Crear un experiment de vídeo

Podeu crear un experiment de vídeo per esbrinar quin dels vostres anuncis de vídeo és més efectiu a YouTube. Amb un experiment de vídeo, podeu provar anuncis de vídeo diferents amb el mateix públic i posteriorment utilitzar els resultats obtinguts per determinar quin anunci desperta més interès. Aquest article explica com es pot crear un experiment de vídeo.

Il·lustració que representa experiments de creativitat per a campanyes de vídeo

Com funciona

1. Configureu de dos a quatre grups diferents (cosa que es coneix com a "grups experimentals").
  2. Triar les campanyes que vulgueu incloure a l'experiment (amb un anunci de vídeo diferent en cada campanya).
  3. Seleccioneu una mètrica d'èxit de més avall per mesurar i comparar el rendiment de les campanyes.
    • increment absolut de notorietat de marca (no disponible com a part de la versió beta de generació de demanda)
    • Ràtio de clics d'entrada (CTR)
    • Percentatge de conversions (perc. conv.)
    • Cost per conversió (cost/conv.)
    • Cost per clic (CPC)
    • Cost per cada mil impressions (CPM)
    • Cost per visualització (CPV)
    • Percentatge de visualització del vídeo

Exemple

Un fabricant de cotxes vol veure quin dels seus anuncis de vídeo d'un vehicle tot camí (SUV) nou genera més conversions. Orienta els anuncis als usuaris que tenen intenció de comprar un vehicle nou de luxe o d'alt rendiment. Configura un experiment per comparar el rendiment de dos anuncis de vídeo (un en cada campanya) i tria la mètrica d'èxit "Conversions". Després d'executar l'experiment, veu que un anunci té fins a vuit vegades més bon rendiment que l'altre pel que fa al volum de conversions.

Abans de començar

• Comenceu amb una hipòtesi per determinar l'estratègia de la prova. La hipòtesi ha d'estar vinculada a l'objectiu general de la campanya. Per exemple: "Quin d'aquests anuncis de vídeo genera el percentatge de conversions més alt per a la meva campanya d'adquisició de clients: un tutorial de 2 minuts o un vídeo d'oferta directa de 15 segons?".
  • Creeu almenys dues campanyes de vídeo amb creativitats diferents abans de configurar un experiment.
  • Utilitzeu la mateixa configuració (de públics, d'ofertes, de formats d'anunci, etc.) en cada campanya per conèixer el rendiment de cada anunci de vídeo independentment d'altres característiques de les campanyes.
  • Tingueu present que l'increment de notorietat de marca no està disponible per a tots els comptes de Google Ads. Per mesurar l'increment de notorietat de marca en un experiment de vídeo, poseu-vos en contacte amb el representant del vostre Compte de Google. Si no teniu representant, no el podreu mesurar.

Termes relacionats amb els experiments de vídeo

És possible que no conegueu alguns dels termes relacionats amb els experiments de vídeo. Perquè us hi familiaritzeu, desplegueu la secció següent per veure una llista de termes i les seves definicions.

Desplega-ho tot

• Hipòtesi: declaració o pregunta que l'experiment respondrà.
  • Grup experimental: fa referència a una campanya o a un grup de campanyes que tenen una configuració específica. Els experiments de vídeo tenen almenys dos grups experimentals perquè pugueu comparar-ne el rendiment.
  • Divisió del trànsit: manera com voleu dividir l'experiment. La majoria dels experiments amb dos grups experimentals tenen una divisió uniforme del trànsit del 50% per grup.
  • Significació estadística: determinació que una relació entre dues o més variables no és fruit de la casualitat. Dit d'una altra manera, quan un experiment ha assolit una significació estadística, teniu la certesa que els resultats són fruit d'alguna cosa més que l'atzar o la sort.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Crear un experiment de vídeo

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Experiments.
  4. Feu clic a Experiments de vídeo.
  5. Feu clic al botó de més per iniciar un experiment nou.
  6. Introduïu un nom i un objectiu per a l'experiment.
  7. Introduïu un nom per a cada grup experimental.
  8. Feu clic a Seleccioneu campanyes i assigneu una campanya a cada grup. Només podeu seleccionar una campanya per grup.
    Perquè l'experiment sigui efectiu, assegureu-vos d'incloure-hi campanyes que tinguin anuncis de vídeo diferents. Això us permet saber quin anunci té més bon rendiment amb el vostre públic.
  9. (Opcional) Per afegir més grups experimentals, feu clic a Afegeix un grup experimental. Teniu dos grups experimentals de manera predeterminada, i podeu incloure'n fins a quatre.
  10. Feu clic al menú desplegable Seleccioneu una mètrica i seleccioneu una mètrica d'èxit d'entre:
    • increment absolut de notorietat de marca (no disponible com a part de la versió beta de generació de demanda)
    • Ràtio de clics d'entrada (CTR)
    • Percentatge de conversions (perc. conv.)
    • Cost per conversió (cost/conv.)
    • Cost per clic (CPC)
    • Cost per cada mil impressions (CPM)
    • Cost per visualització (CPV)
    • Percentatge de visualització del vídeo
      Quan configureu l'experiment, es mostraran les estadístiques i recomanacions a Google Ads. Si són de color verd, podreu continuar amb l'experiment. Si són de color groc o vermell, haureu de resoldre el problema indicat al missatge corresponent per poder desar l'experiment.
  11. Feu clic a Desa.
  12. (Opcional) Si la mètrica d'èxit és "Increment de notorietat de marca", feu clic a Crea un producte o una marca a la notificació que es mostra per crear un estudi de Brand Lift. Obteniu més informació sobre com podeu crear estudis de Brand Lift.

Resultats orientatius vs. resultats concloents

Podeu veure el suposat guanyador dels vostres grups experimentals mentre l'experiment de vídeo encara s'està executant i recollint dades, cosa que us permet tenir resultats orientatius abans. Us recomanem que espereu fins que l'experiment finalitzi per obtenir resultats concloents, però si no teniu temps i considereu oportuns els resultats orientatius, podeu obtenir-los al més aviat possible quan l'experiment arribi a un llindar de confiança del 70%. També teniu l'opció d'esperar fins que l'experiment arribi al 80% de confiança (encara es considera un resultat orientatiu) o d'esperar fins que arribi al 95% de confiança (els resultats en aquesta fase es consideren resultats concloents).

Un llindar de confiança del 70% o el que es coneix com a "interval de confiança" significa que si repetiu l'experiment, obtindreu el mateix resultat el 70% de les vegades. Si decidiu esperar resultats concloents, l'interval de confiança serà del 95%.

Finalitzar un experiment de vídeo

Quan s'està executant un experiment, el trànsit es divideix de manera uniforme entre les campanyes. Abans de fer canvis a les campanyes, heu de finalitzar l'experiment. Després de finalitzar-lo, les campanyes tornaran als nivells anteriors de distribució del trànsit.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Experiments.
  4. Feu clic a Experiments de vídeo.
  5. Cerqueu l'experiment que vulgueu finalitzar.
  6. Feu clic a Finalitza l'experiment.

Passos següents

Green_Checkmark Supervisar el rendiment d'un experiment de vídeo

Green_Checkmark Executar un experiment de vídeo a YouTube