De prestaties van een video-experiment bijhouden

Nadat u een video-experiment heeft ingesteld, kunt u de prestaties ervan bijhouden in Google Ads en de best presterende videoadvertenties in de experiment-armen opsporen. Als u weet welke advertentie beter presteert in het experiment, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welke campagne u blijft gebruiken en waaraan u hogere budgetten toewijst.

In dit artikel leggen we uit hoe u de prestaties van een video-experiment kunt bijhouden en interpreteren.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten en vervolgens op Video-experimenten.
  4. Kies een experiment om de resultaten ervan te bekijken.

UI-dashboard om experimenten met advertentiemateriaal voor videocampagnes te monitoren

Uw resultaten interpreteren

• Wanneer u de resultaten evalueert, kunt u zich het best richten op de algehele merkimpact of het totale aantal conversies. Deze statistieken helpen u namelijk de belangrijkste prestatieverschillen tussen de experimentgroepen te vinden.
  • Als u statistisch significante resultaten voor conversies wilt behalen, heeft u minstens 100 conversies per experiment-arm nodig. Als het experiment campagnes bevat met minder dan 100 conversies, ziet u geen resultaten in Google Ads.
  • Als het budget gelijkmatig wordt verdeeld over de experiment-armen, maar de ene campagne meer vertoningen krijgt dan de andere, nemen de campagnes deel aan verschillende veilingen en winnen ze met verschillende biedingen. De campagne die meer veilingen wint tegen lagere kosten, krijgt de meeste vertoningen. Met een experiment zorgt u er alleen voor dat de gebruikers in de ene experiment-arm niet overlappen met de gebruikers in een andere experiment-arm.

Praktische tips

• Onderneem actie op basis van uw resultaten: als u statistisch significante resultaten in een experiment-arm waarneemt, kunt u de impact maximaliseren door andere experiment-armen te onderbreken en het hele budget toe te wijzen aan de experiment-arm met de beste resultaten.
  • Bouw voort op eerdere ervaringen: als u bijvoorbeeld betere resultaten krijgt met aangepaste video-items voor verschillende doelgroepsegmenten dan met hetzelfde algemene item voor alle doelgroepen, kunt u deze kennis toepassen bij de ontwikkeling van toekomstige video-items.
  • Ook niet-doorslaggevende resultaten kunnen inzicht bieden: u heeft bijvoorbeeld 2 advertenties die even goed presteren in het experiment, maar de ene advertentie is goedkoper om te maken.