Overvåk resultatene fra videoeksperimenter

Når du har konfigurert et videoeksperiment, kan du overvåke resultatene i Google Ads og finne de videoannonsene i eksperimentgrenene du oppnår de beste resultatene med. På bakgrunn av denne kunnskapen kan du treffe en velbegrunnet beslutning om hvilken kampanje du bør fortsette å kjøre og tildele mest budsjettmidler til.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan overvåke og tolke resultatene fra videoeksperimenter.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter og så på Videoeksperimenter.
  4. Velg et eksperiment for å se de aktuelle resultatene.

UI-oversikt for å overvåke reklameeksperimenter for videokampanjer

Slik tolker du resultatene

• Når du evaluerer resultatene, bør du fokusere på det samlede merkevareløftet eller antallet konverteringer. Ved hjelp av disse beregningene kan du avdekke vesentlige endringer i resultatene mellom eksperimentgrenene.
  • For å oppnå statistisk signifikante resultater for konverteringer må du ha minst hundre konverteringer per eksperimentgren. Inntil alle kampanjene i eksperimentet har oppnådd minst hundre konverteringer, ser du ingen resultater i Google Ads.
  • Hvis budsjettet er jevnt fordelt mellom eksperimentgrenene, men du oppnår flere visninger med én kampanje enn den andre, betyr dette at kampanjene deltar i ulike auksjoner og vinner med ulike bud. Du oppnår da flest visninger med den kampanjen som har de laveste vinnerbudene i auksjonene. Med et eksperiment er du sikret at brukerne i én eksperimentgren ikke overlapper med brukerne i andre eksperimentgrener.

Anbefalte fremgangsmåter

• Omsett resultatene i handling: Hvis du oppnår statistisk signifikante resultater i en eksperimentgren, kan du oppnå maksimal effekt ved å sette de andre eksperimentgrenene på pause og flytte hele budsjettet til eksperimentgrenen med best resultater.
  • Bygg videre på tidligere erfaringer: Du kan for eksempel oppdage at du oppnår bedre resultater med videoelementer tilpasset ulike målgruppesegmenter sammenlignet med å vise ett element med mer generelt innhold til alle målgruppene. I så fall kan du bruke denne kunnskapen i utviklingen av fremtidige videoelementer.
  • Usikre resultater kan også ha nytteverdi: Du kan for eksempel ha to reklamer som gir like gode resultater i eksperimentet, men der den ene reklamen er mye billigere å produsere enn den andre.