Overvåk resultatene fra videoeksperimenter

Når du har konfigurert et videoeksperiment, kan du overvåke resultatene i Google Ads og se hvilke videoannonser i eksperimentgrenene som er mest lønnsomme. Ut fra denne kunnskapen blir det enklere å avgjøre hvilken kampanje du bør fortsette å kjøre, og hvor budsjettmidlene er best brukt.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan overvåke og tolke resultatene fra videoeksperimenter.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter og deretter på Videoeksperimenter.
  4. Velg et eksperiment for å se resultatene fra det, enten mens det fortsatt pågår (veiledende), eller etter at det er fullført (sikre).

Veiledende vs. sikre resultater

Du kan se den antatte vinneren av eksperimentgrenene mens videoeksperimentet fortsatt kjører og samler inn data, slik at du tidligere får veiledende resultater. Vi anbefaler at du venter til eksperimentet er avsluttet og resultatene er sikre, men hvis tiden er knapp og du synes at veiledende resultater holder, kan du få disse så fort eksperimentet når et konfidensnivå på 70 %. Men du kan også vente til eksperimentet når et konfidensnivå på 80 % (anses også som veiledende resultater), eller til det fullføres på 95 % (på dette stadiet anses resultatene som sikre).

Et konfidensnivå på 70 %, som vi også omtaler som et konfidensintervall, betyr at hvis du gjentar dette eksperimentet, får du det samme resultatet i 70 % av tilfellene. Hvis du velger å vente på sikre resultater, får du det når konfidensintervallet er 95 %.

Slik tolker du resultatene

• Når du evaluerer resultatene, bør du fokusere på de grønne og røde infomeldingene om viktige beregninger samt andre beregninger i rapporteringstabellen, for ved hjelp av disse kan du finne betydelige resultatforskjeller mellom eksperimentgrenene.
  • Før du kan beregne forskjellene mellom eksperimentgrenene og kontrollgrenen for hver konverteringsberegning (unntatt absolutt merkevareløft), må du ha minst 100 konverteringer. For andre beregninger relatert til klikk eller visninger finnes det ikke noe minstekrav til antallet handlinger.
Beregning Handlingsgrense Hva betyr dette?
Klikkfrekvens (CTR) Ingen krav Grenen med den høyeste klikkfrekvensen
Konverteringsfrekvens ≥ 100 konverteringer Grenen med den høyeste konverteringsfrekvensen
Konverteringer ≥ 100 konverteringer Grenen med det høyeste antallet konverteringer
Kostnad per klikk (CPC) Ingen krav Grenen med den laveste kostnaden per klikk
Kostnad per tusen visninger (CPM) Ingen krav Grenen med den laveste kostnaden per tusen visninger
Kostnad per avspilling (CPV) Ingen krav Grenen med den laveste kostnaden per avspilling
Andel av video vist Ingen krav Grenen med den høyeste seerfrekvensen

For alle beregninger

• Så snart forskjellen sammenlignet med kontrollgrenen blir statistisk signifikant på det valgte konfidensnivået (70 %, 80 % eller 95 %), begynner du å finne resultater. Hvis du får følgende:
    • «Lignende resultater»: På dette konfidensnivået finnes det ingen statistiske bevis på at eksperimentgrenen gir bedre eller dårligere resultater enn kontrollgrenen, målt i denne beregningen.
    • En grønn verdi: På dette konfidensnivået finnes det statistiske bevis på at eksperimentgrenen gir bedre resultater enn kontrollgrenen, målt i denne beregningen.
    • Rød verdi: På dette konfidensnivået finnes det statistiske bevis på at eksperimentgrenen gir dårligere resultater enn kontrollgrenen, målt i denne beregningen.
  • For konverteringsberegninger: Hvis du har valgt en konverteringsberegning og en kampanje i eksperimentet ikke har registrert minst 100 konverteringer, blir det vist en melding om at data samles inn (hvis eksperimentet fortsatt kjøres), eller at det ikke finnes nok data (hvis eksperimentet er avsluttet).
  • Merk: Hvis budsjettet er jevnt fordelt mellom eksperimentgrenene, men du oppnår flere visninger med én kampanje enn den andre, betyr dette at kampanjene deltar i ulike auksjoner og vinner med ulike bud. Du oppnår da flest visninger med den kampanjen som har de laveste vinnerbudene i auksjonene. Med et eksperiment er du sikret at brukerne i én eksperimentgren ikke overlapper med brukerne i andre eksperimentgrener.

Anbefalte fremgangsmåter

• Omsett resultatene i handling: Hvis du oppnår statistisk signifikante resultater i en eksperimentgren, kan du oppnå maksimal effekt ved å sette de andre eksperimentgrenene på pause og flytte hele budsjettet til eksperimentgrenen med best resultater.
  • Bygg videre på tidligere erfaringer: Du kan for eksempel oppdage at du oppnår bedre resultater med videoelementer tilpasset ulike målgruppesegmenter sammenlignet med å vise ett element med mer generelt innhold til alle målgruppene. I så fall kan du bruke denne kunnskapen i utviklingen av fremtidige videoelementer.
  • Usikre resultater kan også ha nytteverdi: Du kan for eksempel ha to reklamer som gir like gode resultater i eksperimentet, men der den ene reklamen er mye billigere å produsere enn den andre.