikkfordeling med 50 % per gren.
  • Statistisk signifikans: Dette vil si at forholdet mellom to eller flere variabler skyldes noe annet enn tilfeldigheter. Når resultatene fra et eksperiment er statistisk signifikante, kan du altså stole på at de ikke bare gjenspeiler tilfeldigheter.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett videoeksperimenter

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Klikk på Videoeksperimenter.
  5. Klikk på plussknappen for å starte et nytt eksperiment.
  6. Skriv inn et navn og angi målet for eksperimentet.
  7. Skriv inn et navn på hver enkelt eksperimentgren.
  8. Klikk på Velg kampanjer, og tilordne en kampanje til hver gren. Du kan bare velge én kampanje per gren.
    For at eksperimentet skal fungere, må du ta med kampanjer som har ulike videoannonser. På denne måten finner du ut hvilken annonse som gir best resultater i målgruppen din.
  9. (Valgfritt) For å legge til flere eksperimentgrener klikker du på Legg til en eksperimentgren. Som standard har du to eksperimentgrener, men du kan ta med opptil fire grener.
  10. Klikk på Velg en beregning-rullegardinmenyen, og velg ett av følgende suksesskriterier:
    • Absolutt merkevareløft (ikke tilgjengelig som en del av betaversjonen av Demand Gen)
    • Klikkfrekvens (CTR)
    • Konverteringsfrekvens (Konv.frekv.)
    • Kostnad per konvertering (Kostn./konv.)
    • Kostnad per klikk (CPC)
    • Kostnad per tusen visn. (CPM)
    • Kostnad per avspilling (CPV)
    • Andel av video vist
      Etter hvert som du konfigurerer eksperimentet, får du se informasjon og anbefalinger i Google Ads. Hvis informasjonen eller anbefalingen er grønn, kan du gå videre med eksperimentet. Hvis informasjonen eller anbefalingen derimot er gul eller rød, bør du løse problemet det vises til i meldingen, før du lagrer eksperimentet.
  11. Klikk på Lagre.
  12. (Valgfritt) Hvis suksesskriteriet ditt er merkevareløft, klikker du på Opprett et produkt eller en merkevare i varselet som vises, for å opprette en undersøkelse om merkevareløft. Finn ut mer om hvordan du lager undersøkelser om merkevareløft.

Veiledende vs. sikre resultater

Du kan se den antatte vinneren av eksperimentgrenene mens videoeksperimentet fortsatt kjører og samler inn data, slik at du tidligere får veiledende resultater. Vi anbefaler at du venter til eksperimentet er avsluttet og resultatene er sikre, men hvis tiden er knapp og du synes at veiledende resultater holder, kan du få disse så fort eksperimentet når et konfidensnivå på 70 %. Men du kan også vente til eksperimentet når et konfidensnivå på 80 % (anses også som veiledende resultater), eller til det fullføres på 95 % (på dette stadiet anses resultatene som sikre).

Et konfidensnivå på 70 %, som vi også omtaler som et konfidensintervall, betyr at hvis du gjentar dette eksperimentet, får du det samme resultatet i 70 % av tilfellene. Hvis du velger å vente på sikre resultater, får du det når konfidensintervallet er 95 %.

Avslutt videoeksperimenter

Når du kjører et eksperiment, fordeles trafikken jevnt mellom de aktuelle kampanjene. Du bør avslutte eksperimentet før du gjør endringer i kampanjene. Når du har avsluttet eksperimentet, går kampanjene tilbake til den tidligere trafikkdistribusjonen.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Klikk på Videoeksperimenter.
  5. Finn eksperimentet du vil avslutte.
  6. Klikk på Avslutt eksperimentet.

Fremgangsmåten videre

Grønt hakemerke Overvåk resultatene fra videoeksperimenter

Grønt hakemerke Kjør videoeksperimenter på YouTube