Videokokeilun tulosten seuraaminen

Luotuasi videokokeilun voit seurata sen tuloksia Google Adsissa ja löytää kokeiluryhmien parhaiten toimivat videomainokset. Kun tiedät, mikä mainos toimii kokeilussa muita paremmin, voit tehdä perustellun päätöksen tietyn kampanjan jatkamisesta ja sen budjetin korottamisesta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten seuraat ja tulkitset videokokeilun tuloksia.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilillä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kokeilut ja valitse Videokokeilut.
  4. Valitse kokeilu nähdäksesi sen tulokset.

Videokampanjoiden mainosaineistokokeilujen seurantaan käytettävä hallintapaneeli

Tulosten tulkitseminen

• Keskity tuloksia arvioidessasi Brand Liftin tai konversioiden kokonaismääriin, koska näiden mittareiden avulla löydät merkitsevät muutokset eri kokeiluryhmien välisissä tuloksissa.
  • Jotta saat aikaan tilastollisesti merkitseviä tuloksia konversioille, tarvitset vähintään 100 konversiota kokeiluryhmää kohden. Jos kokeiluun sisältyvä kampanja ei ole saanut vähintään 100 konversiota, et näe tuloksia Google Adsissa.
  • Jos budjetti jakautuu tasan kokeiluryhmien kesken mutta yksi kampanjoista saa enemmän impressioita kuin toinen, tämä tarkoittaa, että kampanjat osallistuvat eri huutokauppoihin ja voittavat eri hintatarjouksilla. Eniten impressioita saa kampanja, joka voittaa useampia huutokauppoja alhaisemmalla hinnalla. Kokeilulla vain varmistetaan, että kokeiluryhmän käyttäjät eivät ole päällekkäisiä toisen kokeiluryhmän käyttäjien kanssa.

Parhaat käytännöt

• Reagoi tuloksiin: Jos havaitset kokeiluryhmässä tilastollisesti merkitseviä tuloksia, voit maksimoida niiden vaikutuksen keskeyttämällä muut kokeiluryhmät ja siirtämällä koko budjetin sille kokeiluryhmälle, jonka tulokset ovat merkitsevämpiä.
  • Hyödynnä saatuja kokemuksia: Jos esimerkiksi huomaat, että eri yleisösegmenteille räätälöity videosisältö toimii paremmin kuin silloin, kun sama yleinen sisältö näkyy kaikille yleisöille, käytä tätä tietoa tulevan videosisällön kehittelyssä.
  • Tuloksettomuudesta voi myös saada vinkkejä: Sinulla voi esimerkiksi olla kaksi mainosaineistoa, jotka toimivat kokeilussa yhtä hyvin, mutta toisen tuottaminen voi olla edullisempaa kuin toisen.