Övervaka resultatet för ett videoexperiment

När du har skapat ett videoexperiment kan du övervaka resultatet i Google Ads och hitta de videoannonser som ger bäst resultat i experimentgrupperna. När du vet vilken annons som ger bäst resultat i experimentet kan du fatta välgrundade beslut om vilken kampanj du ska fortsätta att använda och tilldela högre budgetar till.

I denna artikel beskriver vi hur du övervakar och tolkar resultatet av ett videoexperiment.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Utöka Utkast och experiment på sidmenyn till vänster och klicka på Videoexperiment.
    • Om du inte ser Utkast och experiment på sidmenyn klickar du på Mer för att utöka de tillgängliga alternativen på menyn.
  3. Välj ett experiment för att visa dess resultat.

Gränssnittspanel för att övervaka annonsmaterialexperiment för videokampanjer

Tolka resultaten

• När du utvärderar resultaten bör du fokusera varumärkespåverkan eller konverteringar totalt, eftersom dessa mätvärden hjälper dig hitta de betydande resultatförändringarna mellan de olika experimentgrupperna.
  • För att experimentet ska kunna generera statistiskt signifikanta resultat för konverteringar behöver det få minst 100 konverteringar per experimentgrupp. Om någon av kampanjerna i experimentet inte har fått minst 100 konverteringar kommer du inte att se några resultat i Google Ads.
  • Om budgeten är jämnt fördelad mellan experimentgrupperna men den ena kampanjen får fler exponeringar än den andra innebär det att kampanjerna deltar i olika auktioner och vinner med olika bud. Den kampanj som vinner flest auktioner till en lägre kostnad får flest exponeringar. Ett experiment ser bara till att användarna i den ena experimentgruppen inte överlappar användarna i en annan experimentgrupp.

Rekommenderade metoder

• Vidta åtgärder utifrån resultaten: Om du ser statistiskt signifikanta resultat i en experimentgrupp kan du maximera effekten genom att pausa andra experimentgrupper och flytta hela budgeten till den experimentgrupp som har mer betydande resultat.
  • Använd de kunskaper du får: Om du till exempel kan se att det ger bättre resultat med anpassade videotillgångar för olika målgruppssegment än det gör att visa samma allmänna tillgång för alla målgrupper kan du använda denna information för att utveckla videotillgångar i framtiden.
  • Även tvetydiga resultat kan vara informativa: Om du till exempel har två annonsmaterial som ger lika bra resultat i experimentet, men det ena annonsmaterialet är billigare att producera än det andra.