Bevaka resultatet av ett videoexperiment

När du har skapat ett videoexperiment kan du bevaka resultatet i Google Ads och hitta de videoannonser som ger bäst resultat i experimentgrupperna. När du vet vilken annons som fungerar bäst kan du fatta välgrundade beslut om vilken kampanj du ska fortsätta använda och tilldela högre budgetar.

I den här artikeln beskriver vi hur du bevakar och tolkar resultatet av ett videoexperiment.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment och sedan på Videoexperiment.
  4. Välj ett experiment för att visa dess resultat.

Gränssnittspanel för att övervaka annonsmaterialexperiment för videokampanjer

Tolka resultaten

• När du utvärderar resultaten bör du fokusera varumärkespåverkan eller konverteringar totalt, eftersom dessa mätvärden hjälper dig hitta de betydande resultatförändringarna mellan de olika experimentgrupperna.
  • För att experimentet ska kunna generera statistiskt signifikanta resultat för konverteringar behöver det få minst 100 konverteringar per experimentgrupp. Om någon av kampanjerna i experimentet inte har fått minst 100 konverteringar kommer du inte att se några resultat i Google Ads.
  • Om budgeten är jämnt fördelad mellan experimentgrupperna men den ena kampanjen får fler exponeringar än den andra innebär det att kampanjerna deltar i olika auktioner och vinner med olika bud. Kampanjen som vinner flest auktioner till lägst kostnad får flest exponeringar. Experimentet säkerställer bara att användarna i den ena experimentgruppen inte överlappar användarna i en annan experimentgrupp.

Rekommenderade metoder

• Vidta åtgärder utifrån resultaten: Om du ser statistiskt signifikanta resultat i en experimentgrupp kan du maximera effekten genom att pausa andra experimentgrupper och flytta hela budgeten till experimentgruppen som ger signifikanta resultat.
  • Dra lärdom av resultaten: Om du till exempel får bättre resultat när du använder anpassade videotillgångar för olika målgruppssegment än när du visar samma generella tillgång för alla målgrupper kan du utgå från den kunskapen när du skapar nya videotillgångar.
  • Även tvetydiga resultat kan vara informativa: Du kanske till exempel har två annonsmaterial som ger lika bra resultat i experimentet men det ena annonsmaterialet är billigare att producera än det andra.